Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@LenkaN26 máme pořád stejný-opravdu mě nic nenapadá. Uvidím za pár dní. Dr říkal že jestli mě to bude trápit dýl pošle mě na alergologii ![]()
No, pak to může být změna krému, mýdla… Fakt cokoliv a pokud je to dlouhodobější tak skočit na tu alergologii.
@miriskaw píše:
@žabinka dithiaden mi dr dát nechtěl prý je člověk po něm hodně ospalý a navíc kojím a prý to není vhodnéMám ten Xados ale jak jsem psala po prvním prášku jsem neměla nic a za pár hodin zase
To si ten závěr léta umím užít
![]()
Me to v porodnici davali
tak bud sou blby nebo se to pri kojeni muze, rozhodne mi sestra rikala ze by mi doktor nedal nic co nemuzu…
no ono ot prejde neboj ![]()
Mela jsem ho teda jen jednou, protoze jsem nema koprivku po nejake jejich desinfekci nebo co
to se mi nikdy pred tim nestalo.
Ono fakt staci malo.
Na ten praci prasek to muze byt take… nebo sprchovy gel, apod. staci nejaka blbost a clovek se osype ani nevi.
@miriskaw píše:
@LenkaN26 máme pořád stejný-opravdu mě nic nenapadá. Uvidím za pár dní. Dr říkal že jestli mě to bude trápit dýl pošle mě na alergologii
Nebo jestli te neco nekouslo ted v lete toho lita, deti maj treba hodne casto koprivku po kousnuti od komara.
Ahoj. Před časem jsem měla tak oteklé ruce, že jsem se ani neoblíkla. Na to pomohla až nějaká mastička od doktora (už nevím jaká). Vloni mě to potrefilo zas, pomohla mastička Calcium panthotenicum a protizánětlivý čaj ( 3 díly šalvěje, třezalky a meduňky, dva díly listu podbělu a heřmánku). Před čtyřmi dny to na mě vlítlo zas, pomohla zase stejná mastička (jen na otoky, pupínky se vesele dělali dál). Tak jsem si našla, že na to zabírají omega3 a věci na játra. Práskla jsem si hrnek toho čaje, lžíci rybího tuku a cucla si tinktury z ostropestřce. Za několik hodin se to velmi výrazně zlepšilo.
Takže se jednak chlubím, jednak mám potřebu sdílet a jednak mám potřebu, aby to někdo ověřil.
Tak dík a čau.
Ahoj, oživuji diskuzi. Jsem radiologická laborantka, od 1.8. jsem přestoupila pracovat na jiné oddělení, kde máme klimatizaci. Začala se mi dělat kopřivka, nejdřív na krku, za ušima a na rukou. Tak jsem zašla na kožní, dostala jsem mast Belogent. Potíže za pár dní ustoupily, tak jsem přestala mazat ( je to přece jen kortikoid). Teď se mi to vysypalo znova a ještě víc, svědí mě i kůže na hlavě pod vlasama, mám pupínky na čele, krku, rukou, břiše, nohou… Je víkend, tak musím mazat Belogentem, a čekám na zítra, abych si došla na kožní. Nedávám to, svědí to strašně a ještě víc, protože se v tom vedru potím. Myslíte že by to mohlo být tou klimatizací? Před tím jsem pracovala na pracovišti bez klimatizace, větrání okny a kůži jsem měla v pořádku… Už mě taky napadlo, jako jednu kolegyni tady, selhávání jater… určitě si nechám udělat jaterní testy..
![]()
Je to většinou alergického původu. Z Klimy spíš ne. Já trpěla na šílenou kopřivku půl roku.Fakt jsem si užila
Ale je to i hodně psychické. Nemáš nějaký stres, velke vyčerpání…? Zkus si dát Zodac, ci něco podobné.
@cverunka
Stres teď už ne. Psychicky jsem byla v pohodě. Teď zkouším Desloratadin. Asi je to trochu lepší. Ale to vedro tomu nepomáhá, jak se potím.
@pistalka1974 A často je to prý i reakce těla na nějakou přechozenou nemoc. Já prošla spousty vyšetření a nikdo na nic nepřišel, ani alergologie. Odeznělo to pak samo. Ale doteď se delším, že se s tím ráno probudim. Já byla k tomu i celá natekla. ![]()
Nevysusuje te ta klima prilis.
My kdyz bydleli v jednom byte, kde bylo desne sucho, muj syn mel ekzem a ja koprivku, porad jsme resili z ceho. Na kozni mi rikala ohledne toho ekzemu, ze nekdy je vyvolan tim, ze je kuze sucha a po zvlcovani bytu se mi prestala delat i ta koprivka.
A ja bych to na tu klimatizaci klidne tipla. Muzes mit alergii na prach a plisne a oboji v klimatizacich byt muze, zvlast pokud ji sprava budov uplne casto necisti… Klimatizace obecne zdrave pleti nepomaha ![]()
Napr…od doby co pracuju v budove s klimatizaci, kde se nedaji otevirat okna, mam kozni problemy neustale, ale fakt neustale a nemuzu se toho zbavit. Liseje, ekzemy, praskajici kuze, suche fleky… Nech si urcite udelat alerg. testy.
@Lisdoonvarna píše:
A ja bych to na tu klimatizaci klidne tipla. Muzes mit alergii na prach a plisne a oboji v klimatizacich byt muze, zvlast pokud ji sprava budov uplne casto necisti… Klimatizace obecne zdrave pleti nepomaha
Napr…od doby co pracuju v budove s klimatizaci, kde se nedaji otevirat okna, mam kozni problemy neustale, ale fakt neustale a nemuzu se toho zbavit. Liseje, ekzemy, praskajici kuze, suche fleky… Nech si urcite udelat alerg. testy.
No právě, tohle mě napadlo taky. Kožařka má do zítra dovolenou, bude tam ve středu. Tak snad poradí. Blbý je, že se mi to dělá hlavně pod oblečením, hlavně na břiše. Můžu se udrbat k smrti..
![]()
Pěkný den všem.
Před 3 měsíci se mi rozjela kopřivka a nefunguje nic. Byl jsem už všude, ale nic nefunguje. Byl bych moc rád, kdyby se toto fórum obživilo a začalo fungovat. Jinak za vaše tipy na prášky apod.. budu moc rád. ![]()
@koprivakmatyas píše:
Pěkný den všem.
Před 3 měsíci se mi rozjela kopřivka a nefunguje nic. Byl jsem už všude, ale nic nefunguje. Byl bych moc rád, kdyby se toto fórum obživilo a začalo fungovat. Jinak za vaše tipy na prášky apod.. budu moc rád.
Ahoj koprivakmatyas,
bojím se, že ti nezbývá nic jiného než si na to zvyknout. Věřím, že zjistíš proč se tomu tak děje
. Za mně je nejlepší studená sprcha a klimatizace.