Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Reakce maminky té kamrádky mi taky přijde docela klidná, mě by to teda pěkně vyvedlo z míry. Ještě mi teď napadlo, když tam ta kamarádka byla, zůstala vůbec sama po nějakou dobu v pokoji bez tvé dceri? A kde dcera měla pokladničku? Ukazovla ji třeba té kamarádce?
Tu reakci maminy nikdo z vás neslyšel, takže mě udivuje, že víte, jak byla klidná. Odsoudit kamarádku na základě domněnky, to mi přijde jako hodně silná káva. Pokud maminka nereagovala hystericky, ale klidně, pak to nemusí znamenat, že holka běžně krade, prostě je to realistka, která ví, že dítě může napadnout ledacos. Taky jsem řešila vykradenou svou peněženku s tisícovkou ve třídě, peníze se našly u dívky, od které by to nikdo nečekal - Tedy ne peníze, ale spousta věcí, kterými najednou oslňovala své kamarády. Totéž bych očekávala u té kamarádky, pokud by peníze vzala - že si maminka všimne nových věcí že s kamarádce pochlubí, co dostala nového atd. Těžko by malá holka dokázala lehce nabyté peníze buď tak dobře ukrýt nebo si vydržela si něco nekoupit. Nezvrhovala bych variantu, že peníze si postupně utratila dcera sama, nenápadně a dlouhodobě.
@Blondie66 píše:
Já třeba používám jenom tablet, notebok máme, ale ten používá manžel. Tablet už mám rok a nic mu není.Zakladatelko, jsem zvědavá jestli zjistíte kdo to byl.
U dospělých ano, jde o školní dítě ![]()
Některé reakce mě tu fakt baví.
Hlavně to, jak máte za zlé mamince obviněné holčičky, že nehysterčila - já teda taky nehysterčím, i když si jsem něčím stopro jistá. Prostě bych řekla, že to zkusím zjistit.
A za druhé to, že myslíte, že to má řešit ta maminka. Proč se nezeptá ta holka kamarádky? Mě by dost zajímalo, co by na to řekla ona - jako že bez obvinění, jen se svěřit, že je nešťastná „hele, představ si, ztratily se mi peníze, vůbec nevím, co s tím…“ Třeba pak bude jasná.
Jinak za sebe myslím, že je opravdu nerozum mít doma tolik peněz, notabene, když jsou pro vás v podstatě nenahraditelné - a navíc teda na místě, kde je kdekoho napadne hledat. Holt drahé ponaučení. Nenaděláte nic. Notabene bych se teda na vašem místě bála, abyste nedopadli jak ta zahraniční rodina - obviníte kamarádku, že je to jasné, a pak se zjistí, že to udělal někdo, do koho byste to neřekli… (I když teda taky by mě asi napadla první. Ale důkaz nemán, že, takže zpátečka.)
@berynkaa píše:
A na policii to nechcete hlásit proč?
Pravda. Otisky prstů by se určitě nějaké našly.
@Kobliha51 píše:
Spíš mě napadlo to zmínit nenápadně před tou holčinou, jakože to asi bude teď řešit policie. Že člověk, co to ukradl tam musel zanechat otisky apod., takže na něj policie příjde. Možná se holčina zalekne a dozná se (pokud to byla ona).
@Kobliha51 tak já nevím, jak moc detailní postupy by to s odstupem času byly
, ale je šance, že by zloději povolily nervy… Ta částka není zanedbatelná a je to trestný čin, plus teda možná by se to pak dalo řešit i nějak s pojišťovnou.
@Kobliha51 píše:
To by mělo význam, pokud by se našly nějaké neznámé, které by nepatřily ani kamarádce ani členům rodiny.
Holky, nekoukejte na kriminálku, otisky prstů z kasičky po měsíci nikdo z policajtů brát nebude. Nás hodně vykradli, je to šest let, byly pootevírané šuplíky, co měly takové to otevírání, že se tam musí strčit prsty, aby se to otevřelo. A šuplíků má ta komoda 16, takže otisky by tam byly určitě, a ztratilo se hodně věcí..a kriminalsta mi řekl, ať tak nekoukám v televizi na kriminálky, že takhle to fakt nefungje, když jsem chtěla, ať vezmou otisky z těch šuplíků.
Mě takhle zavolat nějaká maminka na stejné téma, tak nebudu mocna slova, natož abych se ihned zastávala svého dítěte a nebo jinak odporovala. Co jsem měla říci by mě napadlo až potom.
To, že to kamarádka neukradla, už nikdo nedokáže. Osobně mi to spíše přijde, že to vzal někdo dospělý. Nevím jak vy, ale já jako dítě bych vůbec nevěděla, co s takovou velkou částkou dělat a když už bych třeba něco moc chtěla a to tak, že bych kvůli tomu kradla, tak bych určitě nevzala tolik peněz. A nebo ta kamarádka vůbec cenu peněz nezná. Ovšem to, že měla i to tričko, to je podezřelé. Každopádně bych zašla na polici a poradila se s nimi.
@terinka4444 píše:
Holky, nekoukejte na kriminálku, otisky prstů z kasičky po měsíci nikdo z policajtů brát nebude. Nás hodně vykradli, je to šest let, byly pootevírané šuplíky, co měly takové to otevírání, že se tam musí strčit prsty, aby se to otevřelo. A šuplíků má ta komoda 16, takže otisky by tam byly určitě, a ztratilo se hodně věcí..a kriminalsta mi řekl, ať tak nekoukám v televizi na kriminálky, že takhle to fakt nefungje, když jsem chtěla, ať vezmou otisky z těch šuplíků.
Divné. Nám ukradli v práci peníze z kasičky, kterou vypáčili. Vzali z ní otisky a chlápka chytli. Byla to známá firma. To se jim spíš nechtělo.
@Kobliha51 píše:
Divné. Nám ukradli v práci peníze z kasičky, kterou vypáčili. Vzali z ní otisky a chlápka chytli. Byla to známá firma. To se jim spíš nechtělo.
nám v práci vykradli kasu a nikdo otisky nebral. Vloupání do prodejny.
@terinka4444 píše:
nám v práci vykradli kasu a nikdo otisky nebral. Vloupání do prodejny.
Jiný kraj, jiný mrav. I policajti jiní, jak tak koukám.
Je to dobře?