Kopřivka u dospělého

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Petku
10.1.13 19:53

příšerná kopřivka

Ahoj, konečně jsem narazila na netu na lidi, kteří mají nebo měli stejný problém jako já. Čtyři měsíce po porudu se mi rozjela kopřivka (objevila se týden před mojí operací kvůli těžkému porodu) a trvá doteď. Je to téměř 6 měsíců každodenního osypávání. Už jsem z toho hodně zoufalá. Od začátku chodím na kožní, už mi dělali různé testy, ale na nic moc nepřišli. Byla jsem i na gynekologii, kde mě přeléčili Zinnatem kvůli případnému zánětu v těle. Na kožním jsem obdržela Prednison a pak i Zyrtec. Ale vše jen nachvilku pomohlo. Mám veliké výsevy, takže i zyrtec spíš jen trochu pomůže. Malého stále kojím, takže silnější kortikoidy nepřicházely v úvahu. Na alergologii jsem byla také, mám alergii na roztoče, ale to by prý nemělo způsobovat takovou kopřivku. Navíc jediná věc, ve které mohly být roztoči jsme se zbavili…starý gauč. Kožní mě poslala i na krev a vyšetření štítné žlázy. Štítná žláza na sonu taky v pohodě, jen v krvi trochu zvýšené protilátky. Poslední dny mi nezabírá ani ten Zyrtec. Je to fakt děsný. Kožní ještě napadlo, jestli to není hormonální. Taky nad tím uvažuji, ale kojit se mi nechce jen tak na zkoušku přestat. Jedině mě napadlo, jestli nejdou udělat nějaké testy na hodnotu hormonů v těle. Takže asi moje poslední možnost je znovu gynekologie. Chceme se začít snažit o druhé miminko, ale nechci abych brala žádné sajrajty, ale bez nich zase nemůžu vůbec existovat, co s tím???

• Citovat
  • Upravit
22614
10.1.13 19:55
@Petku píše:
Ahoj, konečně jsem narazila na netu na lidi, kteří mají nebo měli stejný problém jako já. Čtyři měsíce po porudu se mi rozjela kopřivka (objevila se týden před mojí operací kvůli těžkému porodu) a trvá doteď. Je to téměř 6 měsíců každodenního osypávání. Už jsem z toho hodně zoufalá. Od začátku chodím na kožní, už mi dělali různé testy, ale na nic moc nepřišli. Byla jsem i na gynekologii, kde mě přeléčili Zinnatem kvůli případnému zánětu v těle. Na kožním jsem obdržela Prednison a pak i Zyrtec. Ale vše jen nachvilku pomohlo. Mám veliké výsevy, takže i zyrtec spíš jen trochu pomůže. Malého stále kojím, takže silnější kortikoidy nepřicházely v úvahu. Na alergologii jsem byla také, mám alergii na roztoče, ale to by prý nemělo způsobovat takovou kopřivku. Navíc jediná věc, ve které mohly být roztoči jsme se zbavili…starý gauč. Kožní mě poslala i na krev a vyšetření štítné žlázy. Štítná žláza na sonu taky v pohodě, jen v krvi trochu zvýšené protilátky. Poslední dny mi nezabírá ani ten Zyrtec. Je to fakt děsný. Kožní ještě napadlo, jestli to není hormonální. Taky nad tím uvažuji, ale kojit se mi nechce jen tak na zkoušku přestat. Jedině mě napadlo, jestli nejdou udělat nějaké testy na hodnotu hormonů v těle. Takže asi moje poslední možnost je znovu gynekologie. Chceme se začít snažit o druhé miminko, ale nechci abych brala žádné sajrajty, ale bez nich zase nemůžu vůbec existovat, co s tím???

a zkoušela jsi dithiaden? ten mi pomáhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petku
10.1.13 20:04

@atominnka nezkoušela, ale teď jsem četla v příbalovém letáku, že také není vhodný při kojení ani v 1. trimestru

• Citovat
  • Upravit
22614
11.1.13 10:57
@Petku píše:
@atominnka nezkoušela, ale teď jsem četla v příbalovém letáku, že také není vhodný při kojení ani v 1. trimestru

aha.. mne dr rikal, ze v tehu se muze, ale jen 1tbl denne… my se prave snazime o mimi ;) tak jsem mela strach..
a jak se osypavas? Jsou to velke vysevy, nebo jen sem tam flicek? Já prave nejdriv mela velike vysevy, po celem tele… a ted mam sem tam flek rano a pak sem tam neco vecer… (tuk tuk tuk)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petku
11.1.13 13:28

@atominnka osypávám se fakt hodně…zrovna tyhle dny to je fakt krutý, za šest měsíců bylo sice pár dní, kdy jsem měla jen sem tam něco, ale jinak se sypu všude a jsou to velké slité mapy.
Dnes jsem byla opět u kožní. Napsala mi doporučení na imunologii do Prahy. Zkusím ještě absolvovat tyto odběry a vyšetření. V úterý se zkusím domluvit na odběrech u gynokoložky na hormonální profil. A uvidíme. Jestli to bude např. hormonama, tak asi budu muset přestat kojit ( což se mi vůbec nechce) a začít baštit nějaké prášky s hormonama. Ach jooo, ať už je kopřivka pryč.

• Citovat
  • Upravit
22614
11.1.13 13:50
@Petku píše:
@atominnka osypávám se fakt hodně…zrovna tyhle dny to je fakt krutý, za šest měsíců bylo sice pár dní, kdy jsem měla jen sem tam něco, ale jinak se sypu všude a jsou to velké slité mapy.
Dnes jsem byla opět u kožní. Napsala mi doporučení na imunologii do Prahy. Zkusím ještě absolvovat tyto odběry a vyšetření. V úterý se zkusím domluvit na odběrech u gynokoložky na hormonální profil. A uvidíme. Jestli to bude např. hormonama, tak asi budu muset přestat kojit ( což se mi vůbec nechce) a začít baštit nějaké prášky s hormonama. Ach jooo, ať už je kopřivka pryč.

Chudáku, tyhle mapy jsem měla taky, jezdila jsem na pohotovost (vánoce) a dávali mi injekce… Mno a zkoušela jsi pít kalcium? nebo jsou v lékárně i tablety :nevim: to mi trochu pomohlo.. já jsem se dneska objednala na alergologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HELA52
24.1.13 16:03

kopřivka

AHOJKY MÁM TAKÉ TEN PROBLEM 3 ROKY KAŽDÝ DEN NĚKOLIKRÁT DENNĚ JSEM BYLA OSYPANÁ PAK MĚ TO DALO ROK POKOJ A UŽ V TOM ZAS LÍTÁM. ALE PRÁŠKY JAK ZYRTEC ATD VŮBEC NEPOMÁHALY NAOPAK SE ZDÁLO ŽE JE TO ČÍM DÁL HORŠÍ TAK JSEM SI SAMA NASADILA LEXAURIN LEK NA NERVY A SVĚTE DIV SE POHODA. PŘITOM SE VŮBEC NECÍTÍM PODRÁŽDĚNÁ NEBO NEMÁM ŽÁDNÝ PROBLÉM S NERVAMA JEN ŠPATNĚ SPÍM. DRŽÍM VŠEM PALCE PROTOŽE VÍM JAKÉ JE TO VELICE NEPŘÍJEMNÉ.

• Citovat
  • Upravit
14.4.13 13:47

koprivka

Dobry den mam problem s koprivkou! delaji se me fleky a nevim jak stim bojovat! v mkladsich letech kdyz jsm ji mela tak prasky zabraly a bylo po problemu tet ji mam znova a prasky nezabiraj! podle toho co jsem se vycetla tady na internetu tak by snad mozna pomohlo calcium ale nevi zda to pomuze co myslite? muzete mi nekdo poradit? uz jsem zteho zoufala a nebavime to jhak meto trapí! :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
14.4.13 14:15

@maminka1984 mně pomohlo kalcium, pak dithiaden(na předpis) a pak mi kožní dala aerius..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pavelcz
6.5.13 15:10

Ja uz mam problem s koprivkou asi rok a pul a vubec si s tim nevim rady ani zadni doktori… jim furt to stejny snazim se moc nesportovat… obleceni peru spravne vsechno delam jak mam a stejne mi nic nepomaha… nasli by se naky tipy a triky sem uz docela na prasky s toho :(

• Citovat
  • Upravit
vendy219
15.5.13 19:01

Caute vsichni, ja mam stejny problem uz od rijna 2010, koprivku mam kazdy den, nekdy jenom par flicku, nekdy je to katastrofa. v zacatcich jsem casto koncila na pohotovosti na injekci, jednou i na kapackach. Zkusila jsem uz vse. doktori me prohlidli a otestovali odhora dolu, komplet vse, ale nic nenasli. Xyzal, aerius a dalsi veci nic nezabira. Absolutne nulovy efekt. Na noc ditiaden, ale po tom jsem strasne unavena. Ted jsou na trhu novy leky ewofex, ale na koprivku je jenom ten ewofex180. Ewofex120 je na astma akorat.co mi zabere spolehlive jsou cipky rectodelt, nicmene je v tom prednison, tudiz by se to melo brat jen v akutnich pripadech a rozhodne doporucuju kamkoli na cesty, ale urcite vyzkouset doma nejdriv asi :-)zkusila sem akupunkturu, cinskou medicinu, akuna, herbalife, homeopatika a nic… tak nevim.uz jsem to tak nejak vzdala vnitrne a psychicky hlavne

• Citovat
  • Upravit
16.5.13 10:52

No koukam jak blazen ze doktori jsi nevijou rady s koprivkou!!!taky ji mám a jsem taky zteho docela spatná!! :,( :,( uz nevim co bych jedla abych semito neukazalo?!doktorka mi poradila nejet tropicke ovoce a vyhibat se slunku no nevim jak se vyhybat kdyz se se slunkem potíkam kazdej den! :roll: ja tet beru prasky alerid trochu to pomáha ale vtom smeru zeto tolik nesvedi sice jseto obevi ale nesvedito natolik zebych se musela skarabat! no nevim jak dlouho to to bude trvat? ale snad nekdo z doktoru musi vedet jak temu predejít?! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.13 15:47

Kopřivka

Také mne trápí chronická kopřivka, je to psychická záležitost. Jaké prášky Vám zabraly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.13 15:52

Žádné… kopřivku jsem měla skoro půl roku, pak zas sama zmizela… je to divná nemoc…

• Citovat
  • Upravit
25.6.13 09:05
@maarcerlaa píše:
Také mne trápí chronická kopřivka, je to psychická záležitost. Jaké prášky Vám zabraly?

ja beru alerid trochu to pomáha ale semtam jseto obeví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek