Komplex z tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2156
23.3.15 22:51

Kojený dítě žádný čajíky nepotřebuje, taky do mě hučeli, dokonce ať přikrmuju sunarem. Nenene, bojuj :hug: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
23.3.15 22:51
@Anonymní píše:
Jojo, manzel taky papouskuje ty jeji nazory. Nejhorsi je, ze se treba na necem shodnem (napr. zatim plne kojim, tak nedavam zadne cajiky, jen vodu, kdyz mi prijde, ze ma zizen. Manzel tvrdil, jak je to fajn, ze ma MM…) a po telefonatu s tchyni do me zacne hucet, ze by uz nejaky ty cajiky mela a ze ji to neublizi… Kdyz se zeptam, to mas od mamky, vzdyt jsme se o tom vcera bavili, tak se nafoukne a rekne mi, delej si co chces, me to jen napadlo.

Ty žiješ s mým mužem? :lol: To je fakt přesný. :roll: Taky to takhle u nás probíhalo. U nás trochu pomohlo, že jsme se začali víc stýkat s lidma, co mají děti a podobné názory na výchovu a podobné názory na tchýně. Ona vlastní žena není nikdy tak chytrá jako jiní lidi :roll:
Taky bych omezila ty návštěvy, nenápadně bych začala rozvolňovat. Sem tam bych přijela jednou za 3 týdny a postupně bych je zvykala, že jednou za měsíc. Manžel taky nechtěl jezdit míň, ale já mám moc ráda jen když jsme my 3 pohromadě a něco podnikáme, tak jsem mu to podala takhle. Navíc on je doma až pozdě večer a mrně ho vidí jen o víkendech, takže si nás chci užít takhle pěkně dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.15 22:56
@LaraA píše:
nooo, nechci stourat, ale kdyz se kterehokoliv chlapa zeptas „to mas od maminky?“, tak se zarucene nafoukne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Hmm, na tom neco bude :mrgreen:. Sakra se v tom proste motam. Asi se budu muset v prvni rade naucit, jak nenasilne a nenapadne zatlacit na manzela

• Citovat
  • Upravit
485
23.3.15 22:57

A kojení, to znám též - ono musí být tak žíznivé z toho mlíka, chudáček. Navíc tchýnino mlíko nestačilo už během 6nedělí (podle mě klasickej růstovej spurt, kterej se dřív řešil dokrmováním a tím pádem šlo kojení k šípku).
V roce by mělo jíst dítě všechno - což znamená fakt všechno 8o (sladkosti, limonády,…)
Ono zná jen tu zeleninu, chudinka, ostatní rodiče normálně kupují děckám to a ono…
Málo nebo moc oblíkám, nechávám venku mrně ať si lítá a nedržím ho za ruku, co když spadne (na trávě), atopák není z chlorovaný vody… :cert: :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
23.3.15 22:58
@Anonymní píše:
Hmm, na tom neco bude :mrgreen:. Sakra se v tom proste motam. Asi se budu muset v prvni rade naucit, jak nenasilne a nenapadne zatlacit na manzela
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.15 23:02
@loja píše:
Ty žiješ s mým mužem? :lol: To je fakt přesný. :roll: Taky to takhle u nás probíhalo. U nás trochu pomohlo, že jsme se začali víc stýkat s lidma, co mají děti a podobné názory na výchovu a podobné názory na tchýně. Ona vlastní žena není nikdy tak chytrá jako jiní lidi :roll:
Taky bych omezila ty návštěvy, nenápadně bych začala rozvolňovat. Sem tam bych přijela jednou za 3 týdny a postupně bych je zvykala, že jednou za měsíc. Manžel taky nechtěl jezdit míň, ale já mám moc ráda jen když jsme my 3 pohromadě a něco podnikáme, tak jsem mu to podala takhle. Navíc on je doma až pozdě večer a mrně ho vidí jen o víkendech, takže si nás chci užít takhle pěkně dohromady.

To si taky planuju, podnikat vic akci se znamejma a hlavne o vikendech aby nebyl takovy prostor pro ty navstevy.
Ale stve me to, ja bych je klido vidala takhle casto dal, jen kdyby…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.15 23:10
@loja píše:
A kojení, to znám též - ono musí být tak žíznivé z toho mlíka, chudáček. Navíc tchýnino mlíko nestačilo už během 6nedělí (podle mě klasickej růstovej spurt, kterej se dřív řešil dokrmováním a tím pádem šlo kojení k šípku).
V roce by mělo jíst dítě všechno - což znamená fakt všechno 8o (sladkosti, limonády,…)
Ono zná jen tu zeleninu, chudinka, ostatní rodiče normálně kupují děckám to a ono…
Málo nebo moc oblíkám, nechávám venku mrně ať si lítá a nedržím ho za ruku, co když spadne (na trávě), atopák není z chlorovaný vody… :cert: :pocitac: :zed:

Jo, to taky posloucham porad, jak to delaj jiny rodice a ze to detem neublizilo
(Oblibena hlaska tchyne).A nechape a pozastavuje se nad tim, ze me je to proste fuk, jak to delali „Novakovi a Ocaskovi“ a domlouva pak manzelovi, at me usmerni.

