Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Nevíte někdo, jestli se o ten kód musím u lékaře sama přihlásit nebo mají povinnost ho sami nějak rozesílat? ![]()
@MartinaIrena píše:
@sakota Tohle jsi četla? Takhle transparentně komunikuje naše skvělá vláda
Nejeli jste na chalupu? Zbytečně. Vnitro tiše stáhlo z webu informaci, která mnohé odradila. Informace o povinnosti strávit celé tři týdny na jednom místě z webu ministerstva vnitra potichu a bez vysvětlení zmizela.
https://denikn.cz/…ohe-odradila
Včera říkal Rakušan, že prý si dokáže představit, že by lidé mohli na svou chalupu s negativním testem.
Za chvíli nebudeme moct bez negativního testu ani vylézt s baráku.
@Hanney píše:
Včera říkal Rakušan, že prý si dokáže představit, že by lidé mohli na svou chalupu s negativním testem. Za chvíli nebudeme moct bez negativního testu ani vylézt s baráku.
Test, kterej si sama koupis. Voni si nas tam nastelujou, ja jim verim, chvili si zabrblame, test koupime a vyrazime. Ouzko mi je, co všechno jim prochází. Ve jménu všeobecného nekonečného blaha a zdraví. Jdu blejt, velebnosti.
@Katuskka píše:
Nevíte někdo, jestli se o ten kód musím u lékaře sama přihlásit nebo mají povinnost ho sami nějak rozesílat?
Jako kdo pro ty chronicky nemocné? Musis se prihlasit, doktor nemuze vedet, kdo ma zajem.
@mroe píše:
ASi na urologa, kdyz nema praktika (ale mel by praktik). My taky nemuzeme. A pozor, i zpatky, my mu ji zpatky dat nemuzeme.
Dík, volala sem asi na 10 čísel. Tam to napíše praktik, zpátky nevím a upřímně, už je mi to jedno. Tohle není vůbec můj boj.
@aiwwa píše:
Sice nejsem Mroe, ale čerstvá zkušenost. Táta jel na kontrolu po operaci očí a sanitku mu psala doktorka z nemocnice z očního. takže logicky bych řekla, že ten urolog?
Urolog nechtěl ![]()
Ten pán totiž nejede na urologii, ale na kliniku zobrazovacích metod. Na urologii jen kdyby se ta stomie hnula.
No neva, vytřískala sem z toho telefonování pozvání od kamaráda do Beskyd
Je praktik, tak sem chtěla vědět ještě od něj, koho mám začít buzerovat jako prvního.
A miluju našeho primáře NCH
Šla sem za ním kvůli strejdovi, docela mě uklidnil, že u těch starých lidí to může růst dost pomalu a kdyby strejda názor na operaci změnil, tak to udělá osobně
A ještě mě potěšil něčím jiným a když sem to přetlumočila Bambulínovi, tak se zeptal: kdy se rozvádíme?
Primář je teda postrach mediků i doktorů
Ale příjde mi, že to spíš zkouší a když se někdo nedá, tak je v klidu.
No nic, Bambulína si nechám ![]()
@Hanney píše:
Včera říkal Rakušan, že prý si dokáže představit, že by lidé mohli na svou chalupu s negativním testem.Za chvíli nebudeme moct bez negativního testu ani vylézt z baráku.
Blablabla. Jet se může už teď, i když si on myslí, že ne.
Ať radši už nic neříká, tadyty jejich křišťálový koule jsou otřes ![]()
@Hanney píše:
Včera říkal Rakušan, že prý si dokáže představit, že by lidé mohli na svou chalupu s negativním testem.Za chvíli nebudeme moct bez negativního testu ani vylézt s baráku.
@Oli.Lyon píše:
Test, kterej si sama koupis. Voni si nas tam nastelujou, ja jim verim, chvili si zabrblame, test koupime a vyrazime. Ouzko mi je, co všechno jim prochází. Ve jménu všeobecného nekonečného blaha a zdraví. Jdu blejt, velebnosti.
A já myslela, že tuto fázi přeskočí, přestože každodenně generujeme kolem 100 tisíc negativních výsledků. V jednání co a jak bude od vlády je vždy nějaká prodleva, tento týden budou diskutovat o školách, na konci dubna zřejmě Blatný slíbí nějaké rozvolnění.
Ministr vnitra Jan Hamáček po konzultaci s resortem zdravotnictví nevyhověl žádosti o považování Prahy, Prahy-západ a Prahy-východ za jeden okres pro účely opatření.
Otevírání škol se mělo podle Pirátů a STAN řešit regionálně. V některých oblastech už by bylo možné částečný návrat dětí připravovat, míní Petr Gazdík. Do škol by se měli prioritně vrátit žáci prvního stupně ZŠ, míní koalice. Požaduje více pravomocí pro ředitele a pilotní projekty testování.
Registrace rizikových pacientů: Kdo má nárok a co dělat, když nepřijde kód?
https://www.idnes.cz/…_domaci_chtl
Liberecká krajská nemocnice vrátí jeho účelu první oddělení z těch, které musela v minulých týdnech přeměnit na takzvané covidové jednotky, aby zajistila péči o pacienty s koronavirem. Jako první přišla na řadu neurochirurgie. Do běžného provozu by se měla vrátit příští týden. ČTK dnes o tom informoval mluvčí nemocnice Václav Řičář. „Personál dostal na tento týden volno, aby si odpočinul a načerpal síly,“ dodal
@vokishka píše:
Jako kdo pro ty chronicky nemocné? Musis se prihlasit, doktor nemuze vedet, kdo ma zajem.
Ano, pro chronicky nemocné
na idnes.cz psali, že by lékaři měli vyhodnotit, kdo má na očkování opravdu nárok a potom sami poslat pacientům kód do SMS. Ale tipuju, že každý to bude dělat podle sebe
Zákaz cest na chaty a chalupy v jiném okrese? Právnička: Vláda to musí řádně odůvodnit
https://www.blesk.cz/…uvodnit.html
@Katuskka píše:
Ano, pro chronicky nemocnéna idnes.cz psali, že by lékaři měli vyhodnotit, kdo má na očkování opravdu nárok a potom sami poslat pacientům kód do SMS. Ale tipuju, že každý to bude dělat podle sebe
Já myslím, že to nebudou rozesílat automaticky, ale jen pacientům, kteří se přihlásí.