Kopřivka u dospělého

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.10.21 15:27

Ještě jsem zapomněla, že jsem dostala tři různé kortikoidove masti. Ale to bych se v nich musela koupat. Měla jsem to všude.

• Citovat
  • Upravit
14.11.21 21:52
@koprivakmatyas píše:
Pěkný den všem.
Před 3 měsíci se mi rozjela kopřivka a nefunguje nic. Byl jsem už všude, ale nic nefunguje. Byl bych moc rád, kdyby se toto fórum obživilo a začalo fungovat. Jinak za vaše tipy na prášky apod.. budu moc rád. :roll:

Zdravím…já měla kopřivku strašnou před 4lety a hrozný.
Věřím vám že to je nepříjemný… vyšetření snad na vše a vše negativní… takže nasadily prednison kortikoidy…brala jsem cca 3/4 roku…jezdila jsem zoufalá až do Jablonce k jedné paní…nasadila mi kapky Joalis.. musí se podstoupit vyšetření.
Myslím že mi to pomohlo, ptz mi to cca za 2mesice začalo ustupovat.
Dodnes jsem bez kopřivky.
Snad před půl rokem jsem se osypala nějak…ale hned jsem zobala prášek na alergii pouze a za 3dny ok. Tak doufám že už bude klid.
Je to masakr 👍
Ale do roka by kopřivka měla ustoupit.
Hlavu vzhůru, přeji ať to přejde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
28.11.21 07:41

Holky tak me zitra zacina uz 7 tyden s koprivkou :(. Jsou zoufala a zlomena. 2× jsem skoncila na pohotovosti uz na kapacce s hydrocortisonem, proroze mi otikal oblicej, oci a rty a samozrejme celotelova koprivka, ktera svedi furt. Mam ted Prednison tabletka rano a 1/2 v poledne - po tomto jsem lehce stabilizovana, ale jakmile si ho vezmu malinko pozdeji, hned se koprivka ozyva. Na noc Dithiaden, ale moc mi antihistmanika nezabiraji, mela jsem 14 dni Xados a nepomohl. Sprchuju se pouze vlaznou vodou a co dve hodky ledovou, aby to nesvedilo. Mam za sebou rentgeny, ultrazvuky, kozni dochazim kazdy tyden, ted cekam na vysledky z gastroskopie, na vysledky z alergologie… A nic se nevi :(. Doktora napada jedine me nechat v nemocnicii na infekcnim, ale copak se mam ted cpat mezi “covidaky”… Ja uz fakt nevim, je to sileny….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.21 08:02
@jagis píše:
Holky tak me zitra zacina uz 7 tyden s koprivkou :(. Jsou zoufala a zlomena. 2× jsem skoncila na pohotovosti uz na kapacce s hydrocortisonem, proroze mi otikal oblicej, oci a rty a samozrejme celotelova koprivka, ktera svedi furt. Mam ted Prednison tabletka rano a 1/2 v poledne - po tomto jsem lehce stabilizovana, ale jakmile si ho vezmu malinko pozdeji, hned se koprivka ozyva. Na noc Dithiaden, ale moc mi antihistmanika nezabiraji, mela jsem 14 dni Xados a nepomohl. Sprchuju se pouze vlaznou vodou a co dve hodky ledovou, aby to nesvedilo. Mam za sebou rentgeny, ultrazvuky, kozni dochazim kazdy tyden, ted cekam na vysledky z gastroskopie, na vysledky z alergologie… A nic se nevi :(. Doktora napada jedine me nechat v nemocnicii na infekcnim, ale copak se mam ted cpat mezi “covidaky”… Ja uz fakt nevim, je to sileny….

Chápu naprosto ten pocit bezmoci a děsí mě, jak to máš dlouho. Držíš dietu? Jako fakt tvrdou? Už jsem to tu psala. Ale napíšu znovu. Měla jsem prednison dvě tablety ráno a myslím, že i večer, tři tablety antihistaminik a každý den po dobu týdne injekci kortikoidů na kožním plus omeprazol každé ráno. Jedla jsem jen rohlík a hořký čaj. A až po tomhle všem to mizelo. Až to zmizelo. Ty léky jsem brala tři týdny, měsíc. Nejprve vysadili injekce, pak postupně prednison po půl prášku a pak teprve antihistaminika. Na kožním se nade mnou střídali. A poslední doktor říkal, že lidi z toho končí až v blázinci a na antidepresivech, takže pozor i na psychiku. Jen to píšu, tak mě všechno svědí. Hrozný. Opravdu kdo nezažil nepochopí. Drž se.

• Citovat
  • Upravit
187
28.11.21 09:50
@Anonymní píše:
Chápu naprosto ten pocit bezmoci a děsí mě, jak to máš dlouho. Držíš dietu? Jako fakt tvrdou? Už jsem to tu psala. Ale napíšu znovu. Měla jsem prednison dvě tablety ráno a myslím, že i večer, tři tablety antihistaminik a každý den po dobu týdne injekci kortikoidů na kožním plus omeprazol každé ráno. Jedla jsem jen rohlík a hořký čaj. A až po tomhle všem to mizelo. Až to zmizelo. Ty léky jsem brala tři týdny, měsíc. Nejprve vysadili injekce, pak postupně prednison po půl prášku a pak teprve antihistaminika. Na kožním se nade mnou střídali. A poslední doktor říkal, že lidi z toho končí až v blázinci a na antidepresivech, takže pozor i na psychiku. Jen to píšu, tak mě všechno svědí. Hrozný. Opravdu kdo nezažil nepochopí. Drž se.

je to sileny na psychiku. Furt clovek mysli jen na to jak to svedi… Drzela jsem 10 dni rohlik a caj, ale bolel me z toho zaludek a na koznim mi rekla at jim dietneji, ale at jim💁‍♀️ rano a vecer taky beru Omeprazol, a ten Prednison tabletku rano a v poledne pulku, na noc jen ten Dithiaden. A vis z ceho nebo taky na to neprisli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.21 13:28
@jagis píše:
je to sileny na psychiku. Furt clovek mysli jen na to jak to svedi… Drzela jsem 10 dni rohlik a caj, ale bolel me z toho zaludek a na koznim mi rekla at jim dietneji, ale at jim💁‍♀️ rano a vecer taky beru Omeprazol, a ten Prednison tabletku rano a v poledne pulku, na noc jen ten Dithiaden. A vis z ceho nebo taky na to neprisli?

Ne, nepřišli, asi pátý den se to začalo zlepšovat, ale třeba jen na půl dne a pak znovu, celé tělo, obličej, děsný. Vypadala jsem jako spařený kuře. Po týdnu se to objevilo už jen mírně a pak už ne. Odjela jsem na hory, tam jedla a pila úplně normálně a nic. Kontrola, nic. Z čeho nikdo neví. Nepřišla jsem na to. V krvi nic extra nenašli. Nic jsem nezměnila, jedla jako vždy, prala ve stejným prášku. Měla jsem za sebou náročné období na psychiku, tak jedině z toho. Jinak nevím.

• Citovat
  • Upravit
187
28.11.21 13:42

To je děs. Tolik možností v dnešním světe a nikdo není schopný přijít na příčinu. Mě ještě zvažují, že pošlou do nemocnice na infekční, jenže teď se mi tam fakt moc nechce, jinak bych klidně šla, jak jsem zoufalá. Uvidím za 14 dní výsledky co budu mít a MODLÍM se, aby tam něco bylo co jde zaléčit. Ale trošku se taky bojím, že budu bez příčiny. V úterý jdu na kožní tak jsem zvědavá co bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
7.12.21 10:22

Tak píšu pokračování s mojí kopřivkou, již týden jsem bez výsevů pomfů - ale beru stále Prednison. Mám komplexní vyšetření z alergologie a imunulogie, včetně celiakie, štítné žlázy apod. - jsem naprosto po této stránce OK, maximálně mi prý chybí lehce vitamin D. Současně už mám UTZ břicha - OK, rentgen dýchacích cest zda tam není zánět - OK, mám za sebou gyndu, odběry - vše OK. Ve čtvrtek jdu na kožní domlouvat se co dál a zda vysadíme Prednison pomalu a uvidíme co se bude bez něj dít, zda se kopřivka vrátí. Byla jsem i na gastroskopii a čekám na výsledky histologie, ale zatím mi byl indikován zánět jícnu na což beru Omeprazol, ale že by to bylo vyloženě z toho se doktorům vůbec nezdá. Tak já fakt nevím…Teď fakt potíže nemám po 7 týdnech, jen mě svědí oči a víčka mívám nateklá, ale ty alergie jsou vyšetřeny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.21 17:30
@jagis píše:
Tak píšu pokračování s mojí kopřivkou, již týden jsem bez výsevů pomfů - ale beru stále Prednison. Mám komplexní vyšetření z alergologie a imunulogie, včetně celiakie, štítné žlázy apod. - jsem naprosto po této stránce OK, maximálně mi prý chybí lehce vitamin D. Současně už mám UTZ břicha - OK, rentgen dýchacích cest zda tam není zánět - OK, mám za sebou gyndu, odběry - vše OK. Ve čtvrtek jdu na kožní domlouvat se co dál a zda vysadíme Prednison pomalu a uvidíme co se bude bez něj dít, zda se kopřivka vrátí. Byla jsem i na gastroskopii a čekám na výsledky histologie, ale zatím mi byl indikován zánět jícnu na což beru Omeprazol, ale že by to bylo vyloženě z toho se doktorům vůbec nezdá. Tak já fakt nevím…Teď fakt potíže nemám po 7 týdnech, jen mě svědí oči a víčka mívám nateklá, ale ty alergie jsou vyšetřeny…

Hurá, aspoň, že to ustoupilo a nic zlého ti nenašli. Bude to ok. Pomalu vysadí Prednison a budeš ok. Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
187
18.1.22 06:46

Obnovuji…no tak moje trapeni od 12.10.2021 pokracuje. Mam za sebou X vysetreni, zadny alergen nezjisten.. no a uz jsme pomalu vysadili Prednison a co myslite? Za 3 dny po vysazeni se koprivka vraci. Ja uz fakt nevim🙉 Uz psychicky nemuzu. Z Prednisonu jw mi zle, jsem otekla. Brzy se vdavam a vypadam jak… A to ze nejsem schopna fungovat ani nemluvim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
20.1.22 08:39

Ahojky, chtěla jsem se zeptat, nestalo se někomu, že mu začala kopřivka po očkování na covid??? Po druhém očkování jsem měla teplotu, zimnici, to opadlo, další den jsem se osypala. Druhé očkování jsem měla před měsícem, dlouho jsem se tomu vyhýbala a od té doby se mi dělá kopřivka, která třeba do večera zase zmizí…, někdy jsou to malé flíčky, ale teď se mi to stalo i z otlaku od oblečení, nikdy jsem to neměla…odezní to??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
25.1.22 21:36

Ahojky, jsem cca půl roku po porodu a už 5 týdnů bojuji s kopřivkou. Zatím jsem nepřišla na příčinu. Zkoušela jsem dietu a též beru zyrtek. Moc to ale nrpomáhá. Alergik nejsem. Zatím nic nepomohlo.. Očkování na covid (druhá dávka) bylo 14 dní před začátkem kopřivky. Také už mě napadla souvislost. Zkusím asi ještě nějaké bylinky na játra, ledviny - ostropeřcec atd. Je možné že je to stresem/hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.22 09:58

@labiko Zdravím, trpím na kopřivku již 8 měsíců. Začalo mi to 14 dní po třetím očkování na Covid (3 x Pfeizer). 7 týdnů jsem to neřešila, vždy se to ráno objevilo a během dne zmizelo. Ale pak jsem se začala osypávat víc a víc a skončila jsem na pohotovosti na kapačkách. Poté u praktika a kožní nasazen prednison a dithyaden. Po vysazení opět celá osypaná, řešila jsem i na alergologii, udělali kompletní vyšetření krve, na potraviny atd. a vše v pořádku. Nyní jsem u jednoho neurologa, který mi předepsal homeopatika a kopřivka se o 90 % zmírnila. Přesto se ní neustále každý týden 3- 4× týdně potýkám, ale jen v menší míře. Ted čekám na další hloubkové výsledky krve. Tak uvidím. Očkování na další dávku mi lékař již nedoporučuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
17.9.22 10:37

@Daniela2410 ahoj, jAka home prosim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
17.9.22 13:10

Zdravím. Já se nakonec trápila s kopřivkou 3/4 roku. Nakonec mi zjistili z krve HIT (histaminová intolerance). Na alergologii je třeba výslovně požádat o daný test na HIT. Po 14 denni dietě kopřivka konečně zmizela. Jsou některé potraviny, které zvyšují histamin v těle a těch je třeba se vyvarovat. Nyní již jím celkem normálně a pomalu zkouším, co mé tělo vydrží…tak jen pro ostatní tip..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek