Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@anupati píše:
Ano, i tu ekonomiku to ovlivní méně, než dlouhodobá omezení… Je asi předpoklad, že se rychle rozšíří, rychle přežene. Ale takhle v klidu si to člověk řekne " od stolu". Nebo bys osobně preferovala takový postup i u nás?
No to rozhodne ne! Spousta lidi i deti ma nejakou pridruzenou nemoc(astmatici) a pro ne je to zivot ohrozujici. Diky za Babise!
V tuhle chvíli bych touhle cestou u všech nešla… De facto Itálie na začátku zvolila to samé (bohužel neizolovala staré), a nevím, jestli mají pocit, že to bylo fajn… Taky ale Britové mají poměrně specifický imunitní profil (to se ukázalo při epidemiích v historii, prý na to dost spoléhají), takže plnokrevný Brit je asi relativně OK. Horší to mají třeba lidé z Pákistánu, Indie apod. (kde ta data nejsou tak vymluvná, ale co my víme). Češi by tou cestou teoreticky taky mohli jít, ale vzhledem k promíchanosti s jinými národy, by to byla spíš sázka do loterie (výzkumy o imunitě vůči virům a bakteriím tady nikdo nedělal)…
Příspěvek upraven 16.03.20 v 07:51
@Vemas píše:
Hrozny. Akorat me nuti nemit anglii jeste vic rada.
Ja si teda nemyslim, ze je reseni na 4 mesice zavrit duchodce, to je casem nakazi blizci.
Neni to rozumny
Mluví o 4 měsících totální izolace, zřejmě bez návštěv? Budou moci zabavovat hotely, soukromá zdravotnická zařízení…tak jestli je budou koncentrovat tam? Netuším ![]()
@Lenka76 píše:
Ja bydlim v Anglii, zrovna to ted probiraji v TV, proc cely svet dela opatreni a tady lidi vcera byli na koncertu, bezeli se maratony atd…a “chytry” odbornici se porad usmivaji, jaknje vsechno ok. Tohle je bohuzel anglicka mentalita. Ja videla v sobotu i novorozene v uzavrenem prostoru, kde bylo 70 lidi. Tady zadna prevence neni. Hasi ohen, az kdyz hori a to je obcas pozde.
Budte radi, ze mate Babise! My jsme Borise videli v TV napodledy minuly ctvrtek a rikal, ze se mame pripravit, ze nam umrou nasi blizky, a at si myjem ruce
Tak to je uplne strasny! Genocida naroda!
@anupati píše:
Mluví o 4 měsících totální izolace, zřejmě bez návštěv? Budou moci zabavovat hotely, soukromá zdravotnická zařízení…tak jestli je budou koncentrovat tam?tak to to duchoci budou umirat z depresi. Jako zavrit je jak zvirata? Neskutecny. To je proti lidskosti. Jen ta predstava ze by tohle udelal nekdo mym rodicum?
@jannina1 píše:
Tak to je uplne strasny! Genocida naroda!
No presne
@Lenka76 píše:
Ja bydlim v Anglii, zrovna to ted probiraji v TV, proc cely svet dela opatreni a tady lidi vcera byli na koncertu, bezeli se maratony atd…a “chytry” odbornici se porad usmivaji, jaknje vsechno ok. Tohle je bohuzel anglicka mentalita. Ja videla v sobotu i novorozene v uzavrenem prostoru, kde bylo 70 lidi. Tady zadna prevence neni. Hasi ohen, az kdyz hori a to je obcas pozde.
Budte radi, ze mate Babise! My jsme Borise videli v TV napodledy minuly ctvrtek a rikal, ze se mame pripravit, ze nam umrou nasi blizky, a at si myjem ruce
Tak teda
![]()
Jinak já osobně za Babiše ráda nejsem
A věřím, že kdyby se opět nesnažil centralizovat moc, tak věci proběhli i lépe, těch informací prosakuje dost. Ale to je zase politika, pryč od ní.
@anupati píše:
To ano, ale jak to vnímáš osobně? Preferoval bys, kdyby naše vláda rozhodla obdobně?
Osobně jsem radši pro to, jak se to řeší teďka. Přijde mi to jako moc velký hazard.
@anupati Jsem ráda, že žiju v ČR. Rodiče máme nad 70 a mnoho lidí v mém věku má nějakou chronickou nemoc. Nedovedu si představit, že by moje děti na prahu dospělosti zůstaly samy. Ale třeba na tom pak Britové budou lépe než všichni ostatní. Kdo ví? Ale až budou potřebovat tisíce lidí péči lékaře, tak to raději nechci znát podrobnosti.
@Vemas píše:**@anupati
tak to to duchoci budou umirat z depresi. Jako zavrit je jak zvirata? Neskutecny. To je proti lidskosti. Jen ta predstava ze by tohle udelal nekdo mym rodicum?Zas v tu chvíli tam bys to brala asi jinak, že je to jediná možnost je ochránit a byla bys za to ráda? Ale to je moje spekulace jen z nějakých útržků informací. V praxi nevím, jak chtějí zavést 4 měsíční izolaci seniorů nad 70. Návštěvy rodiny apod.
Tuto metodu pravděpodobně převzali soudruzi ve VB od soudruhů z Rudé armády, která ji používala k odminování minových polí za II. sv. v.? Vperjod, na mnógo!?
Ale možná jim s těmi davy „Britů“ z Pákistánu a Etiopie ani nic jiného nezbývá?
@mroe píše:
Myslim, ze to jejich zdravotnictvi dorazi. Muj nazor.
Urcite uz ted tam zdravotnictvi stoji za prd
Italove uz tydny biji na poplach, at Anglie neudela ti stejnou chybu jako oni… a Anglie nevidi neslysi…
Myslim, ze Babis dela co muze. Na tuhle situaci neni spravne reseni.
Me se libi, jak cesky sikovny ruce hned vymysleli siti rousek. Tady? Tady pomalu ani nevi, co je to sici stroj.
A jen tak na pobaveni, videla jsem oknem jednu starsi pani, jak sedi doma u sebe, kouka na TV a ma rousku ![]()