Kopřivka u dospělého

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1dom
5.7.13 14:25

kopřivka kojení

Ahoj, také mám kopřivku, začala cca. 4 měsíce po porodu, nyní trvá asi 3měsíce. Začalo to zavedením nitroděložního tělíska. Nyní mám tělísko vyjmuto cca 5týdnů. Kopřivka je o něco málo lepší ale pořád je. Někdy víc někdy mín, někdy vůbec. Ale min. jednou denně. Některé jídlo to zhoršuje, ml. výrobky, jablko, nektarinka, med. Měla jsem těhu cukrovku a blbý jat. testy, po porodu ale vše v pohodě. Kožní řekla, že má kopřivku"to by mě nenapadlo…"napsala antihist. a kortik.Bylo to jen horší. Momentálně beru jen fenistil kapky, protože ještě kojím. Docela to pomáhá ale stejně kopřivku mám pořád. Nejhorší je to asi ráno, jak začnu něco dělat. Nohy, stehna i lítka samej pupínek. Nemáte někdo něco podobného? Ještě jdu na alergo. test na potraviny.Norm.jsem alergická na břízu, jarní stromy a slunko.beru vápník, zinek a nějaké přírodní tabl. čínské medicíny, zatím žádný efekt. Obvodačka mi doporučila homeopata. porad´te dík.

• Citovat
  • Upravit
20.1.14 21:11

Vsechny zdravim, me uz koprivka trapi zhruba od roku 2009, zacalo to po silne angine, kdy mi muj prakticky lekar nasadil silna antibiotika. V tele se mi spustila asi autoimunitni reakce, tedy aspon si to tak vysvetluju, do te doby jsem brala pouze hormonalni antikoncepci. Potom zacal nekonecny boj, vysetreni u kozniho, na alerologii, parkrat jsem skocila i na pohotovosti. Koprivku jsem mela vsude, otoky nohou po beznem chozeni, zanety v ocich, kloubu atd. Proste peklo. Lekari mi dokazali predepisovat pouze kortikoidy, po kterych jsem byla silene unavena, prednison, po kterem jsem pribrala 10 kg a dalsi chutovky. Na alergologii mi zjistili alergie na travy, psa, latex, koreni a dalsi veci, pritom jsem nikdy na nic alergicka nebyla, bohuzel ani po vyvarovani se techto veci se muj zdravotni stav nezlepsoval a ja jsem byla osypana od hlavy k pate. Pomalu jsem prestavala verit doktorum. Jednoho dne jsem se zarekla, ze uz si zadne prasky ani masti nevemu, kupodivu se koprivka nezhorsila, bylo to porad stejne. Nakonec jsem na doporuceni kolegyn z prace zajela k lecitelce. Nemuzu rict, ze by me zazracne uzdravila, ale navedla me na urcity smer, ktery stoji za zamysleni. Koprivka na kuzi je projev toho, co se deje uvnitr naseho tela. Kdyz to vevnitr nefunguje tak jak ma, telo se zacne branit, nejcasteji to ukazuje na spatnou cinnost jater a ledvin, ruzne plisne v tele atd. Pred rokem jsem vysadila hormonalni antikoncepci, brala jsem ji skoro 7 let, nikdo mi nikdy zadne jaterni testy nedelal, zacala jsem cistit jatra a ledviny pomoci ajurvedske mediciny, zadna chemie jen bylinky. Vysadila jsem mleko, ktere zahlenuje organismus, jinak jim vsechno. Vyborna je taky ocista organismu pomoci zeleneho jilu, ktera trva cca 3 tydny. Uz rok jsem si nevzala jediny prasek. Imunitu si udrzuju pitim vody s citronem kazde rano nalacno, beru take lzicku kokosoveho oleje, ktery nici plisne v tele, vyborny je taky cesnek v tabletkach. Snazim se pravidelne hybat, staci prochazky nebo joga. Svete div se, snazim se rok a vysledky jsou velmi dobre. Obcas se mi par pupinku objevi, treba kdyz si dopreju vic alkoholu nebo malo spim, ale oproti tomu jak mi bylo pred rokem psychicky i fyzicky jsem ted spokojeny clovek. Netvrdim, ze muj postup je spravny, ale chtela jsem se Vam sverit se svym pribehem a tim, ze to jde i jinak nez do sebe cpat chmii, ktera Vam jen huntuje telo a zpusobuje dalsi problemy. Lekari mi nepomohli 4 roky a ja zacinam verit jednomu vyroku, ktery jsem slysela: Lekari nas chteji lecit, ne vylecit. Proto Vam preju hodne zdaru a doufam, ze treba nekomu muj prispevek pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
22.1.14 20:54

Dobrý den Andulko, musím reagovat na váš příspěvek. Když jsem ho četla měla jsem slzy v očích, jak podobný máme příběh. Až na to, že to máte o dost déle.
Na alergologii dle testů mám intoleranci na ml. složku kasein.
Vynechala jsem tedy veškeré mléčné výrobky. Jenže, dnes se tato bílkovina přidává snad do všeho, oplatky uzeniny atd. Takže bývám osypaná, ale už né tolik. postačí půlka analeginu.
Začala jsem se více zajímat o alternatyvní medicínu(čínskou)
Snažím se tělo čistit a doplnovat vitamíny, minerály, omega 3,ten česnek v prášcích jak zminujete, bere ho i můj 7letý syn a virozy na nás nejdou. Prostě není to jednoduché v dnešním světě, když si nemůžete koupit kvalitní potraviny, ze všech stran do vás cpou jedy a doktoři? To je téma na dlouhé vyprávění. Ještě mě čekají výsledky, byla jsem na vyšetření tenk. střeva, tak jsem zvědavá. Nejlepší je, jak se na vás doktoři dívají, že vám přece nemohou pomoct s „kopřivkou“ta se léčí na kožním. A na kožním vás naperou kortik. mastěma a lékama, po kterých je to ještě horší. Takže já už v toto zdrav. odvětví nemám důvěru. Půjdu tam max s bradavicí. Jsem ráda, že jste se podělila o svůj problém. člověk v tom alespon není sám. Né že bych to ale někomu přála. pěkný den bez pupínků :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.14 07:11

Díky za odpověď. Nechoďte tam ani s tou bradavicí :) tu jsem vyléčila obyčejnou banánovou slupkou :). Kdyby jste měla zájem, dám Vám pár tipů, co mi pomáhá. Ráda pomůžu komukoli s podobným problémem, protože vím, co je kopřivka to za trápení a jak dokáže komplikovat běžný život. Můj mail anna-K@centrum.cz. Přeju hodně síly a životního optimismu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.14 12:19

:/ nešťastná

Ahoj všichni, :)
moje zkušenosti z kopřivkou jsou asi takové: začala se mi objevovat někdy na konci prosince s tím že ted vždycky na tři týdny třeba zmizí a pak se objeví v takovém množství, že ani nemužu vyjít ven a celý den tak trpím abych se neškrábalo že se to dá spíše přirovnat k noční můře než k životu. Nikdy jsem žádné problémy neměla ani alergii nikdy jsem snad neměla ani pořádnou angínu nebo chřipku. Všechno začalo v tom prosinci je pravda že v té době se naši rozcházeli a mamka se od nás stěhovala pryč a ještě jsem do toho měla zkouškové no lidem do někdy zažili zkouškové na vysoké škole nemusím říkat jaký je to nápor na psychiku. Byla jsem nejdřív u svojí obvodní lékařky a ta mě poslala ke kožní na vyšetření jsem čekala měsíc a pak se na mě paní doktorka podívala ze dvou metru a řekla že to je kopřivka. Nedprohlédla mě ani nic, prostě seděla za stolem a to bylo celé. Předepsala mi zyxal ten však neměli tak mi v lékárně dala analergin, který mi zabral na 3 týdny byl pokoj ani jeden flíček nic.. žádné svědění. Dneska jsem se ráno probudila bohužel nejsem ani doma ale na koleji a jsem osypaná od hlavy až k patě ruce, nohy, záda, obličej. Koupila jsem si alespon pudr aby mě celé tělo nesvědilo. A v pátek jdu k paní kožní znovu s tím že už mě snad prohlédne a napíše mě na alergologii. Ještě jsem zapomněla napsat že mám doma kocoura ale už od řijna a problémy se objevili až v prosinci tak nevím jestli by to mohlo souviset. Nemáte pro mě někdo nějakou radu, nebo zkušenosti? Už jsem fakt neštatsná :nevim: jsem mladý 2O letý člověk a tohle jsou pro mě dost velké komplikace v tom normálně fungovat. Děkuji moc..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.4.14 23:24

Evajsion 23 pro Markétku. zv…Dobrý den, chápu Vaše trable, zažila jsem to také, už jsem také sem posílala příspěvek…většina lidi při vyslovení slova kopřivka si představí ty dětské pupínky co hned zmizí a je po problému…bohužel není tomu tak..kdo to nezažil neumí si to představit…soucítím s každým koho to potká…kopřivka je opravdu úmorná a já z toho taky v jednu chvíli doslova šílela, protože to svědění bylo k nevydržení a navíc když člověk neví z čeho to má, co má jíst a čeho se vyvarovat???…i mě bylo řečeno od doktorů a alternativců že kopřivku může vyvolat i velký stres, což jste zmínila jak trable doma tak nápor na učení na vysoké škole, taky se mě ptali, jestli doma nemám nějaké zvíře( pes, kočka, papoušek atd )…jnak najít příčinu proč to začalo je prý velmi těžké, já podle zkušeností podle sebe bych se rozhodně obrátila na alternativní medicinu, jak bylo zmíněno i od jiných lidi v článcích…rozhodně lepší, než si nechat předepisovat kortokoidy a jiná svinstva jako je např. Prednison po kterém budete jako meloun..nenechte se…problém to nevyléčí, jen možná zmírní s dalšími následnými problémy, já využila biorezonanci, kde mi našli příčinu a na co mám alergii a proč se kopřivka najednou objevila..Vím, že si musím hlídat mléčné výrobky, odpoledne a k večeru opatrně s cukrem a omezit pšenici…v podstatě ale můžu jíst vše, jen v odpoledních hodinách se krotit v jistých jídlech. Občas mi sice ještě pár šlahanců naskočí,( nejde uhlídat co sníte a navíc ty chutě se leckdy nedají udržet… ale ani o tom nevím a o nějakém svědění nemůže být ani řeč,…po chvíli vše zmizí a je klid..ani to nevnímám, já jsem si ze začátku i zapisovala co denně jím a podobně a nebo pokud jsem změnila kosmetiku atd abych se měla čeho chytit. Jinak kožaři a na alergologii vřele doporučí, že rádi předepíší prášky kdykoliv budu potřebovat… s tím jsem se ale já nesmířila, protože do svých 45 let neberu žádné prášky a nehodlám s tím ani začít…držím Vám palce ať najdete jádro problému, já rozhodně podle sebe věřím na alterantivní medicinu, která mě osobně pomohla narozdíl od klasických doktorů. Myslím moc na Vás ať se Váš problém vyřeší a hledejte v rámci možnosti alternativní způsob. Jinak na okamžité ustoupení svědění jsem v příspěvku již zmiňovala rychlou pomoc - alpu, hřebíček a acylpyrin a mě úmorné svědění ustoupilo ihned…to je taková ta první pomoc aby člověk z toho nezešílel než se vyřeší příčina. Tak ať Vám kopřivka co nejrychleji ustoupí…přeju to všem ať se kopřivky navždy zbaví ale zjišťuji co lidí se tím bohužel trápí… :,( Evajsion 23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.4.14 07:05

Markéto, také s váma soucítím. Já jsem půl roku pátrala a může za to dlouhé čekací doby na alergologii a nedostatek pochopení ze strany lékařů. Takže bych vám doporučila zajít na alergologii a udělat testy na všechno, opravdu na všechno i potraviny. Přemluvte doktorku, že nemůžete najít příčinu. Stojí to dost peněz(pojištovnu),tak to někteří doktoři neradi dělají. Jedině, tak jsem zjistila intoleranci na kasein. Nikdy bych se nedopátrala. Byla jsem i na vyšetření tenkého střeva a nic.
Také vám doporučuji, co mě doporučila obvodačka.
Když vás zavřou v nemocnici, tak vám dají jen rohlík a čaj.
Udělejte to doma, já vydržela 3dny, kopřivka dost ustoupila a já jsem zjistila, že to je jídlem. Jinak bych určitě doplnila vápník a zinek, tím nic nepokazíte. Držím palce, držte se. Hlavu vzhůru, nejste v tom sama. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
20.5.14 18:25

Ahojky, dneska jsem byla u kožní, jelikož už tak 3 týdny se mi objevují červené fleky na obličeji, krku, uších, ramenou, pažích. A řekla mi, že je to typická kopřivka. A jak to tu pročítám, tak všichni většinou píšete, že vám ty fleky během dne zmizí. Ale u mě jsou ještě patrné malé flíčky, nebo spíš tmavší místa po těch prvních flecích, což jsou 3 týdny. Měli jste to taky tak? Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
20.5.14 21:46

Pro Anyzek3

Ahoj, ty flíčky můžou opravdu zůstat i dýl. Když si přečteš o kopřivce k čemu a proč vlastně dochází pod kůží. ty tmavší místa tam zůstanou, ale časem zmizí asi jako modřina. Měla jsem to taky. U každého je to jinak, podle typu pleti. Musíš hlavně zjistit, čím to je.Zda nejsi alergická na nějakou potravinu, nebo může docházet ke křížové al. reakci(snad to píšu dobře)tuhle roční dobu je to opravdu možné. Určitě si zajdi na alergologii. A ještě bych ti doporučila pár dnů dietu.Jen rohlíky a vodu nebo čaj. Při těch nejhorších stavech jsem se na noc napatlala zinkovou mastí, nebo jak zde někdo doporučil alpu s hřebíčkem. Držím palce a napiš jak jsi dopadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
30.5.14 07:52

Ahoj všem ;)
Já mám chronickou kopřivku s provázejícími otoky v obličeji cca 4 roky. Poprvé se mi objevila 3 měsíce po porodu, ale nevěnovala jsem tomu pozornost, myslela jsem si že jsem poštípaná. Když se to opakovalo, tak jsem zašla ke kožní, ta mě poslala na alergologii, tam je ale objednávací doba dlouhá. Mezitím jsem byla tři dny v nemocnici, právě kvůli těm otokům. Mám za sebou několik vyšetření a příčina bohužel neznámá. Ze začátku jsem brala Prednison, pak delší dobu Dasseltu, ale ta už na mě nemá účinek. Teď užívám dvakrát denně Xados, ten mi zatím pomáhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
5.12.14 21:58

Ahoj taky se hlásím k tématu kopřivka, mám ji nepřetržitě už dva měsíce, nic nezabírá, strašné flekance všude, stěhuje se to a šíleně svědí. Beru Zodac, ale to vůbec nezabírá. Máte někdo radu, co nato?

• Citovat
  • Upravit
5165
5.12.14 22:14

Ja mivam velke vysevy koprivky, asi takove, jako zakladatelka od r.2004 kazde 4 roky vzdy na jare. Zyrtec, aj. vubec nezabiraji.dle alergologie nejsem alergik.vzdy mi pmuzou vakciny tzv. autoserum - neco umychane z me krve. 2× jsem jiz skoncila na pohotovosti.foto,jak mi bylo zasilam. hruza. nemate nekdo zkusenost nebo tip proc zrovna 1× za 4 a vzdy na jare? me napada, jen to, ze za ty 4 roky vyprchaji z tela ty vakciny. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
5.12.14 22:15

@Andrejka81 Najít příčinu, nic jiného mě nenapadá. Stejně jako u ostatních projevů alergií, pokud je teda tvá kopřivka projevem alergie. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
5.12.14 22:46

@Anik6 nechala bych si udělat znovu testy na alergii. Já přes rok bojovala s atopickým exémem, nezabralo mi vůbec nic, a to jsem toho vyzkoušela od konopných masti po kortikoidy. Vždycky byl dva dny klid, pak znova. Měla jsem ruce úplně do masa. Pak jsem šla znovu na testy na alergii, paní doktorka mi zjistila, že mám přidruženou alergii, že mi alergen reaguje třeba s kořenovou zeleninou. Dostala jsem nové léky, dvě mastičky a přes půl roku už mám klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
6.12.14 08:20
@majki.r píše:
@Andrejka81 Najít příčinu, nic jiného mě nenapadá. Stejně jako u ostatních projevů alergií, pokud je teda tvá kopřivka projevem alergie. :kytka:

Majki, ano je projevem alergie, podle toho jak často a v jakém rozsahu ji mám, to vypadá, že jsem alergická úplně na všechno. Navíc mi doktorka řekla, že je to i ze stresu, což občas taky mám. Zrovna před chvílí jsem se škrábala jako o závod. Přikládám i fotku, no trochu víc tam jde vidět, ale sem na toto téma snad nechodí moc lidí…,jestli to bude vadit, odělám ji.Jen chci ukázat, jak je to strašné a nedá se s tím nic dělat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek