Konec mateřské-práce-školka a režim

Anonymní
19.2.23 05:57

Konec materske-prace-skolka: rezim

Ahoj, zajimalo by me jak realne fungujete po skonceni MD. Vec se ma tak, ze nyni bydlime v okresnim meste, v pomerne velkem byte, kousek od nas tchyne v duchodu. Manzel pracuje plne na HO. Jsem zde spoko, vsechno na dosas ruky, dny travime venku nebo na nejakem krouzku.Nyni nam ma dite ovsem nastoupit do skolky a ja do prace, kterou mam v Praze. Z velke casti muzu byt tez na HO. Ovsem manzel pri sel s tim, ze by se rad orestehoval zpatky do Prahy a ja se bojim, zda tam budu nestastna. Duvod manzela je prace, chce byt v kancelari, lepsi skolky, skoly, kultura atd Jenze stehovani by pripadalo v úvahu jen do maleho 2kk, a to me desi, ale rikam si, ze mozna to bude jedno.Dite ve skollce, my v praci, odpo budeme stejne venku. proste ten rezim se zmeni, zacne kolotoc a bude jedno, kde vlastne bydkime. Co me trapi je jestli se v malym byte nezabijeme, dale vlastne prijdeme o HO, protoze nebude prostor doma, a ze nevim jake je to s malym ditetem v PH. Jeste zminim, ze bych rada casem zmenila praci, coz je v Ph ideal a ze nemohu dojizdet autobusem (mam syndrom drazdiveho tracniku), Leda autem, coz se prodrazi a navic je to hodina cesty tam a zpet-to je jediny plus proc jit do Ph.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2291
19.2.23 06:33

Ahoj, ja bydlim 80km a dojíždim 3× tydne do Prahy, ovsem vlakem a na jare snad autem v kombinaci s vlakem. Mame velky RD a deti jsou šťastné, skolky maji mimo misto bydliště, takze clovek stejně je v cestovatelskem modu, ale kdyz dorazí domu a zvlast s prichodem jara se to neda srovnat. Z Prahy jsem vzdy hrozne vycucana :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
19.2.23 06:44

Jsem v práci od září a malý ve školce. Pro nás byla nejdůležitější práce blízko školky, je to prostě praktické, nejen jsi ve školce/práci ráno a odpo brzo, ale ikdyz se něco stane ve školce a chceš tam být brzo není to problém, od září jsem to už řešila 2× úraz a jednou nemoc uprostřed dne a prostě jsem v ten okamžik chtěla být u syna co nejdřív. Já o HO nestala a můj zaměstnavatel ho ani nenabízí bez extra domluvy. U nás si neumím představit jít do 2kk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
19.2.23 06:45

Já jsem se teď přestěhovala do Prahy z města, kde je vše na dosah ruky, včetně hor. Do Prahy to byla hodina. Já se stěhovala s detmi kvůli tomu, ze se manžel chtěl rozvést a musím rict, ze na rodinný život je menší město naprosto ideální a Praha se tomu nikdy nevyrovná. Já ale neměla jinou možnost. V tom malém městě bych si nikdy nenašla dobrou práci a ani partnera. Deti mají lepší školu a školku-soukromou, ale tam to bylo bez dojíždění a všechno v klidu. Bydlela jsem ve velkém domě, teď mám 3kk a je to brutální šok. Je to rok a ještě jsem si nezvykla. Do 2kk bych nesla ani náhodou. Rodinný život na menším městě je proste nej. Tady budeš furt stejně zdrhat (v zácpě) z Prahy někam do přírody. Já jsem sama a neměla jsem jinou možnost. Na tu kulturu snad taky někdy dojde. Ale teď jsou deti malé a fakt na to není absolutně čas. A ještě jedna věc, tam odkud jsem přišla, měla jsem tam spoustu přátel a stejně tak syn. Nekteranpratelstvi vydrží, ale než si v Praze zase utvorime nová přátelství, dost to potrvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.2.23 06:52

No je třeba vše zvážit a rozmyslet. Kolik by musel dojíždět do kanceláře? Byt 2kk je malý.
Nikdy jsem neměla k dispozici někoho blízko v důchodě. Aby mi v případě nouze vyzvednul dítě dřív ve školce. To máš takové eso v rukávu, které se může hodit.
Navíc v té Praze může být větší problém dítě dostat do školky. Než v nějakém okrese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
19.2.23 07:17
@Kelsey píše:
No je třeba vše zvážit a rozmyslet. Kolik by musel dojíždět do kanceláře? Byt 2kk je malý.
Nikdy jsem neměla k dispozici někoho blízko v důchodě. Aby mi v případě nouze vyzvednul dítě dřív ve školce. To máš takové eso v rukávu, které se může hodit.
Navíc v té Praze může být větší problém dítě dostat do školky. Než v nějakém okrese.

S tou skolkou naprosty souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
19.2.23 07:20

Já bych se teda nestehovala. Babička v dosahu je velká výhoda. Jestli chce manžel pracovat z kanceláře tak ať si nějakou najde a pronajme si místo u vas. Nebo to nějak nakombinovat že budete některé dny jezdit spolu aby se to vyplatilo. Když dítě nastoupí do školky tak je většinou věčně nemocný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
19.2.23 07:24
@Anonymní píše:
Ahoj, zajimalo by me jak realne fungujete po skonceni MD. Vec se ma tak, ze nyni bydlime v okresnim meste, v pomerne velkem byte, kousek od nas tchyne v duchodu. Manzel pracuje plne na HO. Jsem zde spoko, vsechno na dosas ruky, dny travime venku nebo na nejakem krouzku.Nyni nam ma dite ovsem nastoupit do skolky a ja do prace, kterou mam v Praze. Z velke casti muzu byt tez na HO. Ovsem manzel pri sel s tim, ze by se rad orestehoval zpatky do Prahy a ja se bojim, zda tam budu nestastna. Duvod manzela je prace, chce byt v kancelari, lepsi skolky, skoly, kultura atd Jenze stehovani by pripadalo v úvahu jen do maleho 2kk, a to me desi, ale rikam si, ze mozna to bude jedno.Dite ve skollce, my v praci, odpo budeme stejne venku. proste ten rezim se zmeni, zacne kolotoc a bude jedno, kde vlastne bydkime. Co me trapi je jestli se v malym byte nezabijeme, dale vlastne prijdeme o HO, protoze nebude prostor doma, a ze nevim jake je to s malym ditetem v PH. Jeste zminim, ze bych rada casem zmenila praci, coz je v Ph ideal a ze nemohu dojizdet autobusem (mam syndrom drazdiveho tracniku), Leda autem, coz se prodrazi a navic je to hodina cesty tam a zpet-to je jediny plus proc jit do Ph.

Máš blízko babičku, což se může hodit. A nevím- v čem jsou školky a školy na malém městě horší než v Praze? Naopak bych přihlédla i k tomu, že si tam dítě nejde kamarády, kteří bydlí v jeho blízkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
19.2.23 07:30

Ja myslim, ze dulezita je tato veta -
nemohu dojizdet autobusem (mam syndrom drazdiveho tracniku),
Takze chod rodiny je potreba tomu prizpusobit - bud prace z domu nebo v blizkem okoli domova nebo tak, at je pro tebe transport do prace/skolky minimalni

• Citovat
  • Upravit
13048
19.2.23 07:53

Já bych se za daných okolností nestěhovala, ale snažila bych se změnit práci.
HO jako možnost je fajn, ale jako prakticky povinnost je to k docela nepříjemné a spoustě lidí nevyhovuje a navíc to hodně doma zvyšuje náklady.
A to říkám jako člověk, který maloměsta nesnáší a bydlí ve městě(ne Pha).
V případě, že by se byla ochotna přesunout i ta tchyně, bych se byla ochotna přestěhovat, ale pouze v případě, že vyděláte tolik, že Váš byt bude větší než 2+kk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.2.23 07:59

Musíte se domluvit vy.. každopádně já bych se určitě nešla mačkat do 2+kk.. navíc do Prahy, kde školka je boj a další záležitosti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2038
19.2.23 08:06

Nestěhovala bych se daleko od babičky (pokud máte hezký vztah, byla by to škoda), nestěhovala bych se do menšího bytu, nestěhovala bych se z maloměsta, kde je vše na dosah ruky. Nestěhovala bych se do Prahy, kde je všechno dražší. Kroužky v Praze jsou oproti maloměstu v úplně jiné cenové relaci. Jak budete chodit za kulturou, když nebudete mít babičku k ruce? Máte v Praze nějaké vazby (rodina, přátelé). Na tvém místě bych si našla nějakou práci v místě bydliště a manžel ať si jezdí do Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.2.23 08:09

Chtít po tchýni, aby se stěhovala ve stáří, protože syn potřebuje kancelář. To je trochu drzost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
19.2.23 08:14

Já bych se ve vašem případě na stěhování vykašlala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3847
19.2.23 08:22

Nedelej to. V Praze bych umrel. Navic v malem byte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí