Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Lama Lama píše:
to jde, ne? 1500 na 1,5 milionu. 1 promile. Já z této diskuze získala dojem, že každej kromě mě zná minimálně 10 případů reinfekce, za toho nejméně tři po očkování.
neboj, ono to naskáče. před měsícem to bylo 158 případů s tím, že je to o stovku víc, než o měsíc dřív… navíc třeba já znám dva případy, kdy na jaře případ nebyl potvrzený PCR, protože nemoc byla ještě před testováním, ale dotyční měli později v krvi protilátky - předpokládám, že tyhle případy se jako reinfekce nepočítají, protože první nemoc oficiálně potvrzená nebyla. z toho tedy ten jeden případ se v tom svezla celá rodina včetně dětí a prarodiče (současná nemoc PCR potvrzená u všech, jarní nemoc protilátky v krvi zjišťovány jenom u živitele rodiny… ale rodina na tom tehdy zdravotně byla stejně).
@malina83 píše:
Ja osobně znám 3 lidi, jestli mi někdo věří nebo nebo ne, je mi jedno, podle mě těch reinfekci bude o dost vic, hodne lidi nemuselo být v prvním případě na testu, protože před rokem se na test člověk jen tak nedostal a nebo jeden z průběhu mohl mít klidně bezpriznakovy
Aha, tak jestli to bereš tak, že reinfekce bez testu, tak pak jasný, no
takových znám spoustu, co už první covid měli před rokem a půl.
@edding400 píše:
no tak jistě, záleží kolik Blatný veřejného ponižování vydrží. ale prej v březnu ještě žádný změny nebudou. nejsou lidi.
se divím, že tam ještě je ![]()
@Sonmi píše:
Jak má vypadat doklad, že se s nikým nesetkali? Ty vole milane, to je fakt obludarium, ta naše politická reprezentace.
Prča je pro mne také situace, kdy OSVČ dorazí za svým zákazníkem, a pak před ním si udělá test, řekne počkej počkej počkej, jak počkej počkej
chichi tu hlášku miluji ![]()
@Lama Lama píše:
Aha, tak jestli to bereš tak, že reinfekce bez testu, tak pak jasný, notakových znám spoustu, co už první covid měli před rokem a půl.
Tak v tom případě znám i pětinásobný covid ![]()
@malina83 píše:
Za rok od prvního potvrzeného případu nákazy koronavirem odborníci v ČR zaznamenali 1 400 případů opakované infekce covidem-19. Počet výrazně stoupl
To je vidět, jak nám ta imunita jde do kopru kvůli lockdownu
@Lama Lama píše:
Aha, tak jestli to bereš tak, že reinfekce bez testu, tak pak jasný, notakových znám spoustu, co už první covid měli před rokem a půl.
Ne tihle 3 to měli v obou případech potvrzený testem, jedna je moje fizioteraupetka, poprvé si to přivezla z lyzovacky z Rakouska, v dubnu,, podruhé si to donesla z z práce teď v prosinci nebo v lednu, druhý kamarád co dělá sanitaka, v září a v prosinci,, a třetí je nás soused, dela na financaku, mel to v březnu a v září, pak ještě vím o jedné učitelce ze školky, ale tu neznám osobně, to vím od kamarádky, oba průběhy bezpriznakove, vždy byla uvedena jako kontakt
@spinkánek píše:
Prča je pro mne také situace, kdy OSVČ dorazí za svým zákazníkem, a pak před ním si udělá test, řekne počkej počkej počkej, jak počkej počkejchichi tu hlášku miluji
Trvá to 15 minut, takže pěkně před zákazníkem poštourat v nose, pak ho vyhodí za dveře a za 15 minut pěkně předvést testík
@vokishka píše:
Trvá to 15 minut, takže pěkně před zákazníkem poštourat v nose, pak ho vyhodí za dveře a za 15 minut pěkně předvést testík
Sorry Minnie
@malina83 píše:
Ne tihle 3 to měli v obou případech potvrzený testem, jedna je moje fizioteraupetka, poprvé si to přivezla z lyzovacky z Rakouska, v dubnu,, podruhé si to donesla z z práce teď v prosinci nebo v lednu, druhý kamarád co dělá sanitaka, v září a v prosinci,, a třetí je nás soused, dela na financaku, mel to v březnu a v září, pak ještě vím o jedné učitelce ze školky, ale tu neznám osobně, to vím od kamarádky, oba průběhy bezpriznakove, vždy byla uvedena jako kontakt
No tak to byl tvůj argument, že bude o dost víc lidí, co mají reinfekci a není to potvrzení testem.
@Lama Lama píše:
No tak to byl tvůj argument, že bude o dost víc lidí, co mají reinfekci a není to potvrzení testem.
Ano, to si i myslím, že spousta lidí to tak má, ale ty jsi zase psala, že máš pocit z této diskuze, že každý zná 10 lidí co mělo reinfekci, na to jsem napsala, že já osobně znám tri lidi, co to potvrzený mají.
@vokishka píše:
nebo plivanec do plivníku, a vyroste z toho zvířátko plivník ![]()
Mezi prvními by se k prezenční výuce po znovuotevření škol měli vrátit studenti závěrečných ročníků vysokých škol, doporučil think-tank Univerzity Karlovy Vzdělávání 21. Zejména ve studijních programech, pro které je důležitá praktická výuka, je podle think-tanku v současnosti kritická situace.
Další prioritu by podle zástupců Vzdělávání 21 měli mít studenti prvních ročníků, u kterých hrozí ztráta motivace. ČTK o tom v tiskové zprávě informovala Martina Součková z oddělení marketingu UK.
@sakota Tohle jsi četla? Takhle transparentně komunikuje naše skvělá vláda
Nejeli jste na chalupu? Zbytečně. Vnitro tiše stáhlo z webu informaci, která mnohé odradila. Informace o povinnosti strávit celé tři týdny na jednom místě z webu ministerstva vnitra potichu a bez vysvětlení zmizela.
https://denikn.cz/…ohe-odradila