• Citovat
  • Upravit
684
23.3.15 23:37

Mě pořád poučuje moje máma, dělám to tak, že když mi vnucuje něco, co nechci, nereaguju :-) a když ona se ozve, že mi něco říká a já neposlouchám, tak jí odpovím - ano, slyšela jsem už několikrát, mám pořád jiný názor, takže je to zbytečný :-) a ona se urazí a řekne, ať si to dělám teda jak chci :-) a na to pak odpovídám - vidíš, přece jen se shodnem :-D ale stejně to příště slyším zas ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
24.3.15 06:23

@loja
Potřebovala bych nutně poradit s tou částí „něžně vysvětlit manželovi“ a pak jak jsi zařídila, aby tě vytrvale poslouchal. U nás se to vždycky nějak zvrtne.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
24.3.15 06:25

Úpně vím co zažíváš, moje tchýně je na ránu, naštěsstí se časem proflákla sama co je to za koza a manžel stojí na mé straně. Dřív k nám lozila co víkend, pak sem jí malou začala vozit (menší zlo) tak na dvě hodiny jako že potřebuju pohlídat, teď už ani to.

Jestli jednou uznáš, že na ni musíš tvrdě, doporučuju pádný argument mezi očima, nezatahovala bych do toho okolí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
24.3.15 09:56

Ty jo, tak celý víkend se tchýní (ale i s matkou) bych teda nedala. Možná v tom taky bude bota, prostě se vidíte moc a moc a moc. Jednou dvakrát za měsíc dejme tomu na čtyři pět hodin vidím optimálně, ještě nevyvane radost ze setkání a ještě se nenastartuje ten pocit, že já nemůžu ani píp. pokud jsem četla dobře, tak jezdíte na druhej konec republiky? No takt o vůbec, jednou za měsíc a maximálně přenocovat a po obědě hajdy domů. To by mě mohla matinka předrahá milovat.

jinak taky souhlasím s názorem, dobře si rozmyslet budoucí hlídání a vztahy jako takové, zda prostě zatnout zuby, a nebo se rozhádat a… protože tohle fakt asi bude osoba, se kterou to po dobrém nepůjde. Obávám se, že jakmile půjdeš do střetu, budeš za hysterku a neschopnou matku, co si nedá poradit. Což způsobí ještě větší tlak… NĚKDO tě to přeci naučit musí… a nebo se smrtelně urazí a pak ale nečekej vůůůůbec nic. Tyhle typy jsou schopný totiž v tom svým ublížení nedat dárek ani vnoučatům. A v tvém případě bude schopná, jak koukám, proti tobě přetáhnout i manžela. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
24.3.15 10:27

@Emilie
A ty největší perly to vyšperkují tak, že dají jen tomu svýmu a to vyženěný odbydou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.15 11:53
@Emilie píše:
Ty jo, tak celý víkend se tchýní (ale i s matkou) bych teda nedala. Možná v tom taky bude bota, prostě se vidíte moc a moc a moc. Jednou dvakrát za měsíc dejme tomu na čtyři pět hodin vidím optimálně, ještě nevyvane radost ze setkání a ještě se nenastartuje ten pocit, že já nemůžu ani píp. pokud jsem četla dobře, tak jezdíte na druhej konec republiky? No takt o vůbec, jednou za měsíc a maximálně přenocovat a po obědě hajdy domů. To by mě mohla matinka předrahá milovat.jinak taky souhlasím s názorem, dobře si rozmyslet budoucí hlídání a vztahy jako takové, zda prostě zatnout zuby, a nebo se rozhádat a… protože tohle fakt asi bude osoba, se kterou to po dobrém nepůjde. Obávám se, že jakmile půjdeš do střetu, budeš za hysterku a neschopnou matku, co si nedá poradit. Což způsobí ještě větší tlak… NĚKDO tě to přeci naučit musí… a nebo se smrtelně urazí a pak ale nečekej vůůůůbec nic. Tyhle typy jsou schopný totiž v tom svým ublížení nedat dárek ani vnoučatům. A v tvém případě bude schopná, jak koukám, proti tobě přetáhnout i manžela. :zed:

Jezdime na stridacku, jednou oni k nam, pak zas mi k nim. Taky to vidim, jako nejvetsi kamen urazu, tedy ne tu frekvenci, ale delku pobytu. Manzelovi jsem se to uz nekolikrat snazila naznacit, ale zatim bez vysledku. A uz je i na reci o mamce alergicky. On to proste nevidi, nebo to proste videt nechce. Oni jdou vetsinou s tchanem treba na tenis, nebo na pivco vecer, proste si to uzivaj, takze spoustu tech situaci mezi jeho mamou a mnou ani nevydi. Kdyz se s nim pak chci o tom pobavit, tak jen obraci oci v sloup, co zas proti mamce mam a ze mi chce jen poradit. Jinak je manzel skvely, pomaha mi, nekdy vari, kdyz prijde z prace, tak se male venuje…Bohuzel uz je to zavedene skoro jako berna mince, ten system navstevovani a vsem ostatnim zucastnenym to vyhovuje. Problem mam jen ja a to ze jsem hysterka, co se ji porad neco nelibi uz jsem tak jako tak.

• Citovat
  • Upravit
913
24.3.15 12:09

A co zkusit ji vytahnout samotnou nekam ven a vysvetlit'. Radne probrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
24.3.15 12:15

A s tvymi rodiči se stykate kdy? V ty zbylé víkendy? Fungujete vůbec někdy sami? Krom provozních věci? Me by teda vadilo být furt s někým z rodičů. Připadala bych si nedospělá jak někde přes týden na intru a víkendu s rodiči…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí