Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bafonek píše: Více
Nejhorší, je že i kdyby věřil, nebylo by to k ničemu. U nás věděli všichni - sousedé, rodina - a nikdo nic ![]()
@BeaL píše: Více
Muj ex je to samé, dokonce s razítkem od psychiatra. Naštěstí je už ex, ale skryté narcisty bych opravdu nepřála ani svým nepřátelům. Strašní lidé.
Tak to je teda hnus, cos slyšela…matka je pěkná manipulantka a narcistka. Na takové bacha. Myslela jsem, že ti je méně. Život je příliš krátký na to, abys jej trávila s nekvalitními lidmi jako tvá matka. To, že tě porodila, ještě neznamená, že ji musíš ve všem poslouchat a být ji po ruce. Normálně ji třeba ten telefon zvedni nebo sama zavolej, řekni, že vše jsi slyšela a už s ní nechceš být v kontaktu, hotovo, tečka, nenech se zatáhnout do vysvětlování, ona moc dobře ví, co zvrtala (a bude klidně dělat blbou, ze neví, bude klidně ostatním říkat, že jsi svi..ně nevděčná atd, jen aby byla za svatou)…pokud tedy s ní v kontaktu být nechceš.
Zakladatelko, tak jak to pokračuje? Co máma, už se ozvala? Jak jsi to zvládla ty? Máš to teď těžké a musí být náročné se jí postavit. Já měla z jednoduchého ne, vždycky knedlík v krku a stažený půlky. Až jsem se musela smát, že co mi jako asi udělá? Zakáže televizi a nebudu smět ven? Logika je jedna věc a realita je věc jiná. Jak ti jde s ní nesouhlasit? Zvládáš to?
Zdravím všechny a všem děkuji za příspěvky.
Máma se neozvala a téměř jistě ani hned tak, neozve. To, že jsem ji nezvedla telefon, to je do nebe volající drzost a nehoráznost, kterou ona nebude tolerovat ![]()
Tátovi 1× týdně volám, vždy si celkem hezky pokecáme o mámě se ani jeden z nás nezmiňuje.
Je mi jasný, že dříve či později na nějaký verbální kontakt s ní dojde. Jsem pevně rozhodnutá při první jedovatosti jí to buď oplatit stejným způsobem, nebo jí říct něco v tom smyslu, že buď se ke mně začne chovat normálně a slušně, nebo se nemusíme bavit vůbec.
Dost věcí jsem si díky této diskuzi uvědomila a naplno připustila a tím se mi celkem dost ulevilo. Pravda je ta, že ona mě prostě nesnáší a tento stav, kdy ten kontakt se mnou je na nule jí v podstatě vyhovuje. Otázkou je co nastane až to bude trvat delší dobu a ona začne řešit „co tomu řeknou lidi“ -to je totiž jedna z jejích priorit a dále co nastane potom až si plně uvědomí a pocítí, že už mě nemá v moci, do zádele už jí nepolezu a klidně se bez ní v životě obejdu.