Kontroluje mě a miminko doktor pořádně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
28.3.18 12:57
@martina.se píše:
@Kristusa24 aha.. sice to nechápu, já fakt nemusela, ale to je fuk

Při zkracování čípku se opravdu chodí po dvou týdnech nebo častěji.

• Citovat
  • Upravit
102049
28.3.18 12:57

@ka2ka @martina.se No, ono je otázkou, zda si tu kontrolu mezi doktor vždy nevymyslel, protože mám pocit, že pokud je neschopenka, tak by se mělo chodit častěji (ona to možná až tak není povinnost, jako ochrana toho doktora, protože napsat někomu neschopenku a pak ho zkontrolovat jednou za měsíc či déle minimálně vypadá blbě, to pak asi moc důvodů pro neschopenku není, že…) i když možná i záleží na tom, co je na té PN uvedeno jako diagnoza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27763
28.3.18 12:59

@j.a.n.i1 moje nevymyslela koukala jsem ne výpis od pojištovny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.3.18 12:59

@j.a.n.i1 obě těhotenství jsem měla rizikové, ale kontroly po měsíci, v případě problémů samože ihned.. tak netušim :think: ale tim nerozporuju, že to tak nemůže být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
28.3.18 13:01

@Anys29 No právě já měla problémy s čípkem, že se mi jednu dobu zkracoval, moč nosím pokaždé taky, ale jak vidím tak ty kontroly jsou v pořádku :)

@Tyjo Ahoj, no tos mě trošku vystrašila, my byli v tom 21 týdnu myslím a tam nám řekli že už příště nemusíme a vím že co šla paní předemnou tak té to řekli taky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
28.3.18 13:10

@Kristusa24 Ahoj, já chodila jednou za měsíc. Vnitřní vyšetření jsem si nepřála a k UZ svolila max. tak 3× za celé těhotenství. Takže u mne váha, moč, tlak a nazdar :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85531
28.3.18 13:13

@Kristusa24 na ten ve 30. tt bys mela jit a jinak je vse v poradku, co se tyce kontrol. Pohyby citis? Tak proc by poslouchal srdicko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
28.3.18 13:20

Já chodila každý měsíc, ke konci pak jednou za čtrnáct dní. UTZ jsem měla celkem 3 v nemocnici. Normální kontrola u lékaře probíhala: moč, tlak, zvážení a vnitřní vyšetření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
28.3.18 13:23

@Kristusa24 co by mel podle tebe vic kontrolovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
28.3.18 13:29

Byla jsem na rizikovém již před hodně lety a chodila jsem co tři týdny. Při druhém těhotenství jsem chodila přímo do rizikové poradny a tam jsme se dohodli na kontrolách co 3 týdny, jelikož jsem sice byla riziková, ale nebyla jsem na neschopence. Pokud bych byla na neschopence, chodila bych co 2 týdny.
Na kontrolách „pouze“ kontrolovali čípek (plus moč, tlak).
UZV jsem měla hodně (co 2 týdny?), hlídané srdíčko kvůli mé nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11184
28.3.18 13:31

@martina.se já jsem byla také celé těhotenství na neschopence a kontroly jednou měsíčně. Týden jsem ležela v nemocnici a ani po propuštění nebyly kontroly častější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
28.3.18 13:35

Jojo u mě na kontrolách taky moč, tlak, váha a ten vnitřní UZ skrz čípek. Pohyby cítím, ale jak jsem již psala je to mé první těhu a myslela jsem že prostě na každé kontrole zkontroluje hlavně mimi jestli roste jak má atd. Podle vašich příspěvku vidím že je vše jak má být. Všem děkuji za příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.18 13:47

Tak ono opravdu záleží na tom, s čím jsi na te neschopence, pokud se ti zkrachoval cipek, divím se, ze te zval co 14 dni a ne častěji. Já jsem od začátku tehotenstvi na rizikovem kvůli nevolnostem a následně kvůli hrozícímu předčasnému porodu. Když jsem měla ty nevolnosti chodila jsem co 14 dni, ale většinu jsem stejně strávila v nemocnici, no a pak mi cca od 20 tydne začalo hrozne tvrdnout břicho, měla jsem velký tlak na spodek, a od te doby jsem chodila co týden prave na měření toho hrdla, a na ultrazvuk malého co 14 dni, měla jsem moc plodové vody a to do cca 32 tydne.. pak se to uklidnilo, a zase jsem chodila co 14 dni, a teď už končím 36 týden a zase chodim co týden. Každopádně, pokud tvrdne břicho, není Dobre dělat ultrazvuk, ještě víc to tu dělohu dráždí. Ale teda divím se, ze ti ty ultrazvuky nedělá, to zkracování čípku má nebo mělo nějaký důvod, u mě to byla prave ta plodova voda a nějaká bakterie, a na tu vodu by bez ultrazvuku nepřišli a kdoví jak by to dopadlo.. zároveň i malého měří, jestli má Dobre průtoky a roste a přibírá. U první holcicky mi tohle nedělali, ale to jsem neměla žádný problém. A ultrazvuk mi u ni dělal doktor jen 1× měsíčně. Říkal, ze někteří doktoři poslouchají srdíčko takovým speciálním přístrojem, ale ze pro nej je lepší ten utz udělat.
Omlouvam se za anonym, ale píšu dost o svém zdravotním stavu.

• Citovat
  • Upravit
35
28.3.18 13:54

Mně vyšetřuje podobně, chodím jednou za měsíc, UZ jsem měla jen k ověření těhotenství a pak 2× mimo jako screening ( 13. a 21.týden) a teď se jen na sekundu podívá, jestli bije srdce a víc nic. Ani placenta, ani čípek, ani velikost mimina, ani kolik plodové vody.
Vím, že podle nových doporučení se UZ nemají nadužívat a stejně tak vyšetření čípku dělají až ve druhé polovině těhotenství..jen je člověk takový nervózní…
I když jsem říkala, že skoro necítím pohyby a předtím jsem je cítila dobře, tak mi UZ neudělala, jen poslechla, že bije srdce. Z toho nemám dobrý pocit. Hlavně nejsem ten, co by tam letěl s každým prdem, i záněty jsem si pořešila sama, jen jsem jí to pak oznámila, co jsem jak brala a ona jen kývla že jo, že jsem to vyřešila dobře. Ale třeba kontrolní stěr nebo něco dalšího…se nekoná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
28.3.18 18:11

@Kristusa24 Kontroly jsou ok, ale že nemusíš na screening v 30tt protože doteď bylo vše v pořádku je blbost. I já mám vše naprosto v pořádku, dokonce už druhé těhotenství takto a stejně samozřejmě na ten poslední screening jdu, je to důležité vyšetření. Být tebou tak se takhle odbýt nenechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí