Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To je tada situace. Podle mě se nedá nělat nic. Maximálně na tu holku apelovat, ale jestliu to ukradla, už je asi nemá ![]()
No, tak v první řadě to vůbec nemusela být ona kamarádka. A klidně to mohl být někdo z rodiny, přestože jsi stoprocentně přesvědčená, že to by se stát nemohlo, stává se to běžně dnes a denně. To tričko skutečně nemusela ukrást, kdyby kradla a doma ho nemohla ututlat, rozhodně by pro ni bylo jednodušší ho vyhodit do popelnice, než vracet, zvlášť, pokud jí tomu nikdo nenutil. Kdyby ho fakt kradla.
A obvinit cizí dítě z krádeže 8000 je silná káva. Tak ne, pokud se holčina nepřizná, řekne, že to ona nebyla, její mamnka peníz nenajde, nejen že jí nic nedokážete a žádný další postup není, ještě jí budete dlužit omluvu a bude záhadno dceři vysvětlit, že neexistuje aby v kolektivu dětí rozhlásila, že ta a ta jí ukradla peníze, Protože se jen domníváte, po měsíci, ale nevíte.
Chudák holka.. ![]()
jinak mě teda překvapuje že maminka od holčiny byla tak klidná, já bych asi hned vylítla, možná, že sama něco tušila..
uvidíš no.. je to děs, ale dobrá zkušenost pro dceru, když to zkusím brát trochu pozitivně ![]()
@terinka4444 Já ti nevím, mně přijde, že jsou rodiny, kde se to fakt nedělá. ![]()
Ale jinak souhlas, s tím obviněním už je to teď dost vošajslich.
Devcata, prosim jen rady ci konspirace ohledne dceriny spoluzacky, z rodiny to opravdu nebyl nikdo. Jeste me napadl zlodej, ale ten by tam nenechal ty drobne penize a hlavne by nekradl jen u dcery v pokoji.
@Anonymní píše:
Devcata, prosim jen rady ci konspirace ohledne dceriny spoluzacky, z rodiny to opravdu nebyl nikdo. Jeste me napadl zlodej, ale ten by tam nenechal ty drobne penize a hlavne by nekradl jen u dcery v pokoji.
A nikdo jiný u vás nebyl? Je to přeci jen měsíc…
S radami to bude těžké, fakt užř se moc dělat nedá.
@Bábrdl píše:
@terinka4444 Já ti nevím, mně přijde, že jsou rodiny, kde se to fakt nedělá.
jo, ale tak jako s jistotou neví, že to byla ona holčina, tak zrovna s takovou jistotou nemůže tvrdit, že to nebyl nikdo z rodiny. To že se to nedělá není argument. Po měsíci osočit dítě z krádeže 8000 je silná káva. Čímž tedy netvrdím, že to ta holka nemohla být, argument na podporu tvrzení s tričkem je tedy výsostně trapný, ale pokud se holka nepřizná, nezmůžou nic a pokud holka bude tvrdit, že nic nevzala, nemají důkaz, je na místě velká omluva za takové nařčení.
@Bábrdl Nebyl. A i kdyby, tak mame obyvaci pokoj v jinem patre nez ma dcera pokojik a tam nikdo cizi nechodi.
Jste vyléčeni z naivity, pořidte trezor na heslo pro příště. Nedostanete zpět nic.
@Anonymní píše:
to nejsou konspirace, to je prostě fakt. Myslíte si, že to byla ona, myslíte si to na sto procent, ale stále si to jen myslíte. Pokud se holčina nepřizná, popřípadě maminka u ní nenajde peníze…nebo ještě jinak, pokud její maminka řekne, že jejich dcera ne, i kdyby u ní ty peníze našla, ale nepřiznala, nemůžete nic.
Jako malá jsem taky měla v šuplíku ulity peníze… Většinou cca 500 až 1000… A straceli se mi.. A byl to strejda z rodiny… Nikdy neříkej nikdy rodina nemusí bbýt ažtak svata
Jako osobně si myslím, že nezbyde než ty peníze odpiskat, nevíte ani kdy přesně ty peníze zmizely a 100% můžu věřit tak leda sama sobě, to tričko nic nedokazuje, možná ho sbalila omylem po tom víkendu, hodila s jiným prádlem do špinavého pradla a našlo se až při prani.
A mne teda na tom nic divneho neprijde, ze je prvni napadla ta holka.Zakl. nejspis sama vi kdo k ni domu chodi a nechodi. Navic pokud uz jednou neco vzala
Nekdo tu psal, ze kdyby je vzala, penize uz nema..ale to by si snad rodic vsiml, ze si neco koupila za osm litru ne? No je dobre, ze si mamce zavolala, urcite to proberou. A jeste bych situaci probrala se svoji dcerou, jestli v tom taky nema prsty
Deti jsou deti a dle me jim do rukou tak velka castka nepatri. Vubec ne k dispozici.
Dobry den, jdu si pro radu, sama nevim, co delat. Dcera(12 let) si setrila do kasicky na pocitac, mela v ni cca 9000 Kc.
Nyni zjistila, ze ji 8000 Kc zmizelo, byly to same tisicove bankovky, stovky a dvoustovky ji v kasicce zustaly. Nikdo z rodiny ji to nevzal, to vime jiste.
Temer stoprocentne jsme si jisti, ze to byla jeji spoluzacka, ktera tu na konci prazdnin byla pres vikend. Dceri se totiz potom ztratilo nove tricko, hledala ho vsude a nakonec se ptala i te kamaradky a ta ji rekla, ze ho nema. Po dvou tydnech ji ho ale donesla, ze ho jeji maminka nasla v pracce.
Bohuzel az nyni, kdyz si dcera do kasicky davala nejake drobne zjistila, ze ji chybi takova suma. Mamince divky jsem volala a opatrne jsem ji o problemu s penezi rikala, ta slibila, ze se doma podiva a dcery se zepta. O tricku jsem ji nic nerikala, nevim, jestli o nem vubec vedela, treba ho jeji dcera vubec do pradla nedala, ale proste zjistila, ze novy kus obleceni neututla a me dceri ho vratila.
Jsou to ale jen dohady. Kdyz pani doma penize nenajde a holka se neprizna, da se jeste neco delat?
Dekuji za kazdou radu, jsem z toho zdrcena, zname se i s maminkou uz od doby, kdy spolu holky chodily do skolky.
Prosim o zachovani anonymu, tema je citlive.