Koronavirus a dovolená
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Chápu to tak, že on chce abys byla na neschopence delší dobu a ty chceš jít do práce dříve?
- Citovat
- Upravit
Ahoj, já jako recepční mám od minulého úterka též narizenou dovolenou, sefova mi to teda řekla v pátek, ale spíš jsem s tím počítala… Všichni kolegové mají homeoffice, ale náplň práce, kterou doma opravdu vykonávat mohou, to já ne, takže jsem s tím neměla problém i když je mi „plácání“ dovolené zrovna teď líto. Ale jezdit MHD do Prahy jen proto, abych tam seděla a koukala na filmy a ohrozila zbytečně rodiče které jsou 70+ mi přijde hloupé. Nakonec jsem to nakombinovala s OČR nebo jak se tomu říká neměla jsem s tím do teď zkušenost. Tátu akorát pustili z nemocnice tak to mám napsaných 9dni pecovani o blízkou osobu. A pak budu pokračovat v dovolené. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No myslím že si každý soudný zaměstnavatel spočítá, že když teď dá výpověď a zaplatí odstupné, pořád ho to vyjde nejlevněji. Až se to uklidní a po roce vrátí aspoň na sedmdesát procent, tak ženských na recepcí bude jak roušek v popelnici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anik píše:
Měl by ti dát překážku v práci, která bude ve finále 100%, protože se o to podělí zaměstnavatel a stát.
Proc porad nektere pletete druhym hlavu, ze dostanou 100% ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Proc porad nektere pletete druhym hlavu, ze dostanou 100%
Také netuším, kde se ta informace bere. Navíc, kdo má trochu ekonomické povědomí, tak to, že stát přispěje 80 procent na mzdu zaměstnance není pro toho zaměstnavatele vůbec žádná výhra, dalších 20 procent musí zaplatit stejně tak odvody sociálního a zdravotního, ty byly jen odsunuty, ale ne odpuštěny. To si každý spočítá, že mu vyjde levněji zaměstnance propustit a pak je zase nabrat, protože potom přijde krize a bude nezaměstnanost.
- Citovat
- Upravit
My jsme vetsine zamestnancum ve firme dali home office za 100 procent, kucharum, pomocnym silam, ridicum, administrativnim pracovnicim, ac je nam jasne, ze kuchar na dalku nic neuvari, pravnici a administrativa delaji z domu, takze tem, co na home office neco delaji, dame navic mimoradne odmeny.
Propoustet nebudeme, mame nase zamestnance radi, jsou u nas vetsinou velmi dlouho, takze timto jim to alespon dame najevo i jinak, nez financne.
Praha, firma, cca 400 kmenovych zamestnancu.
- Citovat
- Upravit
U nás v práci zbyli jen ti, kteří si vzali OČR nebo neschopenku, zbytek zaměstnanců dostalo výpověď. Pokud někdo OČR nebo neschopenku ukončí, dostane výpověď taky. Samozřejmě všem slíbili, že až situace skončí, můžou se vrátit, ale jen za předpokladu, že odejdou na dohodu, bez odstupného. Takže momentálně radím vybrat si klidně celou dovolenou a nevyskakovat si.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
U nás v práci zbyli jen ti, kteří si vzali OČR nebo neschopenku, zbytek zaměstnanců dostalo výpověď. Pokud někdo OČR nebo neschopenku ukončí, dostane výpověď taky. Samozřejmě všem slíbili, že až situace skončí, můžou se vrátit, ale jen za předpokladu, že odejdou na dohodu, bez odstupného. Takže momentálně radím vybrat si klidně celou dovolenou a nevyskakovat si.
Tak já už jsem našla na nějakých právních stránkách, že se to má řešit překážkou ze strany zaměstnavatele. Žádné propouštění nebo vybírání dovolené, pokud nebyla nahlášena 14 dní předem a ty s ní souhlasíš.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak já už jsem našla na nějakých právních stránkách, že se to má řešit překážkou ze strany zaměstnavatele. Žádné propouštění nebo vybírání dovolené, pokud nebyla nahlášena 14 dní předem a ty s ní souhlasíš.
Za normální situace ano. Ale když není žádný příjem, tak z čeho to ten zaměstnavatel má platit? To si na to má vzít půjčku s nejistou vidinou, že na to za pár let vydělá, aby jí splatil?
- Citovat
- Upravit
Od Maláčové
https://www.novinky.cz/…ize-40317318
@cecetka píše:
Proc porad nektere pletete druhym hlavu, ze dostanou 100%
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jenže je stav nouze děvče, tady už teď nefunguje nic jako obvykle.
Může tě i vyhodit, aniž bys dostala odstupné, protože je to prakticky otázka,,vyšší moci,,.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anik píše:
Od Maláčovéhttps://www.novinky.cz/…ize-40317318
Stát ale těm firmám dá jen 80 procent, takže 20 procent musí platit ze svého a když nevydělají teď ani korunu?
- Citovat
- Upravit
Ale jo, já se nepouštím do žádných ekonomických rozborů jako ty, já jen říkám fakta od vlády, a jak se k tomu zaměstnavatel postaví, je na něm. Jestli si všímáš, tak radím zakladatelce stáhnout krovky.
My teda jsme doma za 100%. Brno, firma cca 190 lidí.
@Anonymní píše:
Stát ale těm firmám dá jen 80 procent, takže 20 procent musí platit ze svého a když nevydělají teď ani korunu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zaměstnavatel ti má právo nařídit dovolenou, musí to dát podle Zákoníku práce vědět 14 dní dopředu. Nyní je taková situace, že pokud na to nepřistoupíš, tak je možné, že o práci přijdeš. V tomto odvětví bude propuštěno dost lidí. Navíc až se v létě a na podzim u nás uvolní opatření, tak lidé budou trávit dovolenou po Čechách, takže si tu dovolenou nebudeš moci stejně vybrat. Kolegyně mně vyprávěla, že všechny u dcery v práci už propustili.