Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Zuzyk
12 a 15
P. S.: Tímhle jsem vyčerpala své příspěvky za dnešek, tak jestli se chcete na něco zeptat, pište do SZ.
Díky.
Pokud bych na nich vyloženě neviděla, ze maji nejaky trable, tak bych nekontrolovala.. To je jejich věc
A kolik jim je, by me taky zajímalo, kontrolovat soukromé zprávy u 14,15lete bych uz nedělala vůbec.
Muzes přispívat, komentovat neomezene, ne? Jen ne zakládat témata
Já kontroluju. dceři je 12 a neváhala poslat svoji fotku v podprdě kamarádovi. jelikož vypadá na mnohem víc a klukům se líbí, máme dohodu… ať má FB, ale když chci musí mi ho ukázat.
horší je mesenger(nevím jak se to píše)v telefonu. to jí občas projedu a nestačím se divit, co po ní ti kluci chtějí… fotku prsou, přirození a na oplátku jí slibujou fotku své chlouby ![]()
bojím se o ni, dost často spolu mluvíme o tom, že to není bezpečné, že neví, kdo na druhé straně sedí a jak je jednoduché nabourat někomu profil ![]()
@Anonymní píše:
Já kontroluju. dceři je 12 a neváhala poslat svoji fotku v podprdě kamarádovi. jelikož vypadá na mnohem víc a klukům se líbí, máme dohodu… ať má FB, ale když chci musí mi ho ukázat.
horší je mesenger(nevím jak se to píše)v telefonu. to jí občas projedu a nestačím se divit, co po ní ti kluci chtějí… fotku prsou, přirození a na oplátku jí slibujou fotku své chloubybojím se o ni, dost často spolu mluvíme o tom, že to není bezpečné, že neví, kdo na druhé straně sedí a jak je jednoduché nabourat někomu profil
To je prave ono, na jednu stranu to asi neni moc hezke tam detem lozit ale kdybych mela tu moznost asi to udelam, urcite spise, dneska je na netu potazmo facebooku velmi nebezpecno dle meho nazoru. Videla jsem spoustu videi o uchylech a pedofilech a podobne a opravdu bych nerada aby moje deti byli dalsi cislo ve statistice
Anonymní, pokud není dcera blba, vše průběžně maže, takže určite nevis vše…
@yasmine5 píše:
Muzes přispívat, komentovat neomezene, ne? Jen ne zakládat témata
ne je to nové pravidlo, že nováčci jen 5 příspěvků denně
Jinak ne, nekontrolovala jsem dceři FB když byla v tomhle věku, věřila jsem jí.
@Izzz a to je právě hrozné. než jsem přišla na tu fotku v podprdě a to byla sakra náhoda, byla jsem v klidu… máš pravdu, že asi nevím vše, nemaže nic, ví, že nezasáhnu, pokud nepůjde o něco nebezpečného
je to o důvěře i z její strany
pokud bude chtít, udělá si profil pod jiným jménem a nezjistím nic. ale myslím si, že 12letá holka nedokáže vyhodnotit některé situace úplně správně.
anonym 16:48
Ja bych nekontrolivala, bud jsi to detem jasne a jednoznacne vysvetlila a jsou vychovane tak, aby poslechly nebo akorat budou vymyslet zpusoby, jak te ocurat a stejne si budou delat, jak uznaji za vhodne. U patnactileteho „ditete“ by mi to prislo uz fakt ponizujici.
Ne nelezu mu do zpráv, nelezu mu na Fb, nevim ani heslo…
ale vzhledem k mojí profesi vim docela dost o nebezpečí internetu, Fb, sítích, kyberšikaně atd…takže sme to spolu všechno probrali, nastavili společně jeho FB tak, aby byl co nejvíc chráněnej, aby to viděli jen opravdu ti kteří to mají vidět, aby tam měl jen lidi, který fyzicky zná, aby to sdílel jen s přáteli a né veřejně atd…
Ahoj, připadá vám správné číst si soukromé zprávy? Obě dcery mají facebook, přiznám se, že to občas omrknu, když se zapomenou odhlásit. Připadám si docela trapně, ale stejně to nakonec udělám… Obzvlášť u té mladší.
Co vy?