Kontrola na neschopence - vaše zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4566
6.3.14 14:47

@UŽIVATELKA32
Asi tak všichni chytrý jak rádia zákon Zákon ale praxe je jina a jak si člověk otevře hubu leti.
Firma si to vzdy nějak zatutla!
A nikoho kdo by dostal plat a byl doma opravdu neznám
:mrgreen:
Nejlepší je byt domluvena s dr ze kdykoli napíše potvrzeni když by přišla kontrola
Naštěstí strejda je dr s muj gynd i obvodak jsou taky v poho.
Neberu to jako podvod ale jako nejlepší řeseni pro všechny.
Lepší mit malou nemocenskou než výpověď pro kterou se důvod vždy najde tehu netehu

Příspěvek upraven 06.03.14 v 14:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101959
6.3.14 14:51
@Tanule23 píše:
@RadkaCh Hodně lidí tohle nechápe. U nás když si vedení usmyslí, tak ženskou vyhodí za 3 dny (3 vytýkací dopisy) i se smlouvou na neurčito a nedovolá se nikdo nikoho.

Protože počítá s tím, že se nikdo bránit nebude a k tomu soudu to nedá… a když to nikdo neudělá, tak proč by se měl chovat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2941
6.3.14 14:52

Nevíte, jak přesně se to jmenuje ten paragraf - překážky na straně zaměstnavatele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
6.3.14 14:54

@j.a.n.i1
Cela zhava se jdu v těhotenství soudit a litat po úřadech aby mi dal zaměstnavatel mzdu a ja se válela doma.

Mam teda lepší představu před porodem a to nemluvím o vylohach a tomu ze po rodicaku vyhazov jisty

Příspěvek upraven 06.03.14 v 14:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
6.3.14 14:56

@j.a.n.i1 Noo, chtěla bych vidět jak se soudím s naší firmou, která je po celém světě a má tolik peněz, že si zaplatí kohokoliv, abych soud nevyhrála :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101959
6.3.14 14:57

@Tanule23 Tak pak se holt nediv, že se chová, tak jak se chová, když to nikdo ani nezkusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
6.3.14 14:58

@Lana222 Přesně, jen co bych se vrátila by mě vyhodili a ještě by mi dali jako bonus za soudy paragraf :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
6.3.14 14:58

@UŽIVATELKA32 http://business. center. cz/business/pravo/zakony/zakonik-prace/cast8h3.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
6.3.14 14:59

@j.a.n.i1 Nezlob se na mě, ale tohle mám opravdu ráda. Jednou jsem si zkusila otevřít pusu, měla jsem na to nárok a jsem ráda, že jsem to vydržela, protože nátlak byl neskutečný (něco jako šikana).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
6.3.14 15:00

@Tanule23
Asi tak radši budu doma v klidu dostanu o 3tisice min 2000 se ale zase vrací za nemoc na daních takže kvůli 1000-1500 kc takový tiatr

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.3.14 15:08
@UŽIVATELKA32 píše:
@Emilie já si zas říkám, aby mi schválně na truc, když budu dělat, jakože problémy, tu pozici znovu nevytvořili :mrgreen: na ty 4,5 měsíce.

když vytvoří, tak na neschopenku můžeš vždycky. Oni se můžou vztekat ja chtějí, dělat nátlak, jaký chtějí, drtivá většina ženských jim na to skočí. Když prostě si budeš trvat na svém, tak nic nezmůžou. Prostě jsem tady a chci práci vhodnou pro těhotné, nehnu se a hotovo, v opačném případě hned teď volám… a to nevím co, možná bude někdo zkušenější, inspektorát práce či nějakou takovou instituci.
Jsi těhotná, výpověď ti dát nemůžou, ani omylem, dokud nepodlehneš jejich nátlaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
6.3.14 15:08

@Lana222 Přesně tak, navíc u mě v práci by mi to dali pěkně sežrat že jsem si něco vyřvala, takže abych pak měla strach, že z nervů potratím. Vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
6.3.14 15:11

@terinka4444
A pak mám pracovat ceke tehu v kolektivu kde budu pro smích ve stresu hádat se a dělat si nervy :nevim:

Samozřejme ze těhotnou vyhodit Muzou ne za tehu ale za špatne odvedenou práci a ze se vždy chyba najde nikdo nejsme neomylny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.3.14 15:11
@Tanule23 píše:
@Lana222 Přesně tak, navíc u mě v práci by mi to dali pěkně sežrat že jsem si něco vyřvala, takže abych pak měla strach, že z nervů potratím. Vůbec.

fajn, pak využiješ neschopenky, krapte podvodem, páč k ní není důvod, ale ano, budiž ti přán klid. S neschopenkou se ale váže dodržování léčebného režimu, je pro lidi nemocné nebo rizikové, a to je holt 6hodin vycházek denně. Takže ano, ale pak si nestěžuj a neremcej, nevztahuj prosím na sebe, myšleno obecně, tak jako to tady x-ktrát čtu, jak jako ty vycházky, a že je léto a nemůžu na dovolenou a chci ven večer a do kina a ne dřepět doma, a blabla bla, a kontrola a bla bla bla. Člověk má volbu rizikového, benevolentní doktoři to píšou zdravým ženským, ženská si to vybere, ale pak není na místě peskování a podivování se nad tím, že se musí dodržovat vycházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.3.14 15:14
@Lana222 píše:
@terinka4444
A pak mám pracovat ceke tehu v kolektivu kde budu pro smích ve stresu hádat se a dělat si nervy :nevim:Samozřejme ze těhotnou vyhodit Muzou ne za tehu ale za špatne odvedenou práci a ze se vždy chyba najde nikdo nejsme neomylny

jo, když si zaměstnavatel může najít chybu, protože jsi omylná, co ti na to mám napsat? Pak fajn, viz můj předchozí příspěvek. Budiž ti přán klid na neschopence, ovšem ten klid stojí určitá pravidla vyplývající ze statutu nemocného člověka. To, že jsi za nemocnou podvodem, nijak nezmenšuje povinnost dodržovat léčebný režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat