Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Evulina píše:
Ok, jsi rychle hotová.
A i kdyby, neopravňuje to nikoho, aby druhého urážel, upozornit lze přeci i jinakPříspěvek upraven 15.03.17 v 10:54
Ale ona tě nechtěla urazit ne? Šlo o nedorozumění jak jsi sama psala, to se někdy stane každýmu že plácne něco nevhodnýho. Ale ty víš, že měla pravdu, proto tě to tak žere. Na druhou stranu nejsi ochotná pro to nic udělat, tak co čekáš za rady?
@Russet píše:
No, mě by to třeba někdy i potěšilo, ale zároveň naštvalo, že na sebe musím naplácat kosmetiku, aby mě někdo pochválil. Občas slyším, že vypadám mladší, ale asi právě proto, že se nemaluju.
Ale třeba obdivuju Gábinu Koukalovou, že se šminkne i na závody. Buď má nějakou speciální kosmetiku pro sportovce (že se nerozmaže)nebo tetované obočí a řasy nabarvené. Co myslíte?!
Myslím že to vytetované nemá, to vypadá trochu jinak. Má už to prostě vychytaný, má svý osvědčený výrobky, stopro voděodolný. Mě se to líbí jak o sebe dbá ![]()
@Evulina píše:
No jo, já si furt říkám co mě nezabije, to mě posílí a taky mě vlastně všechny ty činnosti naplňují a vidím v nich smysl, jen je jich někdy holt moc najednou.
Muž ani kamarádky vozit bohužel nemohou, školku máme dál (kvůli nedokončenému očkování mi dcerku vzali jen v lesní školce a odsud z vesnice tam nikdo ráno nejede a muž je od 6 h do asi 16 - 17 h v práci).
Ale třeba teď mám chvíli, mám uvařeno, pan domácí je v pohodě, tak jsem se namalovala a hned vypadám jako člověk
Jdeme s malou ven, tak se tu hezky mějte
Přiznám se, že mám nulové pochopení pro lidi, co si svůj život nastaví na totální doraz. Pár jich znám, bez nich to nejde a jsou v jednom kole a já si říkám co by se asi dělo, kdyby skončili na 14 dní ve špitále
Člověk by prostě měl mít pro sebe pravidelně čas. Ať už se každé ráno namaluje nebo půjde po obědě běhat nebo večer meditovat do lesa nebo všechno najednou když to k životu potřebuje.
@terien píše:
Přiznám se, že mám nulové pochopení pro lidi, co si svůj život nastaví na totální doraz. Pár jich znám, bez nich to nejde a jsou v jednom kole a já si říkám co by se asi dělo, kdyby skončili na 14 dní ve špitáleČlověk by prostě měl mít pro sebe pravidelně čas. Ať už se každé ráno namaluje nebo půjde po obědě běhat nebo večer meditovat do lesa nebo všechno najednou když to k životu potřebuje.
Souhlas, myslím, ze by si to po sobe mela zakladatelka přečíst. Z toho, co napsala, mi nevychází rádný cas pro ni, ale ani pro společný cas s rodinou na dovolenych, vyletech apod. To zavání průšvihem, cert vem. make-up. Je v pořádku, ze se stara o pana domácího, jak slíbila, ale kazdy ma nárok ba nějaké volno. Od toho ty ruzne pomocné a ulehcovaci služby jsou. Ja jsem par případu total. vycerpani viděla a rozvodu kvůli odcizeni partneru taky. Tak jen doufám, ze to ce skutecnosti beni s Evulinou tak vyhrocené, jak to vypadá. ![]()
@terien píše:
Ale ona tě nechtěla urazit ne? Šlo o nedorozumění jak jsi sama psala, to se někdy stane každýmu že plácne něco nevhodnýho. Ale ty víš, že měla pravdu, proto tě to tak žere. Na druhou stranu nejsi ochotná pro to nic udělat, tak co čekáš za rady?
Já nečekala rady, psala jsem sem spíš proto, jestli se i někdo jiný setkal s podobnými komentáři..klidně i na něco jiného, než na vzhled.
Ano, mě to žere, ale žere mě to, že já to lidem nedělám, že bych je soudila, dokonce ani upozorňovala, že třeba mají křivý nos, rozcuchané vlasy apod. Myslím si, že takový člověk to sám ví, a co já mu tím pomůžu? Akorát mu zkazím náladu..Nesnáším zbytečné rýpaly.
Já vím, že to myslela v jádru asi dobře, ale stejně nechápu, proč to musela takhle ventilovat. Ale nezlobím se na ní.
