Korejská kosmetika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10726
12.11.22 07:30

Korejska kosmetika 40+ není moc univerzální?

Ahoj holky,

Tak jsem koukala na nocni, denni a ocni péci. většinou na notino nebo stranky Makeupu

a co mě překvapilo, že to, co jsem chtěla, tak je to většinou pro „vsechny typy pleti“ anebo na „den noc“.

Mluvím o ceně tak 500 až 700.

to na mě důvěryhodně nepůsobí, když je něco moc univerzální, obvykle to nefunguje.

Jaký máte s univerzálnost zkušenosti? Ženy 40+.

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2387
12.11.22 08:38
@negra píše:
Ahoj holky,

Tak jsem koukala na nocni, denni a ocni péci. většinou na notino nebo stranky Makeupu

a co mě překvapilo, že to, co jsem chtěla, tak je to většinou pro „vsechny typy pleti“ anebo na „den noc“.

Mluvím o ceně tak 500 až 700.

to na mě důvěryhodně nepůsobí, když je něco moc univerzální, obvykle to nefunguje.

Jaký máte s univerzálnost zkušenosti? Ženy 40+.

Díky.

Ještě nejsem 40+, ale mám to za pár, tak dám taky zkušenost.

První aspekt - korejská care routine je vícekroková, takže jo - oční, noční, denní krém může být univerzál. Ale čeká se, že si k tomu doplníš další produkty - séra, tonery, balzámy - a ty už jsou na konkrétní věci.

Druhý aspekt - většina korejské kosmetiky je fakt univerzální, protože cílem korejské kosmetiky je mít pleť v pořádku, k čemuž se člověk dopracovává nějak mezi těmi 20-30 a pak už jen udržuje, takže proto ta kosmetika pro 30+ a 40+ je prostě pro 80 % populace, že mají tu pleť tak nějak v podobném stavu a s podobnými problémy - s tím, že je zaměřená na univerzální problémy (hlavně prevence vrásek, pigmentových skvrn, zarudnutí). Pokud máš jiné problémy - akné, suchá pleť/mastná pleť, tak je třeba se víc poohlédnout po konkrétních přípravcích a nemusíš zůstávat jen u těch korejských. Hodně Korejek to kombinuje s evropskými produkty.

Moje zkušenost - nic negativního nepozoruju, naopak mi třeba sedí víc než některé evropské značky (třeba Lancôme mi vůbec nepomáhá - přitom po světě i v Koreji je u starších žen dost populární), ale taky kombinuju i s těmi evropskými. Mám zrovna celkem typickou pleť - takže řeším hlavně zarudnutí a pigmentové skvrny, a dolaďuju to hlavně produkty s protizánětlivými učinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
12.11.22 08:40

@negra není, vyhovuje mě i mé mámě o mé babičce jestli ti to pomůže. Info čerpám převážně od ženy kolem 40. To spíš ty krémy rozdělené dle věku mi přijdou jako marketingový tah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
12.11.22 12:24

@Tomie a asi se předpokládá, že kombinuje jednu firmu a jednu její řadu…???

Neznám sera, tonery ani balzámy ani v jiný kosmetice. Nejake konkretni produkty???
Takže ale, když ten základ o toto doplním, tak cena asi pěkně naroste.

Dát si pleť do pořádku? Nevím co si pod tím představit, záleží i vždy na věku. Mám. plet o dost lepší než většina mých vrstevnic, na druhý straně, nemůžu ji mít jako dvacítka…

Mým cílem je, aby mi zbytečné rychle nestarla, pokud se to dá ovlivnit. Nemám ji podraždenou, červenou, nemám skvrny, uhry, jizvy ani nic jiného, nemám ani mastnou, ani suchou.

Nechci žít jen kosmetikou, nechci přeplacet za věci, který jsou stejně funkční i levnější…

Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
12.11.22 12:25
@debra.morgan píše:
@negra není, vyhovuje mě i mé mámě o mé babičce jestli ti to pomůže. Info čerpám převážně od ženy kolem 40. To spíš ty krémy rozdělené dle věku mi přijdou jako marketingový tah.

Mě to naopak dle věku přijde logicky, ale co my víme. proc mysliš, že je to marketing? jako, zhruba dl věku, někdo ve 30 může mít horší pleť než jinej v 50…,ale tak nějak. obecně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
12.11.22 12:28
@Tomie píše:
Ještě nejsem 40+, ale mám to za pár, tak dám taky zkušenost.

První aspekt - korejská care routine je vícekroková, takže jo - oční, noční, denní krém může být univerzál. Ale čeká se, že si k tomu doplníš další produkty - séra, tonery, balzámy - a ty už jsou na konkrétní věci.

Druhý aspekt - většina korejské kosmetiky je fakt univerzální, protože cílem korejské kosmetiky je mít pleť v pořádku, k čemuž se člověk dopracovává nějak mezi těmi 20-30 a pak už jen udržuje, takže proto ta kosmetika pro 30+ a 40+ je prostě pro 80 % populace, že mají tu pleť tak nějak v podobném stavu a s podobnými problémy - s tím, že je zaměřená na univerzální problémy (hlavně prevence vrásek, pigmentových skvrn, zarudnutí). Pokud máš jiné problémy - akné, suchá pleť/mastná pleť, tak je třeba se víc poohlédnout po konkrétních přípravcích a nemusíš zůstávat jen u těch korejských. Hodně Korejek to kombinuje s evropskými produkty.

Moje zkušenost - nic negativního nepozoruju, naopak mi třeba sedí víc než některé evropské značky (třeba Lancôme mi vůbec nepomáhá - přitom po světě i v Koreji je u starších žen dost populární), ale taky kombinuju i s těmi evropskými. Mám zrovna celkem typickou pleť - takže řeším hlavně zarudnutí a pigmentové skvrny, a dolaďuju to hlavně produkty s protizánětlivými učinky.

Co jsou protizanetlive produkty, proti uhrum??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.4.24 16:28

Korejska kosmetika

PROSÍM O VYPLNĚNÍ

Zdravím! Jmenuji se Linh jsem studentkou bakalářského programu. V současné době provádím výzkum pro svou závěrečnou práci, která se zaměřuje na vliv korejské kosmetiky (K-beauty) na preference a chování generace Z v České republice.

https://forms.gle/…T439CQQV53b9

Účast v dotazníku je zcela dobrovolná. Vyplnění dotazníku zabere pouze 3-5 minut a účastnit se mohou osoby starší 18 let. Vaše odpovědi budou zcela anonymní a nebudou sbírány žádné osobní údaje. Pokud máte jakékoli otázky nebo obavy, prosím kontaktujte zde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
29.10.24 17:05

kvalitní korejská kosmetika

Prosím o doporučení dobré značky korejské kosmetiky spíše pro zralou a citlivou pleť.
(ve střední cenové skupině)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3167
30.10.24 10:49
@Lu10 píše: Více

Medi-peel, Meditime, jinak je jich hrozně moc, je dobré zkoušet, za mě super i značka Joseon.
Na fb je i skupina na korejskou kosmetiku, tak zkusit pozvolna, co ti sedne :)
Akorát oni mají péči ve více krocích, než jsme zvyklí používat my.. Pleťová voda, sérum, krém, SPF ochrana, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.11.24 02:51

@Russet Je vidět, že se nevyznáte v kvalitní kometice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí