Konec s mámou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76727
20.3.26 18:01
@jita22 píše: Více

no to ano, ale už jí to tady někdo radil, vždyť s tatínkem se může setkávat u sebe doma nebo někde venku, v kavárně - nemusí k nim domů a poslouchat jedy od matky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
20.3.26 18:08
@Anonymní píše: Více

Hele, zastávej se jí jak chceš, já vím, co je tohle za lidi z mnoha případů, ne jen ze svého,
a jediným dobrým řešením je to jejich chapadlo odseknout, jinak tě bude škrtit pořád… Ale ještě nejsi přiškrcená dost na to, abys ji odstřihla.. To se dělá nejlíp ve chvíli, kdy už skoro nemůžeš dýchat… V tom jsem měla proti tobě „výhodu“, bylo to o dost horší…
Tvá matka má ale nakročeno solidně.
Proč se s tím prostě nesmíříš, že tě nemá ráda? Pobrečíš si a hodíš to za hlavu, hotovo, tečka.
Tátu můžeš vídat i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.26 18:27

@Lucy75
Budu si hledat nějakou terapii bojím se v to být sama. Ale řešit to budu. Myslíš, že je nějaká šance, že s tím přestane a nějak to udržíme, když se čistě teoreticky po každém jejím výpadu důrazně ohradím a když nepřestane položím telefon, nebo odejdu?
Asi je to blbost že :(

• Citovat
  • Upravit
1844
20.3.26 18:31
@Lucy75 píše: Více

Zdravím Tě. :kytka:
Teď rozvedu, cos napsala. Ano, ti fyzicky strašně týraní nemají o čem přemýšlet: jde jim o život, o zdraví. Nám, „pouze“ psychicky týraným (příp. ze strany tyrana občas vyvolána scéna končící fackou) to dlouho, velmi dlouho jasné není. A tak se nechávame desetiletí ponižovat, zesměšňovat, pomlouvat… cokoliv, co se tyranovi zamane. A pak se některým z nás stane něco velmi netypické - cizopasník odvrhne svého hostitele. Jako se to stalo i mně. Takže i tímto způsobem vzniká no contact.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11209
20.3.26 18:38
@stinga píše: Více

Samozřejmě, ale je otázka, jestli na tohle má „koule“ tatínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
20.3.26 18:41

ona nepřestane, to už ti napsalo několik lidí, čím bude starší, tím bude horší - ve stáří lidé ztrácejí i poslední zábrany,
odstříhnout ji musíš ty, ona se nezmění, a už vůbec ne k lepšímu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
20.3.26 18:46

Odpověděla sis správně. Ano, je to blbost. Ty techniky (šedá skála a další) pomůžou obětem takovýchto rodičů proti jiným. (Také proto, že my si neumíme vymezit hranice. Nebylo nám to dovoleno.) Ale NIKDY nepomůžou na obranu před někým, kdo nás dlouhá léta týral. Resp. před rodiči. Přece jenom je to jiné postavení. Důrazně varuji před některými pisatelkami, které píšou, že se proti své matce ohradily, vymezily jí hranice - a ona se začala líp chovat nebo tak něco. Nevím, jakou měly matku, ale manipulátorku v žádném případě! Natož narcistku!! A podobné rady mne doslova serrrou!!!

Já zde všem místo terapie doporučuji poslouchat videa Jana Dvořáka o narcismu na Youtube, pak si něco o narcismu přečíst a víš, co tě čeká a podle toho se rozhodneš. Netvrdím, že tvá matka je narcistka, to si zjisti sama. Ale je silná manipulátorka, o tom není pochyb. A ne, nezmění se to, věkem se to spíš zhoršuje, páč možností manipulace pro ně ubývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
20.3.26 18:49

no - jak bych to řekla, to už je jeho boj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
20.3.26 18:52

@stinga jojo, bývají taky brutálně zpracovaní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
20.3.26 18:59

Nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
21.3.26 10:52
@Lucy75 píše: Více

Popsala jsi to úplně přesně! Dokud nedojde až k samotné hranici snesitelnosti, tak to chapadlo škrtí a škrtí. A pachatel oběti vnucuje pocit, že je oběť labilní a přecitlivělá. Zažito na vlastní kůži. Tenhle mátroš byl můj fotr. Myslela jsem, že budu muset zabít jeho nebo sebe jak to bylo nesnesitelné. Nakonec to přepálil tak, že už mi nebylo blbý ho odstřihnout. Vykopla jsem ho do důchoďáku a vůbec nemám výčitky svědomí. Mám konečně klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
21.3.26 11:28

Myslím, že si vůbec nepomůžeš, je třeba úplně zarazit kontakt. Uvědom si, že tvůj otec si ji dobrovolně vybral jako svoji ženu a kdykoliv od ní může dokonce i teď odejít. Není na místě, abys ho zachraňovala. Hlavně za žádnou cenu, i kdyby byl jeden z nich sebevíc nemocný, se k nim nestěhuj. Moje mamka to z touhy po tom, že jí babička konečně ocení, udělala a nakonec jí jen přežila o 2 roky a ze všech snů a plánů „až“ ( se osvobodí od manipulátorky a pocitu viny) nebylo vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
21.3.26 11:32

@Bafonek :hug: musí prostě Opravdu dokapat, no..
jinak by chtěl člověk pořád doufat, omlouvat, dávat šance… s někým to jde, ale s někým to bohužel nejde.. a každý si na to musí přijít sám, zkušenost je nepřenosná…

Ale vše zlé je k něčemu dobré ;) aspoň člověk ví, jak se nemá chovat a jak žít…

Jinak zrovna předevčírem mi jedna dcera (17) vyčetla pár okamžiků mezi námi :oops: a nějaký náznak kostlivcové minulosti jsem v tom viděla… omluvila jsem se jí a vysvětlily jsme si to :hug: Člověk si musí dávat bacha, aby neuplatnil staré špatné vzorce z původní rodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
21.3.26 11:51

Ono je nejtěžší právě to utnutí kontaktu. Kohokoliv jiného kdo mě nějak serrre můžu s klidem odstranit ze svého života. Ale co proboha udělat s vlastním manipulátorským nemohoucím rodičem? Můžu kolem něj lítat s držžkou u země, odhodit svůj vlastní život a padat na hubu a ono to je bráno jako samozřejmost a ještě je mi vnucován pocit viny co všechno dělám špatně a se zlým úmyslem. A ještě jako bonus pomluvy před lidmi co jsem to za hajjzla. Obviňování ze smyšlených provinění atd atd….. :zed:
Než mi to vůbec došlo/ve 45 letech/ tak jsem pořád hledala vinu u sebe a snažila se napravit. Už jsem dál fakt nemohla. Opravdu jsem přemýšlela jak tohle “odstranit “. Kdo tohle nezažil na vlastní kůži tak to nemůže nikdy pochopit. Pak jsou nejhorší ti co to nezažili ale moralizují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
21.3.26 12:57
Šance je poměrně malá, to bys musela najít něco, co na ni vysloveně platí. Měla jsem podobného otce a jeho noční můra byla OSTUDA. Takže kdybych bývala řekla, ještě jednou mě zmlátíš a půjdu a řeknu to tvojí matce, tvému bratrovi a lidem tvém zájmovém kroužku, pravděpodobně by sklapnul. Akorát že mě to tenkrát bohužel nenapadlo, protože celá rodina hrála takovou bezva hru, že tatínek je hodný, ale Kubula je tak strašná, že je potřeba to z ní vymlátit. Takže vlastně z hodného člověka ona udělala to běsnící monstrum, což je zavrženíhodné a rozhodně to nelze nikomu říkat.
A jak v tom člověk vyroste, tak nemá vůbec náhled a rozplete to kolikrát po desetiletích nebo taky vůbec. Proto mi přijde terapie hrozně fajn, jednak že konečně někdo kope za tebe a jednak že vidí vzorce a mechanismy, které tobě zůstávají z pochopitelných důvodů skryté.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová