Kdy je čas vyřešit pindíka ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2614
26.9.15 00:28
@Rozárka78 píše:
No to mě na nic neupozorňoval, a než jsem se nadála, měl jí dole… chudák si nechtěl nechat na pincka šáhnout ještě 3 týdny… :zed:

Jestli víte něco co je vlastně wellness (nikdy jsem v takovém zařízení nebyl, mám za to, že je to jakási vylepšená sauna).

Dám tu článek na to téma od doktora, co ty wellnessy vymyslel.

ČISTI JEN TO, CO MŮŽEŠ VIDĚT! EPIDEMIE NÁSILNÉHO STAHOVÁNÍ PŘEDKOŽKY A PROČ MUSÍ BÝT ZASTAVENA

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…t-zastavena/

Když jsem byl mladý, tak téměř všichni doktoři věděli, že se toto dělat nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
26.9.15 18:17

Řešila jsem to se synem po pětileté prohlídce na doporučení dětské lékařky.
Poslala nás na chirurgii, kde to paní doktorka řešila kortikoidovou mastí. Museli jsme to absolvovat celkem 3×, mast to sice uvolnila, ale zase se to zatáhlo. Až na třetí pokus, kdy paní doktorka naučila syna, aby si přetahoval sám, to zůstalo v pohodě. Teď se ho ptám, jestli mu to jde, a občas to i kontroluju, že to je pravda. Stará se opravdu dobře :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
2614
26.9.15 21:37

To násilné přetahování je hodně rizikové.

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…t-zastavena/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
26.9.15 22:00
@Chotebor píše:
Dneska jsme absolvovali sedmiletou prohlídku, a paní doktorka dost přísně říkala, že už je potřeba vyřešit pindíka.
Přečetla jsem tady dost diskuzí na toto téma, ale pořád si nejsem jistá, jestli to nutné je řešit nebo se to opravdu vyřeší samo.
Pindík vypadá od dvou let kdy to začalo malinko jít pořád stejně. Nevidím tam žádný posun, ani doktorka. Zkoušíme to od malinka nepravidelně při koupaní. Do dneška měl jeden zánět a párkrát začervenalo, ale jinak si nestěžuje. Otázka je jestli by to řekl, protože tudle jsem ho záhledla když měl erekci a měla jsem pocit, že se mu kůžička dost napíná.Je nějaká šance, že se to upraví samo, nebo už je naopak nejvyšší čas navštívit odborníka? Má někdo zkušenost, že v 7,5 letech nejde skoro vůbec přetáhnout a nakonec se to vyřešilo samo?

Průměrný věk, kdy to jde stáhnout je až 10,4 roku. Viz tabulka v tomto článku

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…vany-fimoza/

Četl jsem hodně příspěvků od těch, kterým to šlo stahovat až v 17 letech. V 18 letech to nejde pouze 1 až 2 kluků ze 100. Teprve tehdy by se to mělo řešit operací, kterou však nemusí být obřízka.

Okopíruju tu jeden příspěvek, kdy to šlo až v 15 letech. To přetahování se nesmí dělat násilně ale úplně opatrně a pozvolně.

Miras (věk: 28) říká:

Zdravím všechny, tak jsem si po přečtení pár komentářů řekl, že sem musím něco taky napsat, protože mi přijde, že spousta postižených Fimózou jsou přesvědčeni, že jediné východisko je obřízka. Před pár lety jsem si to také myslel, měl jsem pocit, že už na nic jiného, než na můj žalud nemyslím a mám strach jen pomyslet na to, co budu dělat a že snad nikdy nebudu mít holku, protože jí ho nikdy nebudu moct ukázat. Určitě většina z vás to má stejně, pořád jsem to oddaloval a myslel si, že se to nějak vyřeší samo, jenže když mi bylo 15 let, tak strach a nepříjemný pocit při ztopoření mě donutil jít k lékaři. Máma o tom věděla připravila mě na to, že to nebude příjemné a že to má svá pro a proti. Po návštěvě lékaře jsem měl smíšené pocity, protože i když mi nekoukala ani špička žaluda, tak mi doktor dal na výběr. Buď úplná obřízka nebo hoodně poctivý tréning. Přišlo mi, že to není zastánce obřízky a tak mi řekl, ať zkusím tu druhou možnost a po pár měsících se uvidí. Měl jsem si zkoušet přetahovat a napínat předkožku minimálně 3× denně a to až do mírné bolesti. Nebudete tomu věřit, ale po cca 1 měsíci už byla vidět špička žaluda a to i při ztopoření. To mě ujistilo v tom, že to půjde. Po 3 měsících se mi stala nepříjemná věc. S obrovskou radostí jsem si předkožku přetáhl přes celý žalud a poprvé v životě ho uviděl :) jenže vzrušením se mi ztopořil a kůže na to nebyla ještě dost vytažená. Dost to bolelo a nejhorší bylo, že jsem myslel, že mi praskne žalud, nemohla z něj totiž odcházet krev. Zareagoval jsem tak, že jsem si vlezl do ledové sprchy a pořád si ho chladil. Pochvilce mi asi zmrznul a začal se zmenšovat :) Po roce od začátku tréningu už vše fungovalo jak má a předkožka šla normálně přetáhnout i při ztopoření. Jediné co mi vadilo, byla nedostatečně natažená uzdička a tak jsem sice měl odkrytý celý žalud, ale veškerá kůže byla nahrnutá hned za ním a dál to nešlo. Kůže je ale velice elastická a dnes, je to už 13 let, je vše v perfektním stavu. viz. foto Chtěl jsem tím jen říct, že i když to tak nevypadá, tak hodně záleží na vás a na doktorovi kterého chytnete. Dnes jsem strašně rád, že jsem tenkrát narazil na doktora, který né za každou cenu chtěl hned řezat. Mějte se a přetahování zdar :) Foto v dnešním stavu, neobřezán!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.15 11:18

Můj syn byl teď v 8 letech na přetažení na urologii. Taky jsme si mysleli, že se to udělá samo, ale od 5 let se předkožka vůbec „nepohla“. Na urologii dr. namazala mastičku na umrtvení - asi hodinu jsme ji nechali působit a pak jsme nestačili napočítat ani do tří a bylo to staženo. Doma jsme 2× denně mazali framykoin. Asi 2 dny to bylo hodně citlivé, přišlo i na slzičky, ale pak se to krásně zahojilo a máme pokoj.

• Citovat
  • Upravit
2614
9.10.15 01:40
@Anonymní píše:
Můj syn byl teď v 8 letech na přetažení na urologii. Taky jsme si mysleli, že se to udělá samo, ale od 5 let se předkožka vůbec „nepohla“. Na urologii dr. namazala mastičku na umrtvení - asi hodinu jsme ji nechali působit a pak jsme nestačili napočítat ani do tří a bylo to staženo. Doma jsme 2× denně mazali framykoin. Asi 2 dny to bylo hodně citlivé, přišlo i na slzičky, ale pak se to krásně zahojilo a máme pokoj.

Jsou případy, kdy se to násilné přetažení takto dobře povede. Jsou však takové, kdy to způsobí fatální následky jako je natržení, zjizvení, patologická fimóza, v mladším věku i srůstové adheze.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Katz napsala:

@Chotebor mám kluka jenom jednoho, ale v podstatě jsme cíleně nepřetahovali, syn si to obstaral sám, protože zvlášť kolem roka a půl až dvou let měl ruku mezi nohama furt… Řekla bych, že pokud to v sedmi letech jde špatně, už se to nespravi a myslím, že spíš řešit teď než v pubertě, kdy to psychicky špatně ponese.

Odpovídám: To je velký omyl. Dle výzkumů dánského školního lékaře Jacoba Ostera z roku 1967, který to zkoumal na tisících chlapcích je průměrný věk, kdy jde předkožka stáhnout až 10,4. Některým to jde stahovat velmi brzy (můj vlastní případ), některým to jde však hodně pozdě, třeba až v 17 letech. Viděl jsem hodně takových příspěvků. Dle skandinávských zkušeností, kde to zásadně nechávají na pokoji, má v 18-ti letech nestažitelnou předkožku 1 - 2 muži ze 100. Teprve tehdy je nutná operace, kterou však vůbec nemusí být obřízka. Mnoho doktorů u nás se však drží zastaralých a dávno neplatných výzkumů britského pediatra Douglase Gaidnera ze čtyřicátých let minulého století, který prozkoumal pouze 300 chlapců a mylně zjisti, že ve věku 4 let má přes 90% stažitelnou předkožku. Dnes už se ví, že až 95% obřízek u dětí z takzvaných zdravotních důvodů je naprosto zbytečných. ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Katz podruhé napsala:

@Chotebor synovi je 2,5 a nedávno jsem to namátkou zkusila a jde to celé. Představ si řešit to, až mu bude třeba 12 nebo 13 a bude v telecích letech… To by mu udělali obřízku? Na tom nic hrozného není.

Odpovídám:

Co by na tom mělo být ve věku 12 - 14 let hrozného? Na jiné fórum chodí 18 - letý Jakub, kterého operovali ve 12-ti letech a nic hrozného na tom neviděl. Naštěstí obřízce, kterou mu původně chtěli udělat unikl jen o vlásek. On ji v žádném případě nechtěl, jeho matka na něho dala a našla jinou doktorku, která to vyřešila jinak. Měl to na spodní straně ještě částečně srostlé, takže mu to uvolnili a přitom mu zkrátili uzdičku. Dnes je hodně rád, že mu to funguje jak má a že tehdy nebyl obřezán.

Jinak vidím, že Katzt asi neví, co je to vlastně obřízka. Já jsem také donedávna nevěděl, teď je to teprve něoo přes rok to už vím. Proto tu na krátké vysvětlení okopíruju svou poznámku ze článku, jehož překlad mám teprve rozpracovaný:

(Přiznávám, že jsem před rokem a půl také vůbec nevěděl, co to ta obřízka vůbec vlastně je. Povšechnou informaci, že je to operace, při níž se odstraní předkožka penisu jsem věděl. Neměl jsem však patřičné informace o funkci předkožky. Domníval jsem se, že je to nadbytečná rudimentní kožní řasa. Nyní však vím, že předkožka je důležitý multifunkční přídatný orgán penisu, z níž ta funkce, která byla pokládána za jedinou, totiž aby v klidu kryla žalud, je z nich ta nejméně důležitá. Až na 15% dospělých mužů má při plně zachovalé předkožce svůj žalud trvale odkrytý. Mnohem důležitější je senzorická a sexuální funkce předkožky. Při její radikální amputaci přijde muž o přes 70% svých nejcitlivějších erotogenních zakončení a citlivost penisu je tak sníží na pouhou čtvrtinu. To má pro mnohé obřezané muže fatální důsledky, jako je třeba ztráta výrazného prožitku při sexu nebo anorgasmie. Redaktor PNVT).

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…dky-obrizky/

Mimoto tu okopíruju příspěvek 16-ti letého chlapce, který pak chtěl později po mně adresu na mé osvětové webovky. S těmito psychologickými následky obřízky v 7 letech jsem se na německých fórech setkával velmi často:

1.8.2015 21:40 - OK
Ahoj, na obřízce jsem byl asi v 7 letech protože my nešla přetahnout předkožka. Dnes mi je 16 a můj názor? Nejsem s tím spokojen, cítím takovou tu bezmoc že jsem to nemohl ovlivnit, kdyby to bylo dnes tak mám třeba jiný názor a jiné smýšlení o tomto problému. Nejhorší co kdy může být je to, že rodiče o tom rozhodnou a kolikrát i bez zdravotních důvodů. Kdyby to mělo být dnes tak určitě na to mám jiný pohled a třeba bych naní ani nešel a řešil to jinak, nebo bych na ní šel a byl spokojen, takto mám jen špatný pocit bezmoci.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Proto si myslím, že se Katz v tom co napsala velmi mýlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí