Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dneska jsme absolvovali sedmiletou prohlídku, a paní doktorka dost přísně říkala, že už je potřeba vyřešit pindíka.
Přečetla jsem tady dost diskuzí na toto téma, ale pořád si nejsem jistá, jestli to nutné je řešit nebo se to opravdu vyřeší samo.
Pindík vypadá od dvou let kdy to začalo malinko jít pořád stejně. Nevidím tam žádný posun, ani doktorka. Zkoušíme to od malinka nepravidelně při koupaní. Do dneška měl jeden zánět a párkrát začervenalo, ale jinak si nestěžuje. Otázka je jestli by to řekl, protože tudle jsem ho záhledla když měl erekci a měla jsem pocit, že se mu kůžička dost napíná.
Je nějaká šance, že se to upraví samo, nebo už je naopak nejvyšší čas navštívit odborníka? Má někdo zkušenost, že v 7,5 letech nejde skoro vůbec přetáhnout a nakonec se to vyřešilo samo?
Ty jo, asi ti neporadím, ale kamarádka to ted řešila - její syn má 3 roky, doktorka malého poslala do nemocnice, aby mu to strhli, že je nejvyšší čas… ale na toto má každý doktor jiný názor… náš doktor říkal přetahovat od 3M a malému bude půl roku a jde mu krásně celý… Někdo říká od roka… někdo říká vůbec…
Nám říká nepřetahovat, že se s ním nic nedělá.. ale vždy mu ho okoukne a zeptá se jak čůrá, takže asi by řešila, kdyby byl problém. Zatím tedy syn dvouletý.
Já teda přetahuju jen jak to jde, žádné nasilí-nepravidelne už od pul roku a máme to OK.Je mu 6 let.Sice to na jedné straně trochu přirostlé je, ale nic hrozného.
@Pajule22 píše:
Já teda přetahuju jen jak to jde, žádné nasilí-nepravidelne už od pul roku a máme to OK.Je mu 6 let.Sice to na jedné straně trochu přirostlé je, ale nic hrozného.
a šlo to postupně, nebo z ničeho nic?
Nás teď doktorka na 3leté prohlídce upozornila, at začneme pravidelně nenásilně přetahovat ve vaně, že ho za půl roku zkoukne a případně napíše nějakou mastičkuna uvolnění. Vím, že funguje i obyčejný opthtalmo-septonex, tak to možná zkusím. A syna jsem to naučila dělat samostatně-jen on ví, kam až může stáhnout bezbolestně.. ![]()
@Chotebor mám kluka jenom jednoho, ale v podstatě jsme cíleně nepřetahovali, syn si to obstaral sám, protože zvlášť kolem roka a půl až dvou let měl ruku mezi nohama furt… Řekla bych, že pokud to v sedmi letech jde špatně, už se to nespravi a myslím, že spíš řešit teď než v pubertě, kdy to psychicky špatně ponese.
Prý se to vyvíjí až do puberty… chirurgické ošetřená bych odmítla v případě, že stav nezpůsobuje problémy. Syn (5) taky nepřetáhne, problémy nemá.
@kacz píše:
@Chotebor mám kluka jenom jednoho, ale v podstatě jsme cíleně nepřetahovali, syn si to obstaral sám, protože zvlášť kolem roka a půl až dvou let měl ruku mezi nohama furt… Řekla bych, že pokud to v sedmi letech jde špatně, už se to nespravi a myslím, že spíš řešit teď než v pubertě, kdy to psychicky špatně ponese.
Nejde to spíše vůbec. Já jsem právě na vážkách.
@analoja píše:
Prý se to vyvíjí až do puberty… chirurgické ošetřená bych odmítla v případě, že stav nezpůsobuje problémy. Syn (5) taky nepřetáhne, problémy nemá.
To jsem právě taky četla, ale v žádné diskuzi nikdo nenapsal něco jako nešlo to ani v 8, ale teď slečny prohání bez problémů.
@Chotebor tak v tom pul roce jsem to opravdu dělala jen malinko, fakt žádné násilí…šlo to postupně, určitě to nebylo hned. A ted si to syn už nějaký čas dělá sám.
@Chotebor mám syna 22m a sem tam zkoušíme přetahovat, ale dr řekla, že nemusíme ![]()
@Chotebor synovi je 2,5 a nedávno jsem to namátkou zkusila a jde to celé. Představ si řešit to, až mu bude třeba 12 nebo 13 a bude v telecích letech… To by mu udělali obřízku? Na tom nic hrozného není.
Všem co se tu zmiňují o strhávání doporučuji změnit lékaře
Dnes se to opravdu řeší jinak.