@robínek píše:
Souhlas, myslím, ze by si to po sobe mela zakladatelka přečíst. Z toho, co napsala, mi nevychází rádný cas pro ni, ale ani pro společný cas s rodinou na dovolenych, vyletech apod. To zavání průšvihem, cert vem. make-up. Je v pořádku, ze se stara o pana domácího, jak slíbila, ale kazdy ma nárok ba nějaké volno. Od toho ty ruzne pomocné a ulehcovaci služby jsou. Ja jsem par případu total. vycerpani viděla a rozvodu kvůli odcizeni partneru taky. Tak jen doufám, ze to ce skutecnosti beni s Evulinou tak vyhrocené, jak to vypadá.
Ne, to není. Čas si najdu a během dne i na to namalování. Jen to nestíhám ráno a nemám ráda, když někdo zbytečně rýpe. Jako tchán, který tady ještě před 2 lety vždy přišel k nám na zahradu a komentoval, jak už bych měla mít to a to naseto a nasázeno apod..Tak jsem se mu už pak postavila a od té doby je klid.
Akorát takovéhle jednání prostě nechápu. Mě je zcela fuk, jestli se kolem mě projde neučesaná slečna nebo má tchán na zahradě třeba dinosaura ![]()
Tak to se mi ještě nestalo, nevím jak bych reágoval kdysi, ale dnes bych se tomu vtipu zasmál:) Když si člověk vybuduje pořádné sebevědomí, všechno je pak jednodušší
Není ani tak důležité jak člověk vypadá, ale jak se cítí.
@robínek píše:
Souhlas, myslím, ze by si to po sobe mela zakladatelka přečíst. Z toho, co napsala, mi nevychází rádný cas pro ni, ale ani pro společný cas s rodinou na dovolenych, vyletech apod. To zavání průšvihem, cert vem. make-up. Je v pořádku, ze se stara o pana domácího, jak slíbila, ale kazdy ma nárok ba nějaké volno. Od toho ty ruzne pomocné a ulehcovaci služby jsou. Ja jsem par případu total. vycerpani viděla a rozvodu kvůli odcizeni partneru taky. Tak jen doufám, ze to ce skutecnosti beni s Evulinou tak vyhrocené, jak to vypadá.
O těch společných výletech a společné dovolené pár dní vážně uvažuji, hlavně teď, když začíná být hezky.
Ale kvůli meditaci v lese a malování pana domácího rozhodně neodložím. On to bohužel tak bere, když se má o něj starat někdo jiný, než já, jeho zdraví jde dolů, začne to psychikou a hned se přidá fyzický stav..a to se přitom dosud jednalo jen o péči od manžela, co teprve cizí lidi..mám z toho obavu. Navíc za týden někde pryč by si nás už možná ani nepamatoval.
Teď děláme výlety + dovolené tak, že celá rodina jedeme na výlety třeba na 4 hodiny a pokud to je delší čas, jede jen jeden z nás s dětmi..ale většinou manžel, protože vím, jak to dopadlo, když jsem byla na té chalupě a v Krnově.
Ano, je to náročné, ale nemyslím si, že jsem obětní beránek, dala jsem se na to dobrovolně. To, jaké mám fofry, jsem tu psala jen proto, že mi nepřipadá důležité ráno se v rychlosti malovat jen kvůli tomu, že nasednu do auta, dovezu dcerku do školky, tam na pět minut předvedu pěknou tvář a pak zas nasednu do auta a jedu domů.
Nevidím smysl v tom, abych ostatní lidi upozorňovala a ještě netaktně, na to, jak blbě vypadají. A že jsem takových už za život potkala! Myslím si, že to sami vědí, ale jsou okolnosti, kvůli kterým prostě jak ze žurnálu vypadat nemůžou nebo někteří ze zásady nechtějí (považují třeba duchovní stránku člověka za prioritu, ne tu fyzickou). Není mi souzeno soudit druhé a proto mě vytáčí, když někdo rýpe do mě, nic mu do toho totiž není. Takže myslím si, že víc, než na dokonalém make-upu, bych měla zapracovat na tom, aby mě to už příště tolik nežralo, jak už tady bylo řečeno, být v klidu a říct si něco o chudém duchem..to ještě ne zcela zvládám, tak na to hlavně se zaměřím.
Páček ![]()
@Havran007 píše:
Tak to se mi ještě nestalo, nevím jak bych reágoval kdysi, ale dnes bych se tomu vtipu zasmál:) Když si člověk vybuduje pořádné sebevědomí, všechno je pak jednoduššíNení ani tak důležité jak člověk vypadá, ale jak se cítí.
Přesně tak. U mě se sebevědomí odvíjí hodně od toho, jak jsem vyspalá. Tak až malá začne líp v noci spát, doufám, že i moje sebevědomí víc stoupne a nenechám si takovými kydy zkazit den. ![]()