Kopřivka u dospělého

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85544
6.12.14 08:25

@Andrejka81 no a jak jsi to resila, krome toho Zodacu? Doporucuje se zmenit strava. Musis jist treba jen 2-3 dny jen urcitou stravu, ktera nealergizuje (doktorka poradi). Pak postupne pridavas dalsi a dalsi potraviny. Je to beh na dlouhou trat, ale vyplati se. Kup si praci prasek pro miminka. Musis prijit na pricinu, jinak nic nepomuze. Ja takto bojovala pul roku a pak nahodou zjistila, ze mám alergii na ovocne caje (ktere jsem do te doby pila cely zivot). Uz je nepiju a mam klid. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
6.12.14 08:30

Jinak ja ty caje prestala pit az v tehotenstvi a toho, ze koprivoa zmizela jsem si vsimla asi po 14 dnech, mesici. Nezmizi to ze dne na den, kdyz ten alergen vyradis… Proto musis postupne pridavat potraviny az po 2-3 dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
6.12.14 08:53
@smudlik.esta píše:
@Anik6 nechala bych si udělat znovu testy na alergii. Já přes rok bojovala s atopickým exémem, nezabralo mi vůbec nic, a to jsem toho vyzkoušela od konopných masti po kortikoidy. Vždycky byl dva dny klid, pak znova. Měla jsem ruce úplně do masa. Pak jsem šla znovu na testy na alergii, paní doktorka mi zjistila, že mám přidruženou alergii, že mi alergen reaguje třeba s kořenovou zeleninou. Dostala jsem nové léky, dvě mastičky a přes půl roku už mám klid.

Testy mi dr.dela kazdy 4 roky, kdyz se mi to objevi. a vzdy nic nenajde..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
6.12.14 08:57

@Anik6 tohoe neni koprivka, ale tezka alergicka reakce s otokem kolem oci a vicek 8o netusim proc jednou za 4 roky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
6.12.14 22:24

@Andrejka81 Já bych poradila hodně drastickou dietu, abys přišla na to, co tě alergizuje. Střeva můžou za spoustu kožních nemocí.
Já bojovala s ekzémem roky, byla jsem neustále hospitalizovaná, fotili si mě do lékařských časopisů, několik lékařů mi řeklo, že tak silný a generalizovaný ekzém, co jsem měla já, nikdy neviděli. Naopak další mi tvrdili, že to, co jsem měla na kůži, by ekzém udělat nedokázal, že je to něco horšího, dokud mě neotestovali a nezjistili, že je to fakt ekzém.
Já tak ve dvaceti zjistila, že čím míň jím, tím míň mě ta kůže bolí. Měla jsem to po každém milimetru kůže.
Tak jsem přestala jíst, jedla jsem jen vývar a vařený květák, déle než měsíc jsem do sebe nic jiného nedostala. A vodu. A po pár týdnech jsem měla kůži jak miminko, zahojila se krásně a po x letech jsem se mohla převléct nebo osprchovat bez bolesti a slz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
6.12.14 22:25

@blumen Pro mě byly 2-3 dny málo, záleží na stavu organismu, já měla tak hluboký ekzém, že první změny byly vidět tak po dvou týdnech nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
6.12.14 22:50

TADY ZAKLADATELKA.

Už jsem se jí zbavila, snad nadobro.

U mne byla nejspíš příčina stres, plísně. Řešení jsem konzultovala jak na kožním, tak na alergologii- závěr ano jsem alergik kombinace pylů a potravin, navím mám seboroickou dermatitidu

Každý rok mám kůru ATB na ekzém, plus teď od podzimu chodím na alegologii na vakcíny s alergeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
7.12.14 08:28

@majki.r no prave, nez to uplne zmizi, muze to trvat dlouho :nevim: ja mela jen koprivku, to zmizelo brzy. Taky myslim, ze to bude mit z jidla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
7.12.14 10:55
@ka-tka píše:
TADY ZAKLADATELKA.

Už jsem se jí zbavila, snad nadobro.

U mne byla nejspíš příčina stres, plísně. Řešení jsem konzultovala jak na kožním, tak na alergologii- závěr ano jsem alergik kombinace pylů a potravin, navím mám seboroickou dermatitidu

Každý rok mám kůru ATB na ekzém, plus teď od podzimu chodím na alegologii na vakcíny s alergeny.

Katko, prosím Tě, co to znamenají vakcíny s alergeny? MOhla bych na to taky chodit?

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
7.12.14 10:59
@majki.r píše:
@Andrejka81 Já bych poradila hodně drastickou dietu, abys přišla na to, co tě alergizuje. Střeva můžou za spoustu kožních nemocí.
Já bojovala s ekzémem roky, byla jsem neustále hospitalizovaná, fotili si mě do lékařských časopisů, několik lékařů mi řeklo, že tak silný a generalizovaný ekzém, co jsem měla já, nikdy neviděli. Naopak další mi tvrdili, že to, co jsem měla na kůži, by ekzém udělat nedokázal, že je to něco horšího, dokud mě neotestovali a nezjistili, že je to fakt ekzém.
Já tak ve dvaceti zjistila, že čím míň jím, tím míň mě ta kůže bolí. Měla jsem to po každém milimetru kůže.
Tak jsem přestala jíst, jedla jsem jen vývar a vařený květák, déle než měsíc jsem do sebe nic jiného nedostala. A vodu. A po pár týdnech jsem měla kůži jak miminko, zahojila se krásně a po x letech jsem se mohla převléct nebo osprchovat bez bolesti a slz.

Majki, strašně moc děkuji, pokusím se teda omezit stravu na minimum, budu jíst jen vývary a zkusím i vařenou zeleninu, třeba to pomůže. Asi sis zažila hodně s tím ekzémem. Mně stačila ta kopřivka teď v listopadu, byli jsme s malým na výletě v Egyptě, chtěla jsem se chodit koupat, ale měla jsem strašné fleky a ještě obrovské mapy na stehnech, nemohla jsem se pomalu vysléknout. Tak jsem všude chodila zabalená v osušce, ale měla jsem to i na rukách, všichni hleděli jako bych měla nějaký svrab, infekci nebo tak…Hrůza :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
22315
7.12.14 10:59

@Andrejka81

Ahoj, nevím, jestli bys mohla. Já mám prokázanou alergii na břízy a pelyněk… a pak neprokázanou testami, ale prokázanou na pokusu a omylu na jabka, hrušky, mrkev, brambory, papriku ( vše v syrovém stavu)

alergenním potravinám se vyhýbám, ale možná po letech vakcín snad si opět dám jablíčko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
7.12.14 11:02

A jinak ekzém mám pořád, někdy lepší někdy horší, naštěstí obličeji se vyhýbá, ale ruce, nohy, když to hodně svědí, rozdrbu to a pak je to hrůza. od kožní mám doporučeno moře…ale 4× za rok to nedáme, tak mi doporučila krátké solárko 1× za 14 dní, místo sluníčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
7.12.14 11:02

@ka-tka ja muzu jist jablka jen v zime, kdyz nekvetou pyly. Na jare a v lete mam na ne tezke alergicke reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
7.12.14 11:03

@ka-tka
Katuš, já mám taky alergie na pyly a na histamin, mléko. Když já toho přes den sním tolik, že nevím z čeho to může být…,navíc chemie v kosmetice atd…,špatné ovzduší,stres.Je toho tolik, že není čas vše sledovat.Ale na ty vakcíny bych chtěla. Jenže mám protivnou alergoložku, odmítla mi napsat i lék na astma, když jsem jí řekla, že bez toho léku mám dráždivý kašel…,ale myslímm, že nejvíc se na tom podílí stres.

• Citovat
  • Upravit
22315
7.12.14 11:11

Ja si na alergoložku stěžovat nemůžu, to samé na kožní…
Ale je fakt, že když jsem to měla poprvé, byla jsem zoufalá tak, že kdyby to pomohlo, klidně bych si nechala stáhnout kůži.

Jo a ještě jedna věc…chlorovaná voda je svinstvo, teda alespoň u nás doma. Když s osprchuji, můžu se pak udrbat. V léte se nám poštěstilo být u moře 3 týdny a kůže jak mimino

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek