Syn by měl jít k zápisu do školky, ale nevím, jestli to zvládne.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10661
4.2.26 18:01
@Amandine píše: Více

Pokud má zakladatelka takovou školku, tak pohoda, pokud ne, tak má smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10661
4.2.26 18:03
@1Pears1 píše: Více

Však já to chápu, ale dokud to nebude umět bez plíny, nepřijmou ho ve školce ;). Ani s asistentem ve státní školce to všude ve školkách prostě neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21714
4.2.26 18:08
@Bytsamsebou píše: Více

Nejde jen o plinku, to dítě samo nic neji, pije z láhve a venku neudělá krok. Jak to s ním budou dělat při školkových venkovních aktivitách? To ho tam někdo bude nosit nebo vozit v kočárku?
Dítě, které nesnese žádné děti, ani mámu při hře, se těžko zapojí do vzdělávacího programu. Nedomluví se, neřekne, co potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24275
4.2.26 18:14

@mado děti se často chovají v MŠ jinak než doma. Může v kolektivu udělat velký pokrok. Síla davu, jak se říká, v jídle, spaní, chůzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24275
4.2.26 18:17

Zakladatelko, tady se Ti maminky snaží pomoci uvědomit si, že s dítětem není několik věcí v pořádku a že máš šanci jít zlepšení naproti, aktivním přístupem. Ne zavíráním očí před tou situací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10661
4.2.26 18:18
@mado píše: Více

V kolektivu ve školce se naučí spousta dětí to, co doma nešlo. Některé děti se rozmluví až v 5 ti letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21714
4.2.26 18:18
@Amandine píše: Více

To jistě, ale nemůžeš na to spoléhat, není to úplně pravidlem. A jsou děti, co se naopak školkou seknou ve vývoji a naopak jdou vývojem zpět
V každém případě by měl být chlapec oddiagnostikovan, aby učitelky věděly, jak s ním pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
4.2.26 18:31

Přečetla jsem celou diskusi.
Zakladatelko, začni HNED řešit problém s kousáním, to souvisí s mluvením, vím od logopedky, mé známé. (Navíc nekousání je velmi-velmi nezdravé.) Dokud nebude kousat, nezačne mluvit.
Odplenkování dle mne není až tak nutné. Chlapci mají pomalší vývoj.
Myslím, že všichni ti zde dali dobré rady, co máš dělat. Chápu, že tě to vyděsilo, ale čím dřív se do toho pustíš, tím to bude snadnější pro tvou rodinu i tvého synka. A jak uvedla „tatrovka“, opožděný vývoj neznamená, že dítě bude takové celý život. Jen mu budeš muset pár let pomoct, což jistě nebude snadné. Držím ti palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
4.2.26 18:33
@AAnnyys píše: Více

Hele já to znám, když jsem mu sundala kalhoty, čůral kdekoliv, klidně se počůral na sedačce a seděl dál. Na nočník vůbec, pak začal chodit na záchod, ale jako to se snažil držet, tak začal držet i bobek a pak teprve nastalo peklo, co jsme řešili dalších X měsíců psychyckou zácpu. Takže čůrání šlo stranou. U nas to bylo lepsi vždy po létě, šlo to líp se naučit. To mu bylo 3,5 když jsme začali znova a pak to šlo uz líp. Ale ve 2 letech ani omylem a ani ve 3 :nevim: neuděláš nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
4.2.26 18:35

Náš je ve školce ani ne od 2 ( neni to v Čechách) a nepomohlo nic. Ani na záchod, ani mluvení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10661
4.2.26 18:36
@pikola píše: Více

A kolik má let, že nemluví a má pleny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
4.2.26 18:41

No teď uz pleny nemá asi od 3,5. Mluvi v 6 stále hodne špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
4.2.26 18:45

Děkuji všem za rady. Zítra zavolám pediatrovi a domluvím si žádanku na logopedii. Pořád jsem věřila, že to dáme sami, ale bohužel. Máte pravdu, ještě jednou díky

Příspěvek upraven 04.02.26 v 18:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10661
4.2.26 18:45
@pikola píše: Více

Tak ve 3 a půl letech nemít pleny je v pohodě. Pak může do školky a chodit na logopedii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12882
4.2.26 18:47
@AAnnyys píše: Více

To bude dobrý. Nejhorší bude dostat se k diagnóze a konkrétním postupům a pak už budete vědět co a jak, a bude dělat pokroky, uvidíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí