Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem koho trápí kopřivka, já se s tím trápila taky témeř rok..byla jsem u kožaře, na alergologii kde mi nic pořádně nezjistili. Jen mi dávali slabé kortokoidy nebo prášky na alergie.Vyzkoušela jsem snad vše a nic nezabíralo,výsledek byl brát prášky už na pořád. Jako odpůrce prášků jsem vyhledala alternativní léčbu a to biorezonanci v Olomouci, kde mi konečně Dr. řekl z čeho to mám. Nechala jsem si měsíce před tím spravovat komplet všechny zuby, hlavně zbavit se alamgánových plomb a protože toho bylo hodně naráz, rozjela se mi z toho kopřivka - tedy reakce na amalgán, která mo odstartovala alergie na některá jídla. Díky biorezonanci mě některých alergií na jídlo zbavili a jinak vím už co můžu a co ne. Pokud to dodržuju, jsem témeř bez problémů. Jinak pokud se objeví svědění a to je už jen velmi slabé a není to tak úmorné jako před tím,nyný trvá jen pár minut narozdíl od dob kdy byly výsevy opravdu velké a svědění bylo k nevydržení použiju jednu babskou radu, která zabírá okamžitě a to je že do Alpy 160ml dám 4 acylpyriny a 4 hřebíčky - koření v celku…vše promíchám a mažu. Do minuty jsem bez svědění. Je to rozhodně lepší než brát prášky. Vyzkoušela jsem snad vše a byla bezradná. Ale díky tomu, že vím co mohu jíst a na co si dát pozor jsem nyní v pohodě. A když ujedu trochu víc na něčem co nesmím mažu se Alpou. Jinak mě hodně dráždí pšenice, cukry a mléko. Ale občas si to dám ale jen dopoledne, kdy to zvládám lépe než odpoledne. Tak držím všem palce ať se příznaky kopřivky zmírní, sama vím, že byly okamžiky, kdy byl člověk schopen snad z toho svědění zešílet a nebylo pomoci…rozhodně to nevzdávejte a zkuste alternativní medicínu, mě rozhodně pomohla…Eva ![]()
Dobrý den,
Já trpím kopřivkou již půl roku, vše začalo stresem ze státnic a ztrátou zaměstnání. Mimo kopřivky se mi objevují i mírné otoky obličeje a těla. Již mám za sebou obvodní lékařku, alergologa, ale nikdo mi nic nenašel, prý jsem naprosto zdravá. Začala jsem navštěvovat kliniku, kde mi bylo řečeno, že je to psychosomatická nemoc, byla jsem i u psychologa, kopřivka mě prostě ničí. Dnes jsem ale prodělala BIOREZONACI, o které jsem se dočetla na internetu a mam zlatého stafilokoka, sice jsem z toho neštaštná, ale po půlročním maratonu po doktorech šílená úleva, že už konečně vim, co mi je. Začínám léčbu koloidním stříbrem a Cordymaxem, tak jsem zvědavá.
Tak se přidávám do party kopřivkářů a oživuji diskuzi…
osypala jsem se kopřivkou před dvěma dny, pupeny mizí, ale kůže je stále nabuzená a jakýkoli dotek mi dělá kopřivku zase (tlaková reakce od oblečení, tašky, poškrábání…)
Jde to vydržet, nemám pocit, že bych měla vyrážet po lékařích a klinikách - nebo ano? Mám pocit, že mi stejně napíší antihistaminika nebo kortikoidy… asi se všichni shodnou, že nikdo neví z čeho kopřivka je a jak na ní, nezbývá než zkoušet eliminovat věci, jídla ze života, vyspat se, trochu sportovat…
prosím napiště své rady a zkušenosti ![]()
zejména, které potraviny vám kopřivku způsobily, nebo si to aspoň myslíte
díky
@Gjoa tak zrovna minulý týden si s kopřivkou užila budoucí tchýně. A určitě udělala dobře, že s tím někam zašla, pořád se jí to zhoršovalo. Nakonec vyfasovala nějakou mastičku, namíchanou v lékárně. Byl v ní zinek, mentol a ještě něco asi důležitého ale myslím, že žádné kortikoidy. Taky si musela koupit Calcium v šumáku a dvakrát denně ho pila. Pomohlo to. ![]()
@panenka87 píše:
@Gjoa tak zrovna minulý týden si s kopřivkou užila budoucí tchýně. A určitě udělala dobře, že s tím někam zašla, pořád se jí to zhoršovalo. Nakonec vyfasovala nějakou mastičku, namíchanou v lékárně. Byl v ní zinek, mentol a ještě něco asi důležitého ale myslím, že žádné kortikoidy. Taky si musela koupit Calcium v šumáku a dvakrát denně ho pila. Pomohlo to.
díky… když já bych spíš než tu kopřivku mazat, chtěla zjistit, co ji spustilo (pořád mám nějak vsugerováno, že tím spouštěčem, alergenem, je nějaká potravina, stres, chemie..) - chtěla bych to nějak vystopovat a pokud možno vyřadit ze života ![]()
to calcium zkusím, to mi chutná ![]()
@Gjoa No ještě musela tak tři dny držet dietu. Jedla jenom suchý rohlíky, aby to ještě zbytečně nedráždila. Ale neví se z čeho to měla
. Asi se sešlo víc faktorů. Sluníčko, prach s třeba i stres a je to tam. Jinak vystopovat tu potravinu, je docela těžký:( Tak držím palce ![]()
Ahojte ![]()
Predevcirem rano jsem se vzbudila, sla jsem ven a kdyz jsem prisla, mela jsem na brise pupeny, ktere asi za hodinu zmizely. Vecer to same. Vcera rano jsem vstala a mela jsem osypany cely zadek, bricho a misty i ruce, takze jsem upalovala k doktoru. Dle nej je to reakce na coldrex, který jsem tu popíjela den pred osypanim nebo na pravou vanilku
Dostala jsem Zodac a koupila jsem si fenistil mast na svědeni. Pres den mi je docela dobre, ale rano qa vecer se vzdy osypu, i kdyz max do hodiny a pul je klid.
A ted ceho se tyka muj dotaz - kdyby to byla fakt reakce na ten Coldrex nebo vanilku, jak dlouho to bude trvat nez se prestanu osypavat? sem se zapomnela dr zeptat
Snazim se dost pit, jen slaby caj, denne tak ty 3l, aby to slo ven… ![]()
Já si myslím, že to je spíš reakce na ten Coldrex, protože obsahuje kyselinu acetylsalicylovou a já třeba na ní mám reakci že se taky osypu. Vím, že spousta lidem taky vadí, což by mě nenapadlo, když je to v lécích. Mě to zmizelo tak do 3 dnů, nebylo to nic hrozného, ani to moc nesvědilo, to bylo ještě před tím, než mě napadla ta horší kopřivka jak jsem již tady psala z toho amalgánu. Příspěvek z května. Díky biorezonanci kopřivka se zlepšovala a to že pijete je určitě dobře, to mi taky Dr. radil. U každého je to jiné. Rozhodně je potřeba číst vše kde by se ta kyselina acetl. mohla vyskytnout. Já si rozhodně myslím, že lepší než Zodac proti úmornému svědění( pokud se vyskytne ) je opravdu lepší využit tu babskou radu s tou Alpou( také jsem se o tom zmiňovala ).To svědění přestane okamžitě. Ty prášky, které doktoři tak rádi na kožním a alergologii předepisují, tělu sice pomůžou na chvíli, ale určitě tělu do budocna moc neprospívají. A neřeší hlavní problém a pomůžou vždy jen na chvíli. Alternativní doktoři se spíš zaobírají problémem proč vzniknul a kde je jeho přičina, né jen vše utlumit a být na do životí závislý na lécích. I mě bylo řečeno na doživotí brát prášky na alargie, což jsem odmítla a zvolila biorezonanci a jsem v pohodě a pokud to nepřeženu s potravinami, které nemůžu, o kopřivce ani nevím, nebo ikdyž se vyskytne např. jen červené fleky, vůbec to nesvědí a po chvíli vše zmizí a já o ničem ani nevím. Bylo mi taky řečeno, že stres je taky hlavním spouštěčem. Tak moc přeju ať vše zmizí a kopřivka ať se u Vás nezabydlí na dlouhou dobu. Protože třeba já se jí už na 100% nikdy nezbavím, ale díky Dr. z biorezonance vím, co můžu jíst a co mi vadí. Dá se s tím v pohodě žit a vůbec mě to nijak neomezuje. Tak Vám držím palce a ať jste zdravá Evča ![]()
@Evajsion 23 píše:
Já si myslím, že to je spíš reakce na ten Coldrex, protože obsahuje kyselinu acetylsalicylovou a já třeba na ní mám reakci že se taky osypu. Vím, že spousta lidem taky vadí, což by mě nenapadlo, když je to v lécích. Mě to zmizelo tak do 3 dnů, nebylo to nic hrozného, ani to moc nesvědilo, to bylo ještě před tím, než mě napadla ta horší kopřivka jak jsem již tady psala z toho amalgánu. Příspěvek z května. Díky biorezonanci kopřivka se zlepšovala a to že pijete je určitě dobře, to mi taky Dr. radil. U každého je to jiné. Rozhodně je potřeba číst vše kde by se ta kyselina acetl. mohla vyskytnout. Já si rozhodně myslím, že lepší než Zodac proti úmornému svědění( pokud se vyskytne ) je opravdu lepší využit tu babskou radu s tou Alpou( také jsem se o tom zmiňovala ).To svědění přestane okamžitě. Ty prášky, které doktoři tak rádi na kožním a alergologii předepisují, tělu sice pomůžou na chvíli, ale určitě tělu do budocna moc neprospívají. A neřeší hlavní problém a pomůžou vždy jen na chvíli. Alternativní doktoři se spíš zaobírají problémem proč vzniknul a kde je jeho přičina, né jen vše utlumit a být na do životí závislý na lécích. I mě bylo řečeno na doživotí brát prášky na alargie, což jsem odmítla a zvolila biorezonanci a jsem v pohodě a pokud to nepřeženu s potravinami, které nemůžu, o kopřivce ani nevím, nebo ikdyž se vyskytne např. jen červené fleky, vůbec to nesvědí a po chvíli vše zmizí a já o ničem ani nevím. Bylo mi taky řečeno, že stres je taky hlavním spouštěčem. Tak moc přeju ať vše zmizí a kopřivka ať se u Vás nezabydlí na dlouhou dobu. Protože třeba já se jí už na 100% nikdy nezbavím, ale díky Dr. z biorezonance vím, co můžu jíst a co mi vadí. Dá se s tím v pohodě žit a vůbec mě to nijak neomezuje. Tak Vám držím palce a ať jste zdravá Evča
Tak nakonec jsem s tím byla 3× na pohotovosti, pro injekci… prý jsem měla ailnou alergickou reakci nejspis na paracetamol, protože jsem si vzala paralen na horecku a tím se mi to jeste zhorsilo
ale uz je to na ustupu, nastesti. nakonec jsem si vzala i ten zodac, ale nepomohl, az ty injekce(calcium, kortikoidy a jeste neco), ale to taky tak na pul dne a pak se to vse vratilo. Jeste ze mam znamou zdravotni sestru a ma s koprivkou zkusenosti, dala mi prasky, ktere mi podavali injekcne a zabralo to.. sice jsem jeste osypana dneska byla, ale uz je to o dost lepsi
ale nastoupil jiny problem - natekle bolestive a hnisajici mandle, nejspis jsem to chytla na te pohotovosti, kde jsem vzdy dlouho cekala… ![]()
Taky o tom něco vím, protože to máme v rodině. Kopřivka u tety přichází v cca sedmiletých etapách. Vždy trvá skoro rok, než zmizí. Podle ní se telo nějak vnitřně znečistí a když přjde stres, je to tu. Pomáhá dieta - co nejvíce čisté potraviny, častý odpočinek, nestresovat se. Pak to odezní a pět až sedm let má pokoj. Teď už s tím umí žít, ale je to hrozný.
Cca v 15 letech poprvé - to trvalo asi tak půl roku. To se ještě vůbec nevědělo, co to pořádně je. Pak v 22 - to už byly nemocnice, infůze, léky. Pak ve 30 - prednison, zyrtec, kapačky v nemocnici, pak kompletní vyšetření v Motole s výsledkem tím, že do roka to zmizí léčené i neléčené. Že všechny léky jsou vlastně jedy, které tomu tělu v tomhle stavu vůbec nepomůžou. Naposledy v 37 - léčila se někde soukromě. Byl to nějaký starý lékař, nakázal změnit životospávu, nebrat léky, zbavit se stresů. Zmizelo to za pár měsíců a zatím dobrý. Podle jeho rad to mělo nejmírnější průběh. Je to opravdu velké svinstvo, nikdy bych nevěřila, že tohle kopřivka dokáže. Na netu je toho spousta, určitě k tomu najdeš spoustu informací. Taková kopřivka ničí celou rodinu, protože člověk nedokáže normálně fungovat, otéká, sám se stresuje a tím se to horší, je to začarovanej kruh.
Neboj, třeba nemáš tenhle typ, je hodně různých druhů.
@Kobliha51 teda to je síla
já si myslím, že u mě to je ta alergie na paracetamol, protože se mi to uz docela zlepsilo (tuk, tuk tuk na drevo)
Ahoj lidičky,
taky jsem si myslela, že mam kopřivku, měla jsem osypaný skoro celý tělo, všude jsem se drbala, ale teď jsem zjistila, že mam asi blechu
ale když štípe blecha, tak udělá prý víc štípanců za sebou, já mam vždy jen jeden.. Nechápu, kde jsem jí mohla vzít, kocoura mám, ale ten ven nechodí nikdy, leda od kamarádky psa.. Nevíte někdo jak se jí zbavit, jsem z toho úplně zoufalá
![]()
Ahoj
Zkus si říci o Prednison určitě ti pomůže, ale opatrně s tím…jsou to hormony zklidní ti výsevy..... úplně zmizí, ale jak přestanou prášky působit, bude se vyrážka objevovat.Přečti si články, které jsem psal.Trvalo mě to půl roku než to přešlo a byl to běs to mi věř…
Hezký víkend
Jarek