Komentář vzhledu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
13.3.17 20:58
@chuanita píše:
Podle toho, co jsem tu četla, jsem pochopila, že zakladatelka se o někoho nemohoucího stará, plus děti, plus zvířata, kydání hnoje atd. Vstává v 5. Když jsem se starala o ležáka dědu, plus chodit do práce, nedovedu si představit se malovat. Aspoň já byla uplně vycuclá a i kdybych neměla přecitlivělou pleť, která nic nesnese, nemaluju se. A už vidím vyfiklou zakladatelku, jak jde do hnoje s napudrovaným nosem a makeupem. Vím o čem píšu, co jsem se nakydala taky. Tak se jí zastávám.

Však se malovat nemusí, to je každého věc :nevim: To ale neznamená, že by jí to neprospělo. Znám dost holek co se nemalují, ale tak 1% z nich může říct, že to opravdu nepotřebuje. Ale upravenost není jen o make-upu že.
Myslím, že zakl. moc dobře ví, že v tom má rezervu, proto taky tahle diskuze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
14.3.17 06:22

Mě se nedávno také stalo, že známá projevila obavu o moje zdraví - a to jsem ani tak moc nezhubla. Je to bohužel bolest mnoha hubnoucích, že nevypadají moc zdravě. A tak, přestože by rády slyšeli pochvalu ze menší zadek, slyší starostlivá slova kvůli spadlému ksichtu :-)

Je to staroistloivost, projev zájmu. POkud bych s dotycnou nebyla zrovna na válecné stezce, nezlobila bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
14.3.17 06:26

S makeupem mate pravdu, absence makeupu, pokud je obvykle aplikován, taky vytváří nemocný dojem. POkud někoho známe jen vždycky bez, tak naopak mimořádná (rozumná) aplikace vyvolá dojem nečekaného zkrásnění.

A u mě ještě alergická sezóna, přivřená uslzená očička také nic moc :-)

nezlobte se na lidi, že mají starost o vaše zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.3.17 08:53
@Aenne píše:
ano, ale myslím si, že její vzhled je její vzhled a to nikto jiný nemá řešit…pokud to nekomu tak vyhovuje, že se nenamaluje, tak právě proto, že nemá tu potřebu a pokud nekto tu potřebu má, tak se namaluje…já jsem třeba typ, který se maluje a obleče se i když jde vynést odpadky :), ale chápem, že jiné ženy jsou v temhle jiné, je to každého osobní věc a komentovat fyzický vzhled je neslušné, jiné by bylo, kdyby to byla její kamarádka, která jí řekne kamarádsky : poslyš, jsi hezká baba i bez mejkapu, ale pusobíš opravdu zanedbane, skus si najít pár minut času pro sebe a udelej si vlasy a mejkap, budeš se sama cejtit líp…ale tak jak jí to řekla tá cizí bába, to bylo opravdu neslušné.

Já si maluju jen oči, ale ne k vysypání koše teda :mrgreen: Rtěnka mi vadí, pusu mam i tak dost velkou. Před porodem jsem se dobrovolně nechala namalovat, abych na těch fotkách „byla upravená“, ale nejsem to já. Prostě si namalovaná přijdu jak obrázek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.3.17 09:02
@Aenne píše:
ano, ale myslím si, že její vzhled je její vzhled a to nikto jiný nemá řešit…pokud to nekomu tak vyhovuje, že se nenamaluje, tak právě proto, že nemá tu potřebu a pokud nekto tu potřebu má, tak se namaluje…já jsem třeba typ, který se maluje a obleče se i když jde vynést odpadky :), ale chápem, že jiné ženy jsou v temhle jiné, je to každého osobní věc a komentovat fyzický vzhled je neslušné, jiné by bylo, kdyby to byla její kamarádka, která jí řekne kamarádsky : poslyš, jsi hezká baba i bez mejkapu, ale pusobíš opravdu zanedbane, skus si najít pár minut času pro sebe a udelej si vlasy a mejkap, budeš se sama cejtit líp…ale tak jak jí to řekla tá cizí bába, to bylo opravdu neslušné.

Neslušné to bylo, o tom žádná :palec: paní moc taktu nepobrala. Ale zakl. by si z toho měla vzít i to pozitivní a ne dupat nožkou „a just se nebudu malovat kvůli ní“ :roll: jasně že ne, to by taky byla pěkně hloupá. Dbát by o sebe měla kvůli sobě ne kvůli ostatním. Jak jsem psala, ono to zdaleka není jen to malování, ale nanést ráno BBčko, kvalitní řasenku a lesk na rty staci, zabere to 5 max. 7 minut a klidně s tím může kydat hnůj a na nákup a pro děti do školky,… Ale všechno je to o tom, co je ochotna pro sebe udělat a ten neslušny komentář by ji měl trochu nakopnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
14.3.17 15:55
@terien píše:
8o 8o To myslíš vážně? Jako že celá rodina děsně trpí proto, že si maminka namaluje oči a přepudruje nos? Ono hodit se trochu do gala nezabere dny ani hodiny. Někdy stačí fakt málo a to žádnou ženskou nezabije. Ženská by prostě měla vypadat jako ženská a měla by o sebe dbát. Taky mám domácnost, děti, muže, práci, ale to přece neznamená, že budu vypadat jako jeho mladší brácha.

Vím, že to vyzní blbě, ale asi jsi se nikdy nestarala ráno současně o dvě děti, slepice, kočky, psa a starého nemocného člověka, který potřebuje i přebalovat, dávat jídlo, dávkovat léky, koupat atd..Už má trochu i demenci, takže třeba plenu sám sundá a pak je u něj doslova „vymalováno“. Ráno lítám, opravdu běhám po domě a dvorku, abych vše stihla do odjezdu do školky. A opravdu na to malování nemám čas, i 5 až 10 minut by mi ráno chybělo. Pak přes den se i dám víc do pucu, ale stíhám to až tak po obědě, dopoledne se starám o mladší dcerku, procházka, opět pan domácí, býk, kozy, prasata¨, oběd..trošku času před obědem mám, pokud už mám navařeno z předešlého dne… Ráno jsem holt většinou uhoněná a nevyspalá a nemám potřebu se jen na odvoz dcerky do školky a pak cestu zpět krášlit. Učešu se, to ano, ale make-up jde holt stranou.
Mě prostě jen překvapila netaktnost takového komentáře, já bych ho nikdy nepoužila. Nebo řekla maximálně „Tak co mimi, jak ti spí? Vypadáš trochu unaveně..“ Ale „vypadáš dneska hůř než jindy“ mě prostě ale včera docela „rozsekalo“ :mrgreen:
Pak jsme si to vyříkaly, chtěla projevit účast a nepovedlo se jí to, omluvila se, už se nezlobím, holt něco plácla a bylo..Ono já asi taky jak jsem nevyspalá a uhoněná, tak jsem víc přecitlivělá, to je taky možný..

Příspěvek upraven 14.03.17 v 16:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
14.3.17 15:57
@Pudloslava píše:
S makeupem mate pravdu, absence makeupu, pokud je obvykle aplikován, taky vytváří nemocný dojem. POkud někoho známe jen vždycky bez, tak naopak mimořádná (rozumná) aplikace vyvolá dojem nečekaného zkrásnění.

A u mě ještě alergická sezóna, přivřená uslzená očička také nic moc :-)

nezlobte se na lidi, že mají starost o vaše zdraví.

Jo to je ale pravda. Já se dřív malovala opravdu denně a tak, když jsem pak za čas vyšla ven bez make-upu, lidi na mě koukali divně.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
14.3.17 16:00
@chuanita píše:
Podle toho, co jsem tu četla, jsem pochopila, že zakladatelka se o někoho nemohoucího stará, plus děti, plus zvířata, kydání hnoje atd. Vstává v 5. Když jsem se starala o ležáka dědu, plus chodit do práce, nedovedu si představit se malovat. Aspoň já byla uplně vycuclá a i kdybych neměla přecitlivělou pleť, která nic nesnese, nemaluju se. A už vidím vyfiklou zakladatelku, jak jde do hnoje s napudrovaným nosem a makeupem. Vím o čem píšu, co jsem se nakydala taky. Tak se jí zastávám.

Díky, vítej v klubu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
14.3.17 16:20
@Evulina píše:
Vím, že to vyzní blbě, ale asi jsi se nikdy nestarala ráno současně o dvě děti, slepice, kočky, psa a starého nemocného člověka, který potřebuje i přebalovat, dávat jídlo, dávkovat léky, koupat atd..Už má trochu i demenci, takže třeba plenu sám sundá a pak je u něj doslova „vymalováno“. Ráno lítám, opravdu běhám po domě a dvorku, abych vše stihla do odjezdu do školky. A opravdu na to malování nemám čas, i 5 až 10 minut by mi ráno chybělo. Pak přes den se i dám víc do pucu, ale stíhám to až tak po obědě, dopoledne se starám o mladší dcerku, procházka, opět pan domácí, býk, kozy, prasata¨, oběd..trošku času před obědem mám, pokud už mám navařeno z předešlého dne… Ráno jsem holt většinou uhoněná a nevyspalá a nemám potřebu se jen na odvoz dcerky do školky a pak cestu zpět krášlit. Učešu se, to ano, ale make-up jde holt stranou.
Mě prostě jen překvapila netaktnost takového komentáře, já bych ho nikdy nepoužila. Nebo řekla maximálně „Tak co mimi, jak ti spí? Vypadáš trochu unaveně..“ Ale „vypadáš dneska hůř než jindy“ mě prostě ale včera docela „rozsekalo“ :mrgreen:
Pak jsme si to vyříkaly, chtěla projevit účast a nepovedlo se jí to, omluvila se, už se nezlobím, holt něco plácla a bylo..Ono já asi taky jak jsem nevyspalá a uhoněná, tak jsem víc přecitlivělá, to je taky možný..Příspěvek upraven 14.03.17 v 16:02

No vidíš, tak se to vysvětlilo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.3.17 16:41
@Evulina píše:
Pak jsme si to vyříkaly, chtěla projevit účast a nepovedlo se jí to, omluvila se, už se nezlobím, holt něco plácla a bylo..Ono já asi taky jak jsem nevyspalá a uhoněná, tak jsem víc přecitlivělá, to je taky možný..Příspěvek upraven 14.03.17 v 16:02

Nestarala, zase jsem se vracela do práce na plný úvazek když bylo dítěti ani ne půl roku. Po práci jsem byla jen s ním a po nocích dodělávala domácnost. Ráno jsem taky horko těžko hledala každou minutu. Z velké části jsem to vyřešila permanentním make-upem :lol:
Nemohoucí člověk opravdu nepočká, mimino taky ne to chápu. Skolkove dítě už 5 min. vydrží, slepice, pes i kočky taky.
Nechapej to zle, nechci do tebe rýpat ale vždycky mi to přijde hrozná škoda když vidím ženskou která si na sebe nenajde čas i když by to potřebovala a zasloužila si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
14.3.17 16:57
@terien píše:
Nestarala, zase jsem se vracela do práce na plný úvazek když bylo dítěti ani ne půl roku. Po práci jsem byla jen s ním a po nocích dodělávala domácnost. Ráno jsem taky horko těžko hledala každou minutu. Z velké části jsem to vyřešila permanentním make-upem :lol:
Nemohoucí člověk opravdu nepočká, mimino taky ne to chápu. Skolkove dítě už 5 min. vydrží, slepice, pes i kočky taky.
Nechapej to zle, nechci do tebe rýpat ale vždycky mi to přijde hrozná škoda když vidím ženskou která si na sebe nenajde čas i když by to potřebovala a zasloužila si to.

No ono je fakt, že kdybych ráno odcházela do klasického zaměstnání, tak bych to asi za důležité považovala, jako součást „pracovního procesu“, jít do práce v gala, abych neděsila spolupracovníky :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
14.3.17 17:04
@terien píše:
Nemohoucí člověk opravdu nepočká, mimino taky ne to chápu. Skolkove dítě už 5 min. vydrží, slepice, pes i kočky taky.Nechapej to zle, nechci do tebe rýpat ale vždycky mi to přijde hrozná škoda když vidím ženskou která si na sebe nenajde čas i když by to potřebovala a zasloužila si to.

No ono u nás to je složitější..Dělám starší dceři i obě svačiny do školky, protože v té lesní dostávají jen oběd a svačiny si zajišťují rodiče. Dál je potřeba každé ráno i důkladná zubní hygiena, protože má bohužel po mě ne úplně perfektní zuby, ač sladké skoro nejíme a myslím, že jinak jíme zdravě, tak se snažíme fakt dbát na ústní hygienu a ono to taky trochu času zabere, kór, když se jí nechce do koupelny 8).
No a kočky, pes a slepice..měla bys to tu ráno vidět - kočky a pes kolem mě běhají, málem mě sežerou a když jsem zkoušela počkat, až přijedu ze školky, tak jsem je všechny našla u pana domácího, jak mu žerou snídani na stole (on ráno vyjde ven, podívat se, jak je venku, všechno se to nahrne dovnitř a on je potom neodežene). Slepice - naše slepice dokáží vyletět až do koruny vzrostlého stromu - takže hravě přeletí plot, ač jim ho muž vyrobil vysoký, jak alcatraz :mrgreen:. No a když jim ráno včas nenasypu, minimálně polovina jich přeletí, běhají před vchodem a trousí hovínka přímo u vchodu do domu, takže mě pak čeká úklid :lol:
No, to jen tak pro úplnost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
14.3.17 17:26

@Evulina Hele, ale jak tu někdo zmiňoval ten BB krém, tak to je opravdu zázrak. Jen si to ráno napatláš na obličej a jdeš. Zakryje to částěčně vše, co je potřeba a zároveň není poznat, že člověk něco na tom obličeji má. A je to otázka pár vteřin - vymačkáš trošku na ruce a rozetřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
14.3.17 18:14
@Amys píše:
@Evulina Hele, ale jak tu někdo zmiňoval ten BB krém, tak to je opravdu zázrak. Jen si to ráno napatláš na obličej a jdeš. Zakryje to částěčně vše, co je potřeba a zároveň není poznat, že člověk něco na tom obličeji má. A je to otázka pár vteřin - vymačkáš trošku na ruce a rozetřeš.

No popravdě, já používám jenom přírodní kosmetiku. Většinou Hadka nebo Laveru a dekorativní Alverde..
Víš ono je mi ale to nevyspání a ranní chvat znát i na očích, které působí hodně nevyspale a prostě tak jako zakaleně, mdle..Celkový make-up to do pořádku dá, ale já to ráno prostě nezvládám a jako ranní prioritu to holt nemám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
14.3.17 18:47

@Evulina Lavera dělá BB krém taky. Nejde o prioritu, ale pokud si myslíš, že by ti to dopomohlo být zase za dámu za pár vteřin, tak to prostě stojí za to. Co se týče očí, tak to se v tom ztratí. Většinou to obličej docela rozzáří. A neber to tak, že tě k tomu někdo nutíme. Je to samozřejmě tvoje věc, jen se snažím pomoct. Já na líčení a šlechtění příliš nedám (vpodstatě vůbec), tohle je tak maximum, co jsem ochotná udělat. Já spíš dbám na čištění obličeje, protože mám kůži dost citlivou a pokud to nezanedbám, tak i tohle ten obličej trošku chrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová