Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj přečetla jsem celou diskuzi a chci se zeptat jestli se u někoho zjistila příčina té kopřivky? Mě začala kopřivka cca před dvěmi měsíci. Fleky po těle a šílené svědění. Kopřivka se začala zhoršovat. Začala jsem otékat i v obliceji, hlavně oči a po těle se mi udělali taky otoky a šílené mapy. Na kožním jsem dostala léky ewofex po něm je to lepší, ale úplně kopřivka nezmizela. Mám držet dietu. Četla jsem i o histamenové intoleranci (snad to píšu správně) a napadlo mě že by to mohlo být také ono, ale nevím zatím nemám vypozorované. Testy mi nikdo zatím žádné neudělal
na kontrolu se zatím chystám, děkuji
@markynka píše:
Ahoj přečetla jsem celou diskuzi a chci se zeptat jestli se u někoho zjistila příčina té kopřivky? Mě začala kopřivka cca před dvěmi měsíci. Fleky po těle a šílené svědění. Kopřivka se začala zhoršovat. Začala jsem otékat i v obliceji, hlavně oči a po těle se mi udělali taky otoky a šílené mapy. Na kožním jsem dostala léky ewofex po něm je to lepší, ale úplně kopřivka nezmizela. Mám držet dietu. Četla jsem i o histamenové intoleranci (snad to píšu správně) a napadlo mě že by to mohlo být také ono, ale nevím zatím nemám vypozorované. Testy mi nikdo zatím žádné neudělalna kontrolu se zatím chystám, děkuji
Ne. Měsíc jsem s tím běhala na kožní. Na injekce a nikdo nic nezjistil.
@markynka píše:
Ahoj přečetla jsem celou diskuzi a chci se zeptat jestli se u někoho zjistila příčina té kopřivky? Mě začala kopřivka cca před dvěmi měsíci. Fleky po těle a šílené svědění. Kopřivka se začala zhoršovat. Začala jsem otékat i v obliceji, hlavně oči a po těle se mi udělali taky otoky a šílené mapy. Na kožním jsem dostala léky ewofex po něm je to lepší, ale úplně kopřivka nezmizela. Mám držet dietu. Četla jsem i o histamenové intoleranci (snad to píšu správně) a napadlo mě že by to mohlo být také ono, ale nevím zatím nemám vypozorované. Testy mi nikdo zatím žádné neudělalna kontrolu se zatím chystám, děkuji
U mě se zjistila příčina vždy, ale to protože se kopřivka objevila okamžitě po něčem.
Specifický kontakt se zvířetem (nebudu specifikovat jaké a na co reaguji to bych se proflákla i jako anonym). Jsem asi jediná kdo reaguje na takovou šílenost. - Otečou mi ruce.
Pracovní oblečení, které bylo vypráno v jednom sajrajtu - kopřivka
Nedodržená potravní alergie - bílé pupínky (jakoby akné), které svědí, já je vymačknu
, protože jsem blbá a naivní, že to pomůže a nakonec to léčím několik týdnu.
A samozřejmosti je kopřivka po slunci
Pěkný den, prosím Vás, koprivku mám od prosince 2022 a doktoři už si se mnou nevěděli rady a tak nasadili BIOLOGICKOU LÉČBU, Která mě tak nějak 50/50 začíná pomáhat. Musim tedy podotknout, ze otoky ve tváři, které nazvali ANGIOEDEM, tak nějak zmizely… Koprivku mám pořad, no každý měsíc jezdim na Bulovkou na bio. léčbu. Nevím si rady
jsem pozitivní člověk, nemám žádné trápení a stejně jsem osypany jak kdybych ležel celou noc v koprivach
každý den ještě ke všemu antihistamika Aerius, které mě totálně unavuji
Vše jsem objezdil ale nikdo nic nevi
kožní 0, alergo 0, veškeré výsledky krve Ok
U mě se nakonec příčina zjistila. Po šíleném lítání od doktora k doktoru jsem zjistila že mám celiakii a histaminovou intoleranci. To jenom zpětně kdyby to náhodou někomu pomohlo..
@jarek píše: Více
Ahoj Jarku, mohu se zeptat, jestli tě to přešlo.
Mám něco podobného a jsem z toho dost zoufalá.
Moc děkuji,
Káťa
@Anonymní píše: Více
Ahoj, prosím, zbavila ses toho? Co pomohlo?
Jsem dost zoufalá, tak se upiram, na co to jde….
Káťa
@ivca232 píše: Více
Ahoj, prosím, jak je ti dnes? Přešlo tě to?
Kata
@inamajka píše: Více
Inamajko, prosím, jak jsi na tom dnes? Přešlo tě to?
Káťa
@MajaW píše: Více
Ahoj, prosím, jak se to s těbou vyvinulo?
Kata
@Petku píše: Více
Ahoj, prosím, jak jsi na tom teď? Pomohlo něco?
Káťa
@1dom píše: Více
Ahoj, prosím, jak jsi na tom teď, je to lepší?
Káťa
@Kátjenka píše: Více
Ahoj, přešlo to až po několika týdnech. Od té doby nic. Ťukám. Pomohly vysoké dávky antihistaminik i injekce. Prednison. A přísná dieta. Kortikoidové masti.
U me se kopřivka o kousek zlepšila. Beru tedy antihistaminika 3× denně a je to lepší. Nikdo neví co se mnou, jezdím po celé ČR a podle veškerých výsledků jsem zdraví člověk. Prošel jsem biologickou léčbou, která mi strašně moc spíše ublížila, než zbavila kopřivky
šílený
myslel jsem, že máme pokročilou technologii a že dnes by vám zjistili i to, co by jste nechtěli a opak je pravdou… uz to přestávám počítat jak dlouho to mam. Každé ráno mam po těle svědivou koprivku
odmítl jsem bio léčbu a teď jsem jen na antihistamikach, mam kompletní ale myslím tím opravdu kompletní vyšetření celého těla… nikdo neví a kopřivkou pokračuji 😩 😥 😭 😭 😭
@Anonymní píše: Více
Ahoj, moc ti děkuji za odpověď. Prosím, v čem spočívala ta přísná dieta, jak píšeš?
Moc děkuji, Káťa