Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A co se týče kontroly v 15 letech - mamce stačilo vědět kde jsem, s kým jsem a kdy přijdu, věřila mi a já jsem ji za to vděčná, vždy jsem říkala pravdu a proto to fungovalo ![]()
Ale taky jsem si už v těch 15 letech posílala erotické sms, které by si mamka určitě přečíst nechtěla ![]()
@me56h
ty si nedáš pokoj… tak za prvý toto trestné fakt není, nehledě na to, že je to pravda, jelikož Evropa tímto opravdu páchá sebevraždu a za druhé neskutečně to přeháníš, jestli chceš o dceru přijít tak timhle stylem pokračuj ![]()
p. s. to fakt neni o FB, ale o lidech, co ho používaj…stejně jako oheň je dobrým sluhou, ale zlým pánem…
@tamikuc píše:
Nemyslím si, že výroky jsou trestně postižitelnéprostě se nad určitým tématem zamyslela nebo má nějaký názor, porpřípadě se ho snaží získat (třeba i diskuzí pod těmito výroky)
co se týče fotek… já sama (18), bych intimní fotky neposlala, takže jak tady někdo předemnou psal, není to o fb, ale o slečně, zrušíte facebook, může si založit snapchat, instagraf, whats up, hang out a mnoho dalších aplikací… Zrušením jednoho účtu nevyřešíte nic, nejlepším řešením je mluvit a mluvit
Tak tak. A občas takhle blbnou i podstatně starší, trošku toho erotična k tomu patří. Já kdysi dostával ero MMS od jisté třiatřicetileté paní, takže bych to úplně (v dospělosti) nezavrhoval, mně to dokonce přijde sexy. Ale do 18 ani ramínko od podprdy ![]()
Ale přes fejsbůk nic intimního, co by mě jednou mohlo dohnat, neposílám. Ještě k těm imigrantům - možná vadí to, že na tom FB je to na očích, a pokud dcerka sdílí antiimigrantské příspěvky, maminka možná nechce, aby se takhle vymezovala a viděli to jejich příbuzní, kamarádi. Třeba má pocit, že jim dcerka dělá ostudu. Já tedy žádné názorové příspěvky nesdílím, téměř nic nelajkuju, mám to primárně kvůli chatu.
Příspěvek upraven 01.10.15 v 18:45
@neumisa píše:
ale ty jsi mi nějak povědomá… už dceru pustilo to Finsko?
je hele a přesně to mě bliklo hlavou, když jsem četla ten příspěvek ![]()
@me56h píše:
Tak jo, vzpomněla jsem si, že můžu napsat ještě jeden příspěvekDcera je pryč, ale až se vrátím, udělám jí ze života peklo
Našla jsem na jejím fb dost neslušné zprávy typu „uprchlická krize je rakovinou Evropy“ a „přijetí uprchlíků znamená ekonomickou sebevraždu“.
Mně to teda připadá dost ujeté, takový slovník na patnáctiletou holku a navíc tyhle výroky jsou už trestně postižitelné. Zprávy jsem okamžitě smazala a dcera si zruší fb. Jsem ráda, že jsem to nakonec projela.
Upřímně… nechtěla bych tě mít za matku. Víc k tomu opravdu nemám co říct a slovo „ujeté“ je dost slabé na to, co tu popisuješ…
Ale jinak když si chceš hrát na dospělačku, tak si nejdřív srovnej fakta, na slovníku nevidím nic špatného a trestně postižitelné to opravdu není. Pokud s naším trestním zákonem obeznámena nejsi, tak doporučuji - aspoň se dovzděláš.
Příspěvek upraven 01.10.15 v 18:46
@neumisa píše:
@neumisa píše:
To je divný, taky je mi to nějaký povědomý ![]()
@me56h píše:
Tak jo, vzpomněla jsem si, že můžu napsat ještě jeden příspěvekDcera je pryč, ale až se vrátím, udělám jí ze života peklo
Našla jsem na jejím fb dost neslušné zprávy typu „uprchlická krize je rakovinou Evropy“ a „přijetí uprchlíků znamená ekonomickou sebevraždu“.
Mně to teda připadá dost ujeté, takový slovník na patnáctiletou holku a navíc tyhle výroky jsou už trestně postižitelné. Zprávy jsem okamžitě smazala a dcera si zruší fb. Jsem ráda, že jsem to nakonec projela.
Ach jo, to snad ne ![]()
Já bych teda za tohle dceru ještě pochválila, že má na to správný názor! ![]()
@me56h
nejsi náhodou merkur69
, no s těma uprchlíkama má ale pravdu takže já ybch jí pochválila že v 15 jí to vůbec zajímá
![]()
já došla k názoru, že to může být nějaká divná forma sociologického průzkumu… protože tak blbý přeci nikdo není ![]()
@Modesta píše:
@Nimiejá došla k názoru, že to může být nějaká divná forma sociologického průzkumu… protože tak blbý přeci nikdo není
To bude na idnesu - RODIČE PODPORUJÍ NENÁVIST VŮČI PŘISTĚHOVALCŮM U SVÝCH DĚTÍ.
![]()
@brumdinka píše:
@me56h ted´mi došlo, že ses ptala v jiné diskuzi zda máš pustit dceru nakoncert…tak opravdu mladou resp. obě nešpehuj, ani na Fb ne…
Přesně tak.
@neumisa píše:
Co dcera chce utéct do Finska? Ani se nedivim, jak ji ctu. Při nejbližší příležitosti vzít kramle a od takové matky utéct za kopec.
Dyt ani na ten koncert holku nepusti prý.