Ztratily se jí peníze z kasičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32028
28.9.15 18:47
@Kotatko03 píše:
Souhlasím, a právě i proto, čím dál víc bude potřebovat pracovat na počítači, notebooku (v ideálním případě), ale i tablet by jí určitě pomohl…něco najít na netu, vyfotit si sešit… :nevim: znám dost studentů co tablet využívají víc než notebook, hlavně na cestu tak :nevim:

Ano, ale ve škole jí nikdo notebook nenechá používat, psát na něm zápisky nemůže, fotit sešit může i telefonem a… nevím no, ve svém okolí znám jen pár lidí, kteří vydrželi používat tablet (skutečně používat, ne jen na hraní jednou za čas při cestě na dovolenou) a většina z nich jsou lidi, kteří ho mají v autě jako navigaci, používají ho pracovně nebo právě na cestách. Holčina v tomhle věku bude potřebovat psát referáty, dohledávat informace, učit se s tím počítačem pracovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
28.9.15 18:50
@marra2 píše:
@SIMONA1234 ja jsem zla :oops: koupila bych pouzity, funkncni, proste jen jeji ;) Ale mi na elektronice echt setrime :lol:

Tak bych ji koupila nejaky repasovany i s nejakou zarukou. Ty jsou za par tisic a pro studium to vyuzije. Osobne se domnivam, ze tablet je hracka ci lepsi sesit a navic je to mnohem spotrebnejsi zbozi, vydrzi kratsi dobu nez pocitac a mnohem rychleji starne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
28.9.15 18:50
@Nimie píše:
Ano, ale ve škole jí nikdo notebook nenechá používat, psát na něm zápisky nemůže, fotit sešit může i telefonem a… nevím no, ve svém okolí znám jen pár lidí, kteří vydrželi používat tablet (skutečně používat, ne jen na hraní jednou za čas při cestě na dovolenou) a většina z nich jsou lidi, kteří ho mají v autě jako navigaci, používají ho pracovně nebo právě na cestách. Holčina v tomhle věku bude potřebovat psát referáty, dohledávat informace, učit se s tím počítačem pracovat…

Jo to máš pravd ve 12ti ještě jí nenechají si psát na ntb. Ano určitě notebook by byl ideál. Ale to musí vědět zakladatelka co by mohli pořídit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
28.9.15 18:51
@Cuddy píše:
Je to tak, ale zakladatelka a jeji dcera si to mysli. Takze logicky si musi dat pozor a podobne situaci predejit. Ono i kdyby jen na navstevu schovala kasicku nekam jinam, tak to tak bude vypadat. Vzdy je toto prekerni situace.

To teda je…já bych si nebyla jistá ani tou rodinou…i když tam si říkám, že by dospělý nekradl tak „okatě“…vzal by třeba jen tisícovku…aby se na to hned nepřišlo. Ale i u 12 leté žáby je mi divný, že by si myslela, že se na to nepřijde??? 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
28.9.15 18:52
@Luminel píše:
Taky to ta kamarádka vůbec být nemusela, to musí být fakt pocit, být z něčeho takového neprávem obviněná.Upřímně si myslím, že by to mělo být ponaučení pro vás s dcerou. V podstatě „celoživotní úspory“ a vy to necháte válet doma. Jako pro mě 8000 taky není úplně málo, ale nezhroutil by se mi kvůli tomu svět a na nový notebook pro syna bych měla, ale ani tak bych děti (a ani sama to nedělám) nenechala měsíce a roky mít takovou částku doma.

Tohle je hrozně diskutabilní. Nevím proč by taková částka nemohla být doma v kasičce. Chápu, že mít životní rezervu doma nebo tam nechávat ležet dlouhodobé úspory dospěláků je špatně, ale je to dítě a aby člověk nemohl mít doma ani 9 tis… to je hodně uhozené…

Svět by se pro tebe nezhroutil, protože si můžeš dovolit ten notebook koupit, maminka holčičky si nemůže dovolit jí dát ani polovinu a pro to dítě to musí být strašné. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
28.9.15 18:53
@marra2 píše:
@SIMONA1234 ja jsem zla :oops: koupila bych pouzity, funkncni, proste jen jeji ;) Ale mi na elektronice echt setrime :lol:

Nejsi…neboj… :mrgreen: i já šetřím… :pankac: Spíš si říkám, víc možností k výběru…pokud se viník nenajde a noťas bude chtít dceři koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
28.9.15 18:54
@Kotatko03 píše:
Jo to máš pravd ve 12ti ještě jí nenechají si psát na ntb. Ano určitě notebook by byl ideál. Ale to musí vědět zakladatelka co by mohli pořídit :think:
Špatně jsem to napsala asi :oops: na ntb (podle školy) jí nechají psát a spousta domácích prací se na ntb dělá výrazně lépe (např. závěrečná práce, ročníková práce apod.), ale na tabletu jí pracovat nikdo nenechá - jednak to nemá klávesnici, jednak se na tom psát nedá (bude moc pomalá, ty tablety nemají dostatečný výkon) a jednak je to hračka, ne pracovní nástroj a školy to velmi nerady uznávají. Ani na tom nejsou standartní programy :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
28.9.15 18:55
@Cuddy píše:
Tak bych ji koupila nejaky repasovany i s nejakou zarukou. Ty jsou za par tisic a pro studium to vyuzije. Osobne se domnivam, ze tablet je hracka ci lepsi sesit a navic je to mnohem spotrebnejsi zbozi, vydrzi kratsi dobu nez pocitac a mnohem rychleji starne.

