Koronavir - kolektivní imunita v Anglii

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7478
16.3.20 21:13

Zase citace z článku: Britské nemocnice se horečnatě připravují na příliv tisíců pacientů s novým typem koronaviru. „Každá nemocnice má svůj plán. Ruší se operace, zvětšuje se kapacita jednotek intenzivní péče. Připravují se další místa s možností plicní ventilace,“ popsala situaci česká zdravotní sestra pracující ve velké londýnské nemocnici. Britská vláda je navíc připravená „znárodnit“ stovky lůžek v soukromých klinikách. Nouzový scénář předpokládá i zřízení nemocnic v hotelích a penzionech.

Nezní tak špatně? Jako že se prostě opravdu připravují a chystají se nastavit i běžná opatření. U nás taky se sypmptomy nemá nikdo nikam chodit, ale nahlásit se na hygienu a čekat na testování - tak mi to nepřijde takový rozdíl v instrukcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.3.20 02:29
@Pajik 76 píše:
Tak to video s Borisem jsem si musela pustit dvakrát.
Vůbec jsem to poprvé nepobrala, že to může myslet vážně.
Máš symptomy - zůstaň doma - v podstatě: umři doma. 8o

Přesně, hlavně nám nenaruš statistiku nemocných a mrtvých. :pocitac: oni fakt myslí jenom na prachy :poblion:

• Citovat
  • Upravit
25897
17.3.20 07:35

Tak už Boris obrátil. Zavřeli Londýn, lidé s příznaky mají zůstat 14 dní doma a ostatní se mají vyhýbat sociálním kontaktům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
17.3.20 08:01
@lucenka píše:
Přesně, hlavně nám nenaruš statistiku nemocných a mrtvých. :pocitac: oni fakt myslí jenom na prachy :poblion:

Holky, ale tady je to v tomto v podstatě stejné? Jen se nahlasite na hygienu a čekáte… S tím, že kdyby zápal plic nebo hodně zhoršený vztah, tak volat rychlou…Ale jinak sedět doma a čekat…nemocnice asi nemají kapacitu na lehké případy. Tady taky x lidí čeká na test. Akorát mi přišla úsměvná zkušenost, že se paní vrátila z lyžování z Rakouska a čeká na test. Ale nemá peníze nato, aby si platila 12.tisic na test celé rodiny soukromě, tak teda čeká, až nyní vyjde řada zadarmo a jaká je to hrůza. Tak že na ty dovolené všichni mají, ale pak už jako nee :* :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
17.3.20 08:34

@anupati heleď, já ti nevím - testování. nakolik má v tomhle případě reálný smysl? jako jiný, než pro statistické účely? na nemoc neexistuje specifická léčba, takže mi přijde vcelku jedno, jestli člověku ve výtěrech koronavir vyleze nebo nevyleze. prostě je nemocný, má se léčit a ne stát fronty před odběrovými centry :nevim: pokud skončí na JIPce, tak by taky personálu mělo být jedno, jestli na ně prská koronavir nebo chřipku nebo cokoli jiného, chránit by se měli tak jako tak. smysl by snad mohlo mít testování na pohled zdravých jedinců, aby se včas izolovali, kdyby se projevili jako přenašeči - ale je to reálné, testovat všechny zdravé lidi? a jak často? každý den, než vylezou z bytu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.3.20 08:34
@anupati píše:
Holky, ale tady je to v tomto v podstatě stejné? Jen se nahlasite na hygienu a čekáte… S tím, že kdyby zápal plic nebo hodně zhoršený vztah, tak volat rychlou…Ale jinak sedět doma a čekat…nemocnice asi nemají kapacitu na lehké případy. Tady taky x lidí čeká na test. Akorát mi přišla úsměvná zkušenost, že se paní vrátila z lyžování z Rakouska a čeká na test. Ale nemá peníze nato, aby si platila 12.tisic na test celé rodiny soukromě, tak teda čeká, až nyní vyjde řada zadarmo a jaká je to hrůza. Tak že na ty dovolené všichni mají, ale pak už jako nee :* :think:

Jenže ten český chlapeček v Anglii měl horečky, špatně se mu dýchalo, našli mu nález má plicích a stejně ho odmítli testovat.

• Citovat
  • Upravit
7478
17.3.20 08:41
@sagina píše:
@anupati heleď, já ti nevím - testování. nakolik má v tomhle případě reálný smysl? jako jiný, než pro statistické účely? na nemoc neexistuje specifická léčba, takže mi přijde vcelku jedno, jestli člověku ve výtěrech koronavir vyleze nebo nevyleze. prostě je nemocný, má se léčit a ne stát fronty před odběrovými centry :nevim: pokud skončí na JIPce, tak by taky personálu mělo být jedno, jestli na ně prská koronavir nebo chřipku nebo cokoli jiného, chránit by se měli tak jako tak. smysl by snad mohlo mít testování na pohled zdravých jedinců, aby se včas izolovali, kdyby se projevili jako přenašeči - ale je to reálné, testovat všechny zdravé lidi? a jak často? každý den, než vylezou z bytu? :nevim:

Jo, to souhlasím. To ani není reálné testovat průběžně všechny. Navíc to nemusí test prokázat, za dva dny už ano. Jen říkám, že ve finále tady taky máme to samé co psali holky v UK, že mají být doma a chcípnout…že přece tady to taky o tolik jinak neprobíhá. A osobně při lehkém průběhu moc smysl v potvrzování diagnózy nevidím. Cílem je opravdu nenakazit další s neubírat kapacity na horší případy. Takže nakonec co jiného než čekat a až při zhoršení volat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
17.3.20 08:41

@sagina Jo a proto ty čísla beru s velkou rezervou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
17.3.20 08:42
@lucenka píše:
Jenže ten český chlapeček v Anglii měl horečky, špatně se mu dýchalo, našli mu nález má plicích a stejně ho odmítli testovat.

To už je ten případ, kdy by měli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
17.3.20 11:46

Já budu asi trochu proti proudu, ale mě ten jejich systém nepřijde úplně špatný. Schovala bych svou starou mamku a nevylézala do davu s vnoučaty. Ale já bych se tomu postavila. Já bych zase chtěla emigrovat od nás, mě totiž ničí ta naše pravidla. A stres, a strach, to je poloviční prohra. Musím chodit do práce, to mám nařízeno, ale přitom nesmím pomálu ani na WC. Lidi jsou tak připo, že od sebe odskakují, nejradši by Vám vydloubali oči, když kolem nich musíte projít. Ničí mě to. Po večerech šiju roušky pro děti, i když jsem přesvědčená o tom, že to není vůbec k ničemu. Ale chtějí to, dokonce jedna bez toho nesmí do fabriky. Stát to nezajistil, ale požaduje to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
17.3.20 11:49

@sagina Přesně tohle si taky říkám, K čemu jako? To jako budu testovat každý den? Dneska to nemám a zítra to mít můžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.3.20 11:55
@babanci píše:
Já budu asi trochu proti proudu, ale mě ten jejich systém nepřijde úplně špatný. Schovala bych svou starou mamku a nevylézala do davu s vnoučaty. Ale já bych se tomu postavila. Já bych zase chtěla emigrovat od nás, mě totiž ničí ta naše pravidla. A stres, a strach, to je poloviční prohra. Musím chodit do práce, to mám nařízeno, ale přitom nesmím pomálu ani na WC. Lidi jsou tak připo, že od sebe odskakují, nejradši by Vám vydloubali oči, když kolem nich musíte projít. Ničí mě to. Po večerech šiju roušky pro děti, i když jsem přesvědčená o tom, že to není vůbec k ničemu. Ale chtějí to, dokonce jedna bez toho nesmí do fabriky. Stát to nezajistil, ale požaduje to.

Takže by ses chtěla nakazit, skončit v nemocnici, kde ti nebudou moct pomoct? Budeš se dusit a už nebudou mít dýchací přístroje, protože bude naráz nemocných několik desítek tisíc lidí? Tvoje dítě bude třeba mít banální zánět slepého střeva, ale nebude ho mít kdo odoperovat, protože lékaři budou nakažení? Nebo bude akutní nedostatek krevních transfuzí?

• Citovat
  • Upravit
4341
17.3.20 11:59

@lucenka Já tomu naproti nejdu, ale zase odmítám být podělaná dopředu. Kde víš, že bych skončila v nemocnici? Je spousta lidí, co jsou normálně doma a léčí se tam. A kolik z nich je vyléčených. Je mi 56 let a nebyla jsem nemocná nikdy. Nikdy. Ťukám to na zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
17.3.20 12:03

@lucenka Tyhle katastrofické scénáře dopředu, to je to, co mě právě děsí. Snažme se budovat vlastní imunitu, dělám to svědomitě léta a nebuďme pořád tam vyplašení. To je právě jeden z důvodů, proč jsme k nemoci náchylnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
17.3.20 12:10

My sice máme drastická opatření, ale stejně počet nemocných roste. To ukáže až čas, co bylo správné dělat. Možná včas zavřít hranice a nelyžovat v Itálii. Taky si uvědomuju, kolik lidí to zlikviduje materiálně a že jich bude hodně. Nás se to netýká, ale…mám kadeřnici samoživitelku, co je bez výdělku a znám hromadu takových lidí. A řeči o tom, že na to měli myslet dřív, ty taky miluju. Myslet na to možná můžu, ale když není z čeho dávat na stranu, tak holt dávat nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí