Komentář vzhledu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
15.3.17 10:35
@Amys píše:
@Evulina Lavera dělá BB krém taky. Nejde o prioritu, ale pokud si myslíš, že by ti to dopomohlo být zase za dámu za pár vteřin, tak to prostě stojí za to. Co se týče očí, tak to se v tom ztratí. Většinou to obličej docela rozzáří. A neber to tak, že tě k tomu někdo nutíme. Je to samozřejmě tvoje věc, jen se snažím pomoct. Já na líčení a šlechtění příliš nedám (vpodstatě vůbec), tohle je tak maximum, co jsem ochotná udělat. Já spíš dbám na čištění obličeje, protože mám kůži dost citlivou a pokud to nezanedbám, tak i tohle ten obličej trošku chrání.

Aha díky, já na ten BB juknu, nevím ani, co to je. Mám doma klasiku make-up, pudr, tvářenku, stíny, tužku na obočí, řasenku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
15.3.17 10:44
@robínek píše:
Co třeba asistenční služba pro pans domácího? Pečovat o male děti a nemohoucího seniora je náročné. Nebo aspoň na přechodnou dobu něco jiného omezit, zdravi je jen jedno. @Evulina

Samozřejmě o tom přemýšlíme, přemýšlíme i o létě, abychom třeba mohli vyjet někam celá rodina na pár dní, tak odlehčovací služba..
Problém je v tom, že pan domácí je na mě tak nějak závislý i citově. Loni jsem byla na 5 dní u mámy na chalupě a pak týden v Krnově, staral se manžel (jenže to ještě pán nepotřeboval pleny, tak to šlo líp, do přebalování se doma nikomu jinému teď nechce) no a vždycky jsem přijela a byl na tom nějak hůř - po návratu z té chalupy začal mít horší tu demenci a po návratu z Krnova začal potřebovat pleny..Jako muži věřím, že se staral dobře, ale buď to byla náhoda anebo jsem mu prostě chyběla já..Nesnáší změny a cizí lidi co se starání týče (na pokec má lidi rád, to jo, ale v určitých oblastech prostě věří asi jenom mě :nevim: ).
Navíc jsem slíbila postarat se o něj až do jeho smrti, neb on nám, ještě když mu to líp myslelo, za to, že se o něj staráme a nadále postaráme, věnoval celý statek a 10 ha polí..Mám ho ráda a popravdě - kdyby jsme byli někde třeba týden a on někde v cizím prostředí, pořád bych na něj myslela, jak to asi snáší a tolik bych si dovču neužila..
Co se týče různých dopomocí různých pečovatelek a charit v domácnosti, tak tam o tom přemýšlím..i když, většinou prostě potřebuje pomoc ihned, ne aby musel čekat na pečovatelku, až přijede na určitou hodinu.
Já to zatím dávám, přestože lítám, na delší výlety a pobyty jezdí se starší dcerkou holt jen manžel.
Uvidíme, ale co dál, hlavně, kdyby zůstal ležet, to by bylo ještě horší..

Příspěvek upraven 15.03.17 v 11:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
15.3.17 10:46
@robínek píše:
Co třeba asistenční služba pro pans domácího? Pečovat o male děti a nemohoucího seniora je náročné. Nebo aspoň na přechodnou dobu něco jiného omezit, zdravi je jen jedno. @Evulina

No já právě omezila to krášlení :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
15.3.17 10:47
@terien píše: :nevim: kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody. Pak se nediv že si toho lidi všímají.

Ok, jsi rychle hotová.
A i kdyby, neopravňuje to nikoho, aby druhého urážel, upozornit lze přeci i jinak :nevim:

Příspěvek upraven 15.03.17 v 10:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
15.3.17 10:48
@robínek píše:
@Amys
Tak BB krém je super nápad.
Jinak bych Evulině poradila obětovat jednou za měsíc až 6 týdnů čas na kosmetiku, Určitě najde i někoho, kdo pracuje s Hadkovou kosmetikou. Já si na kosmetice vždycky krom úpravy obočí nechám obočí i řasy nabarvit, což v kombinaci s BB krémem a trochou lesku na rty úplně stačí a ranní úprava je otázky max. 2 minut.

Dík za typ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
15.3.17 10:53
@AniNevim píše:
Ahoj :-) To ja bych ji priste rekla, ze jsem doufala, ze dcera ve skolce pobere i trochu taktu, ale jak vidno neni od koho. Se stejnym usmevem, ktery usterila tobe. Jenze ja jsem takova „uprimna“ a opravdu bych to rekla. Jenze take me bohuzel vzdy umlci nedostatek taktu a to tak, ze me naprosto vykoleji. Pak me napada spousta krasnych odpovedi, na pouziti kterych musim vyckavat dlouhe tydny. Vetsinou se ale zadari. Vis ale jak - odpust ji, velkorysost zlepsuje karmu :-) Protoze blahosloveni chudi duchem…

Ale jo, už se stalo.
Ono ale tady v podstatě nejde o malování, které tady dlouze rozebíráme, mrzí mě takovéhle netaktní výpady celkově, ať už se jedná o jakoukoli oblast. Si říkám někdy, proč mají někteří lidé tolik potřebu řešit někoho jiného a prostě rýpat.
Ale vychovatelce už jsem odpustila, třeba to taky plácla ráno kvůli nevyspání :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
15.3.17 10:54

No jo, tak ale musíš ubrat jinde, snažit se co to jde omezit jine povinnosti, i třeba taková drobnost, ze se svačiny pripravi večer, do školky odveze manžel nebo se v rozvozu budete střídat s nějakou kámoškou, jídlo se navari ve velkem.do.mrazaku, na pristi rok třeba neporidite slepice atd. Ber ten vychovatelčin komentář za sice netaktní, ale možná jako. varovani. v pravy cas. @Evulina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
15.3.17 10:56
@AniNevim píše:
jeee, ty jsi tak mila a „pravdiva“. Nedavno mi presne toto vysvetloval kolega, kdyz jsem mu vypravela o tom, ze jsem take casto tercem (jine duvody) a to u lidi, ktere vubec neznam. Otevrel mi oci a vidim to jinak. I kdyz uz pred tim jsem tusila, ze lidi, co vnimaji nedostatky ostatnich, se nejspis trapi stejnymi vecmi u sebe (kdo vidi vlasy, ma problem s vlasy, kdo vidi zuby, ma komplex ze svych, kdo vidi prsa, ma svuj mindrak apod.) Od te doby se snazim byt empaticka a hned se prepinat do modu „je mi te vlastne moc lito“. Ale i tak si fandim, kdyz mam zrovna bystrou mysl a najdu odpoved :mrgreen:

Hele super přístup..jde mi to taky..když jsem vyspalá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
15.3.17 10:57

Ber to tak, ted lítáš, všichni jsou na Tobě zavisli, co by dělali, kdyby ses složila? Nervove zhrouceni jsem zažila u svého kamaráda, z prepracovani, bylo mu 30 a byl pak mimo pul roku… @Evulina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
15.3.17 11:00
@robínek píše:
No jo, tak ale musíš ubrat jinde, snažit se co to jde omezit jine povinnosti, i třeba taková drobnost, ze se svačiny pripravi večer, do školky odveze manžel nebo se v rozvozu budete střídat s nějakou kámoškou, jídlo se navari ve velkem.do.mrazaku, na pristi rok třeba neporidite slepice atd. Ber ten vychovatelčin komentář za sice netaktní, ale možná jako. varovani. v pravy cas. @Evulina

No jo, já si furt říkám co mě nezabije, to mě posílí a taky mě vlastně všechny ty činnosti naplňují a vidím v nich smysl, jen je jich někdy holt moc najednou.
Muž ani kamarádky vozit bohužel nemohou, školku máme dál (kvůli nedokončenému očkování mi dcerku vzali jen v lesní školce a odsud z vesnice tam nikdo ráno nejede a muž je od 6 h do asi 16 - 17 h v práci).
Ale třeba teď mám chvíli, mám uvařeno, pan domácí je v pohodě, tak jsem se namalovala a hned vypadám jako člověk :lol:
Jdeme s malou ven, tak se tu hezky mějte :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
15.3.17 11:02
@robínek píše:
Ber to tak, ted lítáš, všichni jsou na Tobě zavisli, co by dělali, kdyby ses složila? Nervove zhrouceni jsem zažila u svého kamaráda, z prepracovani, bylo mu 30 a byl pak mimo pul roku… @Evulina

Ale tak já to ještě zvládám, jen nestíhám a nedělám některé věci, které nepovažuju za tak důležité pro život, jako je třeba jet ráno s dcerkou do školky namalovaná, aby si všichni mohli říct „wow, té to sluší“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
15.3.17 11:07
@Pudloslava píše:
A makeup jen kvůli školce? to by mě ani nehlo.Jako zabere to 5 minut, ale takových těch věcí na 5 minut je v životě tolik, že nakonec sežerou celý den. člověk si musí vybírat. A makeupu, zejména pokud člivěk nejede do města, je pro mě jedna z posledních položek.
:mavam: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
15.3.17 12:10
@Evulina píše:
Aha díky, já na ten BB juknu, nevím ani, co to je. Mám doma klasiku make-up, pudr, tvářenku, stíny, tužku na obočí, řasenku..

To je krém, který má v sobě pigmenty, takže se jakoby přizpůsobí tvé tváři, ale jemně ji projasní a natónuje (ale nemusíš se s tím příliš „patlat“) a to je všechno. Takže je to jako když se prostě u zrcadla natřeš krémem a jdeš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
15.3.17 12:13
@Evulina píše:
Ale tak já to ještě zvládám, jen nestíhám a nedělám některé věci, které nepovažuju za tak důležité pro život, jako je třeba jet ráno s dcerkou do školky namalovaná, aby si všichni mohli říct „wow, té to sluší“ :mrgreen:

Ale neříkej, že by tě to nepotěšilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.3.17 12:24
@Amys píše:
Ale neříkej, že by tě to nepotěšilo :mrgreen:

No, mě by to třeba někdy i potěšilo, ale zároveň naštvalo, že na sebe musím naplácat kosmetiku, aby mě někdo pochválil. Občas slyším, že vypadám mladší, ale asi právě proto, že se nemaluju.
Ale třeba obdivuju Gábinu Koukalovou, že se šminkne i na závody. Buď má nějakou speciální kosmetiku pro sportovce (že se nerozmaže)nebo tetované obočí a řasy nabarvené. Co myslíte?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová