Kopřivka u dospělého

Napsat příspěvek
Velikost písma:
99
22.5.23 17:42

Ahoj přečetla jsem celou diskuzi a chci se zeptat jestli se u někoho zjistila příčina té kopřivky? Mě začala kopřivka cca před dvěmi měsíci. Fleky po těle a šílené svědění. Kopřivka se začala zhoršovat. Začala jsem otékat i v obliceji, hlavně oči a po těle se mi udělali taky otoky a šílené mapy. Na kožním jsem dostala léky ewofex po něm je to lepší, ale úplně kopřivka nezmizela. Mám držet dietu. Četla jsem i o histamenové intoleranci (snad to píšu správně) a napadlo mě že by to mohlo být také ono, ale nevím zatím nemám vypozorované. Testy mi nikdo zatím žádné neudělal :nevim: na kontrolu se zatím chystám, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.23 17:55
@markynka píše:
Ahoj přečetla jsem celou diskuzi a chci se zeptat jestli se u někoho zjistila příčina té kopřivky? Mě začala kopřivka cca před dvěmi měsíci. Fleky po těle a šílené svědění. Kopřivka se začala zhoršovat. Začala jsem otékat i v obliceji, hlavně oči a po těle se mi udělali taky otoky a šílené mapy. Na kožním jsem dostala léky ewofex po něm je to lepší, ale úplně kopřivka nezmizela. Mám držet dietu. Četla jsem i o histamenové intoleranci (snad to píšu správně) a napadlo mě že by to mohlo být také ono, ale nevím zatím nemám vypozorované. Testy mi nikdo zatím žádné neudělal :nevim: na kontrolu se zatím chystám, děkuji

Ne. Měsíc jsem s tím běhala na kožní. Na injekce a nikdo nic nezjistil.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.5.23 18:50
@markynka píše:
Ahoj přečetla jsem celou diskuzi a chci se zeptat jestli se u někoho zjistila příčina té kopřivky? Mě začala kopřivka cca před dvěmi měsíci. Fleky po těle a šílené svědění. Kopřivka se začala zhoršovat. Začala jsem otékat i v obliceji, hlavně oči a po těle se mi udělali taky otoky a šílené mapy. Na kožním jsem dostala léky ewofex po něm je to lepší, ale úplně kopřivka nezmizela. Mám držet dietu. Četla jsem i o histamenové intoleranci (snad to píšu správně) a napadlo mě že by to mohlo být také ono, ale nevím zatím nemám vypozorované. Testy mi nikdo zatím žádné neudělal :nevim: na kontrolu se zatím chystám, děkuji

U mě se zjistila příčina vždy, ale to protože se kopřivka objevila okamžitě po něčem.
Specifický kontakt se zvířetem (nebudu specifikovat jaké a na co reaguji to bych se proflákla i jako anonym). Jsem asi jediná kdo reaguje na takovou šílenost. - Otečou mi ruce.
Pracovní oblečení, které bylo vypráno v jednom sajrajtu - kopřivka
Nedodržená potravní alergie - bílé pupínky (jakoby akné), které svědí, já je vymačknu :zed:, protože jsem blbá a naivní, že to pomůže a nakonec to léčím několik týdnu.
A samozřejmosti je kopřivka po slunci

• Citovat
  • Upravit
2
2.7.23 18:22

Koprivka

Pěkný den, prosím Vás, koprivku mám od prosince 2022 a doktoři už si se mnou nevěděli rady a tak nasadili BIOLOGICKOU LÉČBU, Která mě tak nějak 50/50 začíná pomáhat. Musim tedy podotknout, ze otoky ve tváři, které nazvali ANGIOEDEM, tak nějak zmizely… Koprivku mám pořad, no každý měsíc jezdim na Bulovkou na bio. léčbu. Nevím si rady :( jsem pozitivní člověk, nemám žádné trápení a stejně jsem osypany jak kdybych ležel celou noc v koprivach :( každý den ještě ke všemu antihistamika Aerius, které mě totálně unavuji :( Vše jsem objezdil ale nikdo nic nevi :( kožní 0, alergo 0, veškeré výsledky krve Ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
30.9.24 17:38

U mě se nakonec příčina zjistila. Po šíleném lítání od doktora k doktoru jsem zjistila že mám celiakii a histaminovou intoleranci. To jenom zpětně kdyby to náhodou někomu pomohlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
5.10.24 14:21
@jarek píše: Více

Ahoj Jarku, mohu se zeptat, jestli tě to přešlo.
Mám něco podobného a jsem z toho dost zoufalá.
Moc děkuji,
 Káťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
5.10.24 14:26
@Anonymní píše: Více

Ahoj, prosím, zbavila ses toho? Co pomohlo?
Jsem dost zoufalá, tak se upiram, na co to jde….
 Káťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
5.10.24 14:28
@ivca232 píše: Více

Ahoj, prosím, jak je ti dnes? Přešlo tě to?
Kata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
5.10.24 14:30
@inamajka píše: Více

Inamajko, prosím, jak jsi na tom dnes? Přešlo tě to?
 Káťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
5.10.24 14:33
@MajaW píše: Více

Ahoj, prosím, jak se to s těbou vyvinulo?
Kata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
5.10.24 15:45
@Petku píše: Více

Ahoj, prosím, jak jsi na tom teď? Pomohlo něco?
 Káťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
5.10.24 16:13
@1dom píše: Více

Ahoj, prosím, jak jsi na tom teď, je to lepší?
 Káťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.24 17:18
@Kátjenka píše: Více

Ahoj, přešlo to až po několika týdnech. Od té doby nic. Ťukám. Pomohly vysoké dávky antihistaminik i injekce. Prednison. A přísná dieta. Kortikoidové masti.

• Citovat
  • Upravit
2
5.10.24 17:33

U me se kopřivka o kousek zlepšila. Beru tedy antihistaminika 3× denně a je to lepší. Nikdo neví co se mnou, jezdím po celé ČR a podle veškerých výsledků jsem zdraví člověk. Prošel jsem biologickou léčbou, která mi strašně moc spíše ublížila, než zbavila kopřivky :( šílený :( myslel jsem, že máme pokročilou technologii a že dnes by vám zjistili i to, co by jste nechtěli a opak je pravdou… uz to přestávám počítat jak dlouho to mam. Každé ráno mam po těle svědivou koprivku :( odmítl jsem bio léčbu a teď jsem jen na antihistamikach, mam kompletní ale myslím tím opravdu kompletní vyšetření celého těla… nikdo neví a kopřivkou pokračuji 😩 😥 😭 😭 😭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
6.10.24 09:02
@Anonymní píše: Více

Ahoj, moc ti děkuji za odpověď. Prosím, v čem spočívala ta přísná dieta, jak píšeš?
Moc děkuji, Káťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek