Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Oli.Lyon píše:
Ne? A proč tu teda jsi?
proto, aby pokračoval v tom, za co ho v říjnu zabanovali
@Oli.Lyon píše:
Ne? A proč tu teda jsi?
No přece kvůli vlastní zábavě!
![]()
@stinga píše:
proto, aby pokračoval v tom, za co ho v říjnu zabanovali
Ne, aby zlo mělo protiváhu v dobru a nebetyčná blbost v zdravém rozumu! ![]()
Nebo opačně? ![]()
@stinga píše:
však to je účel ne, čím hůř, tím líp - mohl by být nouzový stav do konce roku, ale nějak jim v tom firmy nevycházejí vstříc
Pokud si vláda dupne budou muset zavřít i firmy. A čísla těm mocným budou jen u prd.ele.
Teď se hraje hra o Dukovany. A Covid je ideální kouřová clona..
Zeman dluží za moc a přišel čas placení.
Babiš ví že mu reálné hrozí teplaky.
Oba jeli pikle a Mrázek by mohl vyprávět..
Ne nadarmo dal Milosovi přezdívku mlha..
@vokishka píše:
Skolni vyvoj
Byla by to i sranda, kdyby to nebyla sakra drsná realita…
@SAJ píše:
Byla by to i sranda, kdyby to nebyla sakra drsná realita…
Jenomže ono to tak je uz nekolik let, bez ohledu na kovid. Hodně ucitelek mi rikalo, ze kdyby pouzily staré testy, co davaly deckam driv, tak vetsina pohoří.
@vokishka píše:
Jenomže ono to tak je uz nekolik let, bez ohledu na kovid. Hodně ucitelek mi rikalo, ze kdyby pouzily staré testy, co davaly deckam driv, tak vetsina pohoří.
To ti potvrzuju.
@jege píše:
No přece kvůli vlastní zábavě!![]()
Taková traparna tě ba? Tak jo. ![]()
Výňatek z rychle tiskovky, to bylo zřejmě nosne tema rozhovoru dvou nasich mocipanu
Michal Kubal @MichalKubal ·
2 h
Když výměna nebyla stěžejní téma, co padlo na toto téma od prezidenta?
A. Babiš: "Na toto téma nepadlo de facto nic… Bavili jsme se, jak se mu daří. Stále jí ten pudink, já jsem taky konstatoval, že jsem přibral, že to není dobře. Pan prezident má rozečtené čtyři knížky
@vokishka píše:
Výňatek z rychle tiskovky, to bylo zřejmě nosne tema rozhovoru dvou nasich mocipanu
Michal Kubal @MichalKubal ·
2 h
Když výměna nebyla stěžejní téma, co padlo na toto téma od prezidenta?
A. Babiš: "Na toto téma nepadlo de facto nic… Bavili jsme se, jak se mu daří. Stále jí ten pudink, já jsem taky konstatoval, že jsem přibral, že to není dobře. Pan prezident má rozečtené čtyři knížky
O cem jinem se taky bavit v LDN Lany.
Vládní komunikace v období pandemie covidu-19 by podle politologa Miloše Gregora měla být upřímná, empatická a založená na doporučeních odborníků. Chyby se během minulých 12 měsíců dělaly prakticky všude na světě, ale v zemích, kde se za ně vlády dokázaly rychle omluvit, si udržely důvěru veřejnosti. Vývoj v Česku je v tomto směru unikátní - politická reprezentace zvládla velmi dobře první vlnu, pak ale začala chybovat, uvedl Grego
Britský parlament dnes v poledne minutou ticha uctí oběti pandemie covidu-19. Stane se tak v den výročí vyhlášení první koronavirové uzávěry ve Spojeném království. Bavorsko nechá kvůli zemřelým po nákaze covidem-19 stáhnout vlajky na půl žerdi a hold jim vzdá rovněž minutou ticha.
Rada vlády pro zdravotní rizika dnes bude jednat o návrhu prodloužit interval mezi první a druhou dávkou očkování proti covidu-19. To už dříve doporučila Česká vakcinologická společnost, návrh podporuje i vedoucí odborné skupiny při ministerstvu a hlavní epidemiolog IKEM Petr Smejkal. I jedna dávka očkování podle odborníků prokazatelně snižuje riziko závažného průběhu, hospitalizace a úmrtí.
Podle vakcinologické společnosti může být odstup u očkovacích látek od firem Pfizer/BioNTech a Moderna až šest týdnů. V současné době je u Pfizeru druhý termín přidělovaný zhruba po 21 dnech a u Moderny po 28 dnech. U AstraZeneky by měl zůstat interval 12 až 13 týdnů.
Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) se zatím k prodloužení intervalu stavěl rezervovaně. Minulý týden uvedl, že by se kvůli tomu muselo přeregistrovat 180.000 lidí. Smejkal ale o víkendu řekl, že by se úprava mohla týkat jen těch zájemců, kteří se budou k očkování teprve hlásit.
@Oli.Lyon Živnostník se bude muset pravidelně podle Havlíčka testovat, pokud využívá například sdílenou kancelář nebo se setkává s klienty. Test nebude muset podstupovat jen tehdy, pokud pracuje výhradně z domova a při práci se setkává výhradně se členy své domácnosti. Kontroly testování u OSVČ budou podle Havlíčka namátkové. Podnikatelé budou muset podle něj předložit fakturu o zakoupení testů, nebo doklad, že se s nikým cizím nesetkali.
Podle dat Chytré karantény patří Česko mezi státy EU s největším poměrem vyočkovaných vakcín oproti dodaným vakcínám.