Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4376
28.1.20 20:57
@MrsNorris píše:
To byly určitě ty respirátory na Alze, ne? Mně fascinuje, kolik popisů zboží tam mají vysloveně lživých (běžně i u drahé techniky), a stejně na ně lidi nepřestanou házet prachy :P

Jojo, presne tak to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
28.1.20 20:58
@stock píše:
Neboj, hned na trhu nebude, pac se právě musí otestovat. Ale vzhledem ke všem možnym coronavirum, který se furt někde nějak objevují a škodí je to dobré. Naše deti a vnoučata na tom budou lepe :) Nebudou muset skladovat rýži pod postelí atd.. :lol:

No vypadá to nadějně, už mám celkem i chuť na pořádný rizoto :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
28.1.20 20:58

Jo hlavně, když jsme u té prevence, nejen mytí rukou, čištění mobilů. Všichni ho mají furt v ruce. Je hezké, že si po příchodu z MHD člověk vydrhne ruce, ale když pak do nich chňapne upatlaný telefon, tak si moc nepomůže, ani kdyby měl sklad s maskama :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.20 21:03

Anonymně, protože nejsem zvědavá na posměšné reakce. Já koupila respirátory ffp3 a to dětské pro každé dítě 2 kusy a pro nás rodiče celkem 14 kusů dohromady. Pokud by se to nějak zvrtlo v ČR budeme všichni doma zavření (bydlíme v zapadákově v domě na konci obce). Děti jedině k dr, kdyby bylo potřeba a jeden z nás v případě nutnosti do obchodu. Respirátor bych použila na rizikové prostředí jako nemocnice, ordinace u dr nebo kdyby byly nějaké návaly v obchodě. Na ulici bych si ho asi nebrala. Pokud je nepoužijeme, máme firmu, kde je zaměstnsnci mohou uplatnit (tedy stačily by jim i ffp2). A objednala jsem je i pro babičku s dědou a mamku, protože ti by si je sami nesehnali. A beru to podle hesla štěstí přeje připraveným, rozhodně nijak nepanikařím.

• Citovat
  • Upravit
26747
28.1.20 21:04
@magion píše:
Nevím, jaké kdo má zásoby, ale pochybuju, že jich někdo kupoval opravdu kvanta, která by mu vydržela na dlouho :) Těch pár kousků se hodí jako pojistka na krizové akce - víš, že budeš někde s vysokou koncentrací nemocných. Např. přeplněná nemocnice, pohotovost, lékárna apod.Anebo fronty na další masky :))

Přesně tak a má to i životnost, až pojedeme třeba na pohotovost, tak klidně využijeme… My jich teda máme 10 po 75Kč z kamenného obchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4376
28.1.20 21:05
@Anonymní píše:
Anonymně, protože nejsem zvědavá na posměšné reakce. Já koupila respirátory ffp3 a to dětské pro každé dítě 2 kusy a pro nás rodiče celkem 14 kusů dohromady. Pokud by se to nějak zvrtlo v ČR budeme všichni doma zavření (bydlíme v zapadákově v domě na konci obce). Děti jedině k dr, kdyby bylo potřeba a jeden z nás v případě nutnosti do obchodu. Respirátor bych použila na rizikové prostředí jako nemocnice, ordinace u dr nebo kdyby byly nějaké návaly v obchodě. Na ulici bych si ho asi nebrala. Pokud je nepoužijeme, máme firmu, kde je zaměstnsnci mohou uplatnit (tedy stačily by jim i ffp2). A objednala jsem je i pro babičku s dědou a mamku, protože ti by si je sami nesehnali. A beru to podle hesla štěstí přeje připraveným, rozhodně nijak nepanikařím.

Moc dekuju za Tvuj prispevek, chvilemi si pripadam jako blazen, ze prehanim, jenze pak si prectu dalsi clanek - rozhodne ne zadny bulvar - a rozklepu se znova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4376
28.1.20 21:06
@Bubla Bůčková píše:
Přesně tak a má to i životnost, až pojedeme třeba na pohotovost, tak klidně využijeme… My jich teda máme 10 po 75Kč z kamenného obchodu.

No to jsi sikulka. Ja je objednala prave z te alzy, za 250,– jeden a jeste malo ucinny :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
28.1.20 21:10
@snee píše:
nic moc..ale obrázky mě stačí :)

Ty záběry jsou tedy vesměs z jiného města. Prý je standard následující: žádné chlazení a hygiena, veškerý odpad na zemi (krev atd.) se omývá jen vodou, žádná dezinfekce, permanentně mokrá země (odtud wet market, mokrý trh). Válejí to zboží všude možně, sahají holýma rukama a ani si je nemyjí mýdlem (srovnávali s chudými místy ve Vietnamu, kde mají místní daleko lepší hyg návyku na trhu).

Vše čerstvé, ale bez záruky původu, jak u zeleniny, tak u zvířat a masa. Horko, vlhkost, zakazníci i prodejci zboží ohmatávají nemytýma holýma rukama, běs. Prý je to běžné i v těch nejvíc nóbl městech.

Příspěvek upraven 28.01.20 v 21:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.20 21:16

@Blahuše Chci být v klidu a ne právě pak v panice jezdit po republice a shánět respirátory. Jo a dezinfekce a určité zásoby jídla a vody mám doma běžně. Vodu máme vlastní, máme i generátor (?) na elektřinu a tablety na čištění vody mám z dřívějších cest do Asie. A i předpokládám, že kdyby šlo do tuhého, poskytneme doma azyl příbuzným z Prahy. Scénáře mám už promyšlené, tak jsem spokojená :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
26747
28.1.20 21:18
@Anonymní píše:
@Blahuše Chci být v klidu a ne právě pak v panice jezdit po republice a shánět respirátory. Jo a dezinfekce a určité zásoby jídla a vody mám doma běžně. Vodu máme vlastní, máme i generátor (?) na elektřinu a tablety na čištění vody mám z dřívějších cest do Asie. A i předpokládám, že kdyby šlo do tuhého, poskytneme doma azyl příbuzným z Prahy. Scénáře mám už promyšlené, tak jsem spokojená :mrgreen:.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.20 21:24

@Bubla Bůčková Konečně mě tu někdo pochválí :mrgreen: :palec:. Vždy když píšu pod svým nickem o úplně normálních věcech, dostanu tady nakládačku. Někdy mě otravují i soukromými zprávami. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.20 21:25
@Anonymní píše:

Jaký jsi koupila ten respirátor pro děti?

• Citovat
  • Upravit
856
28.1.20 21:26
@Blahuše píše:
Moc dekuju za Tvuj prispevek, chvilemi si pripadam jako blazen, ze prehanim, jenze pak si prectu dalsi clanek - rozhodne ne zadny bulvar - a rozklepu se znova…

Rozhodně se předem neklepej, riziko nějaké je, ale i kdyby se tu objevilo hodně případů, tak je pořád zatím u většiny průběh život neohrožující, a mnozí ani nepoznají, že mají zrovna koronavir.. takže určitá připravenost, získávání informací a preventivní kroky jsou fajn, ale neklepat se. Pokud převažuje strach, na průběžné studování zpravodajství se vykašli, velké novinky se k tobě dostanou i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
28.1.20 21:28
@Blahuše píše:
No to jsi sikulka. Ja je objednala prave z te alzy, za 250,– jeden a jeste malo ucinny :zed:

Který? Jestli dáš odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4376
28.1.20 21:30
@magion píše:
Který? Jestli dáš odkaz.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek