Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Mě to je sympatické a pokud rozumně vyřeší ochranu starých a potřebných, tak z nich bude nejodolnější národ. Držím jim palce…
@dalimil píše:
Mě to je sympatické a pokud rozumně vyřeší ochranu starých a potřebných, tak z nich bude nejodolnější národ. Držím jim palce…
To jo, ale zbude jich tak půlka
. Astmatici, onkopacienti, skryté srdeční vady…Ti se budou muset modlit.
Z Twitteru:
„V Seattlu mají 12 mašin na mimotělní oběh. Pandemie teprve začala. Mají takový nával, že nepřipojí nikoho, kdo 1. je starší 40 let, 2. selhávají mu další orgány krom plic., 3. BMI je vyšší než 25. Kdo neprojde kritérii, je mrtvý.“
Já jsem v UK úplně na severu na malinkém ostrově. A strach tedy mám. Buď to k nám pořádně nedorazí vhledem k tomu, že se sem nedá dostat jinak než dvěma trajekty, a nebo tu všichni bez pomoci pomřem. Já jsem dost nemocná i tak, tak doufám, že to chytnu buď brzy, aby se na mě dostalo lůžko na jip, a nebo vůbec. Máma mě urguje, ať se vrátím do Čech. Ale zbytek rodiny nemá české občanství, tak by je přes hranice nepustili. Jako nepanikařím, ale trochu ouzko mi teda je.
Mně v kontextu s tímto napadá otázka - jak v Anglii zachraňují nedonošené a různě postižené novorozence? ![]()
Zdravim z Londyna
Strach mam. Nechapu, ze si to Boris lajzl, normalni pokus na lidech. Ale lidi uz zacali delat petice, nedivila bych se, kdyby se vsechno otocilo ze dne na den, myslim, ze i ostatni staty vyvinou natlak, protoze pokud se to zvrtne, nebude to mit dopad jen na UK. Kazdopadne ta nejistota je hrozna, co bude, v obchodech vymetene regaly s jakymkoliv trvanlivym jidlem, mydlo neni, toaletak na pridel, jak kdyby mela byt treti svetova. ![]()
@Lenka76 píše:
Ja bydlim v Anglii, zrovna to ted probiraji v TV, proc cely svet dela opatreni a tady lidi vcera byli na koncertu, bezeli se maratony atd…a “chytry” odbornici se porad usmivaji, jaknje vsechno ok. Tohle je bohuzel anglicka mentalita. Ja videla v sobotu i novorozene v uzavrenem prostoru, kde bylo 70 lidi. Tady zadna prevence neni. Hasi ohen, az kdyz hori a to je obcas pozde.
Budte radi, ze mate Babise! My jsme Borise videli v TV napodledy minuly ctvrtek a rikal, ze se mame pripravit, ze nam umrou nasi blizky, a at si myjem ruce
Taky jsem na toho „odbornika“ koukala dnes rano. Furt si mlel to svoje, na opakovane Piersovy otazky nedokazal odpovedet, proc si zrovna Britove mysli, ze maji patent na rozum, kdyz cely zbytek sveta dela uplny opak. Bavila jsem se s kolegou a pry ma Britanie jen jednu sanci na karantenu, proto si ji nechteji vycerpat moc brzo. Nevim, nesouhlasim, ale ja nic nenadelam. ![]()
@Silverine247 @lenochodka Holky myslím na vás. Tady ještě taky bude veselo, ale aspoň mám pocit, že se dělá maximum. Já to chápu tak, že v tuto chvíli už se ani nevěří, že se postupně nenakazí většina, ale že jde o to zpomalit, aby zdravotnictví zvládalo a dostali tak šanci lidé, kteří při dobré péči přežijí. Sice se to tím prodlouží, ale…
Jak bylo myšleno to, že má Anglie jen jednu šanci na karanténu? Zkušenosti ukazují, ze čím později, tím už to pak defacto nemá význam…nebo za cenu opravdu mimořádně drastickou. Četla jsem nějaké výpovědi z uzavřených části Číny a pořád tomu nemůžu uvěřit
![]()
@anupati píše:
@Silverine247 @lenochodka Holky myslím na vás. Tady ještě taky bude veselo, ale aspoň mám pocit, že se dělá maximum. Já to chápu tak, že v tuto chvíli už se ani nevěří, že se postupně nenakazí většina, ale že jde o to zpomalit, aby zdravotnictví zvládalo a dostali tak šanci lidé, kteří při dobré péči přežijí. Sice se to tím prodlouží, ale…
Jak bylo myšleno to, že má Anglie jen jednu šanci na karanténu? Zkušenosti ukazují, ze čím později, tím už to pak defacto nemá význam…nebo za cenu opravdu mimořádně drastickou. Četla jsem nějaké výpovědi z uzavřených části Číny a pořád tomu nemůžu uvěřit![]()
Diky, ze na nas myslis, snad budeme vsichni v poradku, i vy v Cechach - mate dle meho nazoru vetsi sanci. Ja myslim, ze to chapes dobre, resp vidim to stejne, proto nechapu logiku Borise, aby se vsichni nakazili soucasne a pak to zdravotnictvi nezvladlo. ![]()
Myslim, ze s tou jednou sanci na karantenu to bylo mysleno tak, ze pokud to prijde, tak se vsechno zavre na 3 mesice, coz bude znamenat kolaps ekonomiky, ktery bude muset vlada nejak dorovnat a na vic nez jeden pokus proste nejsou prachy. Tak radsi at zdechnem, usetri se na duchodech. ![]()
@Silverine247 Jj, na těch důchodech a léčbě už jinak nemocných se asi " ušetří" dost. ![]()
Z toho britskýho přístupu je mi dost úzko. Odnese to hromada nevinných lidí.
https://www.seznamzpravy.cz/…avirus-93382?…
@lucenka píše:
Jestli vůbec testy mají…úzko mi z toho je. Pak že se děti, mladí a zdraví vuuuubec nemusí bát. Chlapec už má počínající zápal plic.
@anupati píše:
@Silverine247 Jj, na těch důchodech a léčbě už jinak nemocných se asi " ušetří" dost.
Důchodci a jednodušší lidé hlasovali pro brexit a pro Borise…tak ať teď jásají!!!
@olino píše:
Důchodci a jednodušší lidé hlasovali pro brexit a pro Borise…tak ať teď jásají!!!
Bohuzel mas spatne informace, ale o Brexitu tahle diskuse neni. ![]()
@lucenka píše:
Tak to video s Borisem jsem si musela pustit dvakrát.
Vůbec jsem to poprvé nepobrala, že to může myslet vážně.
Máš symptomy - zůstaň doma - v podstatě: umři doma. ![]()
@olino píše:
Jsem celou dobu čekala, kterej jednodušší člověk to sem zatáhne. ![]()