No to mi o tabletech vyprávěj…dcera má už třetí…a opět porouchaný…a nejsou to žádné „no name“ značky…k nas***!!! :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
28.9.15 18:56

@SIMONA1234 Take bych si nebyla rodinou jista, zakladatelka zije sama s detmi, ja bych verila i tomu, ze treba nejaky sourozenec. Nikdo nejsme svaty, deti lakadlum podlehaji snaze a vyznamnost/problem kradeze treba zatim neumi rozpoznat, treba si ty penize jen zatim nekam schovaly a az se na celou aferu zapomene, tak je utrati. Jsou to konspiracni teorie, ale mozne jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
28.9.15 18:58

Je zvláštní, že když se holky znají od školky, důvěřovaly si, a najednou by jedna měla ukrást takovou částku. Z ničeho nic. Bez podezření, problémová nebyla.. Možná se s tou maminkou sejít, že u vás celý měsíc nikdo jiný nebyl, že je to pro vás obrovský problém, obrovská ztráta, o tom tričku jí říct. Ale stejně nezmůžete nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
28.9.15 18:58
@Nimie píše: Špatně jsem to napsala asi :oops: na ntb (podle školy) jí nechají psát a spousta domácích prací se na ntb dělá výrazně lépe (např. závěrečná práce, ročníková práce apod.), ale na tabletu jí pracovat nikdo nenechá - jednak to nemá klávesnici, jednak se na tom psát nedá (bude moc pomalá, ty tablety nemají dostatečný výkon) a jednak je to hračka, ne pracovní nástroj a školy to velmi nerady uznávají. Ani na tom nejsou standartní programy :?

Já vím že nás na nižším gymplu nenechali psát ani na notebooku ani na tabletu na ničem, na vyšším jsme mohli na obojím (buď na noťasu a nebo normálně do sešitu) Ale je pravda že veškeré referáty, seminárky a jakékoliv práce se jí líp budou dělat na noťasu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
28.9.15 19:00
@Cuddy píše:
@SIMONA1234 Take bych si nebyla rodinou jista, zakladatelka zije sama s detmi, ja bych verila i tomu, ze treba nejaky sourozenec. Nikdo nejsme svaty, deti lakadlum podlehaji snaze a vyznamnost/problem kradeze treba zatim neumi rozpoznat, treba si ty penize jen zatim nekam schovaly a az se na celou aferu zapomene, tak je utrati. Jsou to konspiracni teorie, ale mozne jsou.

Tohle jsou všechno teď naprosto zbytečné předpoklady. Vůbec nevíme jak to doma mají, co když sourozenci jsou 2 roky? Kam by těch 8 tis. asi dal? Abychom jí ještě nepřitěžovali :( :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
28.9.15 19:03
@belladonna píše:
Je zvláštní, že když se holky znají od školky, důvěřovaly si, a najednou by jedna měla ukrást takovou částku. Z ničeho nic. Bez podezření, problémová nebyla.. Možná se s tou maminkou sejít, že u vás celý měsíc nikdo jiný nebyl, že je to pro vás obrovský problém, obrovská ztráta, o tom tričku jí říct. Ale stejně nezmůžete nic.

Znám bohužel holčinu (v podobném věku), která téměř z ničeho nic také začala takhle škodit. Měla nějaké psychické potíže a vztah s rodiči se dost zhroutil po rozvodu, nikdo to nečekal, nakonec holčina dočasně skončila v dětském domově, ale má na kontě krádeže, drogy, otravu alkoholem,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
28.9.15 19:04
@Nimie píše:
Tohle jsou všechno teď naprosto zbytečné předpoklady. Vůbec nevíme jak to doma mají, co když sourozenci jsou 2 roky? Kam by těch 8 tis. asi dal? Abychom jí ještě nepřitěžovali :( :hug:

Ale ona CHTĚLA VŠECHNY TEORIE… ;) A já to chápu…pokud jsi v šoku, stresu apod. nemyslí ti to do všech detailů…někdy ti někdo naťukne něco, co by tě třeba vůůůbec nenapadlo…třeba u ní byla nějaká kamarádka…holky byly na zahradě (předpokládám, že mají u domu zahradu) a vůůůbec nebyly v dceřině pokojíku…tak je z podezření venku, že jo? Ale zapomenou, že byla v domě 2 x na WC…hmm… :think: Teorie…MOJE a vymyšlená. 8) Ale třeba si zakladatelka na základě těchto teorií na NĚCO vzpomene a o to jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
28.9.15 19:07
@Nimie píše:
Tohle jsou všechno teď naprosto zbytečné předpoklady. Vůbec nevíme jak to doma mají, co když sourozenci jsou 2 roky? Kam by těch 8 tis. asi dal? Abychom jí ještě nepřitěžovali :( :hug:

To jo, jenze nez obvinit tu kamaradku, tak to chce mit vsechny tyto nepravdepodobne scenare vyresene. A uprime, mit doma dvouleteho bobanka a vykradenou pokladnicku, ktera evidentne byla tak pristupna, ze by ji cizi clovek nasel, tak se ho nejprve poradne poptam. Samozrejme, ze je mozne, ze to zakladatelka udelala.

Zakladatelka odpovedi dostala na prvni strance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí