Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Evulina píše:
Ale jasně, že má pravdu, že jsem bledá, nevyspalá, oči bez jiskry..Ale nevím, proč měla potřebu mi to takhle vpálit, ničemu a nikomu tyhle kecy nepomůžou
Já takových bledých nevyspalých mamin už potkala..ale tohle jim říct by mě fakt nenapadlo..
tak ma asi mensi emocni inteligenci. priste ji to oplat. to na tyto lidi plati.
@Evulina píše:
No ono popravdě, ona ale dobře vypadá..Asi je si toho i vědoma. Svobodná, bezdětná, proti mě možná houbelec na práci (i když to nevím).
to je jedno jak vypada. vsechny zensky jsou s necim nespokojeny a staci malinkej naznak, ze neni uplne tip top a uz si sama sebou nebude tak jista. mam to vyzkouseno. opravdu
@Evulina v dobách několikaletého těžkého akné(kdo měl akné, cystické, slité bolavé hrozné plochy v celém obličeji),kdy jsem místo obličeje měla hnis, se našlo i pár komentátorů
A nejlépe tak před diváky, že. Větu dneska vypadáš hůř než jindy jsem párkrát vyslechla taky. Nebo kolega v práci, v jjídelně plné chlapů, na celé kolo rozebíral můj bolák. Jo ten bolák byl bohužel fakt přes půl levé čelisti, ale v tom tichu jídelny před všema to rozebíral… On tak celkově rýpal kvůli vzhledu. Nebo mám škaredou rosaceu na obličeji. A věta jsi dnes ale rudá taky nic moc
Nepochopím, co vede jiné lidi komentovat někoho ![]()
Noto je teda hláška… Jako buč chtěla být vtipná, jako že to řekla ve srandě (to hůř než jindy) nebo je pěkně trapná a asi bych jí věnovala nějaký hooodně škaredý pohled, aby si to uvědomila.
Příště (až bude vypadat aspoň trochu hůř než obvykle) se jí zeptej, jestli není v tom, že vypadá nějak divně zeleně… ![]()
@chuanita píše:
Jenže bohužel třeba já bych v tu chvíli tohle nevymyslela. Tato odpověď by mě napadla až za hoďku dvě no.
tak uz je ovsem vec druha no. za 2h tam nepujde znovu a nerekne:,, hele uz mam na tvoji poznamku odpoved."
nacvicit do budoucna ![]()
@chuanita píše:
@Evulina v dobách několikaletého těžkého akné(kdo měl akné, cystické, slité bolavé hrozné plochy v celém obličeji),kdy jsem místo obličeje měla hnis, se našlo i pár komentátorůA nejlépe tak před diváky, že. Větu dneska vypadáš hůř než jindy jsem párkrát vyslechla taky. Nebo kolega v práci, v jjídelně plné chlapů, na celé kolo rozebíral můj bolák. Jo ten bolák byl bohužel fakt přes půl levé čelisti, ale v tom tichu jídelny před všema to rozebíral… On tak celkově rýpal kvůli vzhledu. Nebo mám škaredou rosaceu na obličeji. A věta jsi dnes ale rudá taky nic moc
Nepochopím, co vede jiné lidi komentovat někoho
protoze si to ten dotycnej necha libit!
do noumy co mlci a neohradi se a jeste kdyz je to pred vice lidma, se strefuje nejlip. to vi kazdy decko ve skolce, co nekoho sikanuje.
Bych jí řekla: „Kdybys prosouložila celou noc, taky bys nevypadala líp. Ale stálo to za to!“
![]()
Ta vychovatelka je pekny buran! Tohle říct, neměla by mít jako vychovatelka určitě vychování
.
Mně řekl týden po porodu švagr, že jsem nějak vyzrana, šestinedělí, no o brečela jsem to
. Sam ma pupek
![]()
A jednou jsem měla v létě venku lehky černobílý kalhoty, černý top a k tomu růžové croscy, vypadalo to fakt dobře a známá mi řekla, nemáš lepší boty?? Já ji na to neřekla nic, ovšem v hlavě mi litalo. To říkáš ty, co střídas ven dvě tílka a jedny vytahany teplaky? Byla jsem ticho, protože vím, že nemají peníze a že by ji to ranilo. Každej je jinej a buď ráda, že taková nejsi. Tyhle repálky stejně nemá nikdo rád.
@Bůča píše:
protoze si to ten dotycnej necha libit!do noumy co mlci a neohradi se a jeste kdyz je to pred vice lidma, se strefuje nejlip. to vi kazdy decko ve skolce, co nekoho sikanuje.
Jo a proto se mi tyhle situace čas od času dějou(ne jenom komentáře ke vzhledu, ale i jiné situace),abych se naučila bránit. Bohužel zatím jak říkám, odpověď až třeba za dvě hoďky
ale už aspoň nejsem ta, co si uplně všechno nechá líbit. Ale mám teda hódně co lepšit.
@chuanita píše:
Jo a proto se mi tyhle situace čas od času dějou(ne jenom komentáře ke vzhledu, ale i jiné situace),abych se naučila bránit. Bohužel zatím jak říkám, odpověď až třeba za dvě hoďkyale už aspoň nejsem ta, co si uplně všechno nechá líbit. Ale mám teda hódně co lepšit.
ja v tvoji situaci byla taky. dlooouho. jakmile jsem se ohradila, staci jen rict at se staraji o sebe, tak to prestalo. ![]()
@Aenne píše:
každý slušne vychovaný človÉk, a aj dite ví, že z fyzického vzhledu se nevysmívame, řeknete mu, že mu to asi rodiče zapomneli říct, když byl malý a proto zasuplujete výchovu, pokud vám zaplatí za kurz slušného chováni a vysvetlite mu zásady slušného chování…věřte, že jenom nešťestník se vysmýva jíným lidem, spokojený, vyrovnaný člověk to nemá za potŔeby, on má nejaký problém, který si ventiluje na jiných lidech a vzhled je jenom záminka
to je pravda, to je jasny. ale kdyz ty kecy zranuji, nebudu mlcky sedet a myslet si jeee to je nestastny clovek
to tada fakt ne.
@Evulina píše:
No nevím, když mám delší dobu dost spánku, klidu, rodinné harmonie a zdravé stravy, tak se mi objeví i růž na líci
Ale tedy kvůli té treperendě si fakt nehodlám od zítřka ukrást ze sporadického spánku ještě další 1/4 hodinu na ranní malování
Jako od kamarádky bych to i tak nějak brala..ale tohle bylo takové divné..jo a ještě se u toho mírně usmívala, když to říkala, jako starost o mě mi to tedy moc nepřipadalo
A nechtěla ti naznačit, že bys o sebe měla začít pečovat?
@Aenne píše:
nebylo to slušné, ta druhá pulka věty…uvědomte si, že je to její problém, né váš, pokud vás nekto verbálne atakuje, problém je na jeho strane…mluvíte, že vypadá dobře, je svobodná, bezdetna…je dost možné, že je sama, možná v špatném vztahu, možná touží po miminku, možná dite potratila a proto tehotná žena, anebo máma s miminkem ji její problém připomína, proto si to na vás ventiluje, ona má problém, né vy…já bych ji nic nevracela, vnímajte ji jako nekoho, kto šťastný není, protože štastný člověk neubližuje jiným, jestli to ješte jednou udelá, pak by jste ji mohla říct, ze vy za její problémy nemužete, ale ráda jí pomužete…
Super, tohle se mi moc líbí ![]()
@terien píše:
A nechtěla ti naznačit, že bys o sebe měla začít pečovat?
No popravdě na tyhle projevy „zájmu“, jak mi to předvedla ráno, fakt zvědavá nejsem. Myslím, že je důležitější nakrmit děti, přebalit a dát najíst panu domácímu a hodit slepicím, než ten čas strávit v koupelně krášlením a děti by tím trpěly a pan domácí se brodil v hovínkách. Já se just nebudu kvůli ní malovat. Už tak vstávám každé ráno v 5 až v 5.30, abych ráno vše připravila.
Zatím ženy a děkuji ![]()