Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@achesa1 souhlasím. Mam to podobně! Já jsem teda děti nesbalila. Návštěvu jsem pretpela a od te doby jsem tam nebyla. Nebudu jezdit někam, kde ignorují moje slova a necítím se tam dobre.
Tak to me tesi, ze ta diskuze aspon nekoho pobavila
A ted vazne. Nebydlime spolecne, ale travime spolecne kazdych 14dni vikend. Uz tu padly rady, at se tak casto nevidame, jenze ono to s manzelem neni tak jednoduche a vsichni krome mne si ta setkani uzivaj. Ja bych byla nejradsi, kdyby jsme se vidali porad stejne, jen kdyby tchyne respektovala, me nazory na vychovu, nikdo po ni nechce, aby se s nimi ztotoznila
ja ji take nekecala do vychovy, ze? ![]()
Tak řekni manželovi jednoduše a stručně, že klidně budete jezdit, jak jezdíte. Ale jestliže zjistíš, že maminka dala prckovi třeba to mléko, okamžitě se balíš a odjíždíš, protože jak ty, tak tvuj muž víte, že je na mléko alergický. A takhle si dítě ničit nenecháš. No a tím se řiď. Pokud dá dítěti nějakou jinou věc, která tě sice nenadchne, ale dítěti neublíží, tak to přejdi. Ale na zásadní věci si trvej a hlavně vysvětli manželovi, že si na ní trvat budeš, aby s tím počítal. Prostě přesně dát hranici, za kterou není možné jít.