Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím všechny, chci se zeptat jestli tady některá nemáte zkušenost s tímto čajem. Mám podezření, že se mi nedaří otěhotnět kvůli zahleněným vejcovodům. Řešila jsem tohle už i s Doktorem, byla jsem v roce 09 na laparce, při níž mi nic špatného nenašli, ale asi tím jak vejcovody profoukli, tak hned další měsíc jsem otěhotněla, po skoro 3 letém snažení. Nyní se opět pokoušíme o mimi už 2 roky, mám za sebou hormon. léčbu,3 IUI, Dr. radil jít opět na laparku:-/což se mi teda dvakrát nechce. Když ani minule jsem neměla srůsty, a když se neudělaly do mých 33let tak proč by se měly udělat za 4roky od operace(porod byl normální)Dr.mi vysvětloval že se v tubách můžou vytvořit hleny, které tak brání projít vajíčku do dělohy. Tak se snažím najít něco na odhlenění, a všude jen prostředky na odhlenění průdušek atd. Až včera jsem našla ten Korsický čaj.-z článku: Čaj z korsické řasy pomáhá rozpouštět hleny a tuky v oblasti dělohy vaječníků a vejcovodů a také pomáhá odbourávat nádory a cysty na vaječnících a děloze…
Tak prosím napište, jestli máte některá zkušenost s tímhle nebo i s něčím jiným, co by mě tam dole pročistilo…nebo klidně i jen váš názor na tenhle čaj…Znáte to, tonoucí se stébla chytá, různých známých čajíků a výluhů už jsem pár vyzkoušela ale zatím marně. Chci omezit cukr, bílé pečivo a mléčné výrobky, to vše totiž organizmus zahleňuje. Ale bude to těžký asi
.
Ahojky, nevim jak s timhle cajikem, ale je to z rasy Digenea Simplex a ty vetsinou co ja vim pomahaji. Blby priklad treba - mam Crohna ( onemocneni strev) a tam se taky rasy pouzivaji a pomahaji, takze bych to klidne vyzkousela. Ne sice tato rada jak uvadis cajik, ale ja bych do toho sla
Drzim palecky at to vyjde!
@zizulka díky za reakci. A jak jsi zjistila že je to z téhle řasy zrovna? To jsem nikde nenašla, a chápu to tak že přímo s čajem z této řasy zkušenost nemáš ale s touhle řasou jo…A jak ji konzumuješ, můžu li se zeptat?
V bylinářství o tomhle čaji vůbec nikdy neslyšeli
,tak ještě zkusím v lékárně, jestli mi to nemůžou objednat, a nebo pak zkusit obj. z netu.Ty ji kupuješ prosím tě kde? Děkuji předem za odpovědi ![]()
Hledala jsem na metu korsicky čaj a našla to tam
Studovala jsem biologii, tak jsem ji našla lépe a jinak te bohužel moc nepotesim - letos jsme byli na Korsice dělat mimi, takze tam jsem ji potkala, ale tady bohužel nevím, ale podle me se da najit na internetu cokoliv.
Mám srůsty, tak jsem si říkala, ze rasy jsou asi to nejlepší co může pomoct, tak jsem to zkusila. Jinak jsem mela opravdu čaj. Asi jsem moc nepomohla vid
Kdybych toho čaje mela víc, tak ti poslu, ale koukala jsem, ze je tam tak na hrníček :
@zizulka Ahoj,tak nesehnala jsem ho zatím nikde
ani na netu, našla jsem 2 odkazy, na 1 ho nemají na 2 musím obj.za 2tácy, a to nee. Takže jsem pověřila ještě bratra ať popátrá na netu. Škoda že jsi ho nenakoupila na Korsice více, tady na Miminu kdybys rozhodila sítě, tak bys ho určo prodala
Tak třeba budu mít štěstí a narazím na něj někde, nechápu že taková věc která by mohla pomoci ženám od problémů není k sehnání…
Ale chci se tě ještě zeptat, koukám že už se vám zadařilo
To na tý Korsice??Nebo po pití toho čaje snad
??A za jak dlouho se vám zadařilo??Ty srůsty ti zjistily při laparce? Takže koukám že šance otěhotnět se srůsty tady pořád je…i když u sebe nemám jistotu že je mám, nebyly tam po 33letech, tak myslí že ani teď, spíš sázím na ty zahleněný vejcovody, dokonce jsem zjistila že nemusí dobře fungovat ani řasinky ve vejcov.co posunují vajco do dělohy
…je toho tolik proč se nemusí dařit ach jo. Tobě gratuluji k těhu ![]()
A ještě jednou předem díky za odpovědi.
Kdybych to vedela, tak jsem ti ho privezla
Prasky jsem prestala brat nekdy v kvetnu a cervnu a zadarilo se az po te Korsice a muzu te ujistit, ze jsem si rikala, jestli nemam nekam jit, protoze jsem se desne bala jestli tam ty srusty neco neprovedli, protoze jsem po klasicky operaci slepaku a jeste s tim Crohnem, kterej tvori srusty sam o sobe vsude, takze jsem rada, ze se povedlo a modlim se, aby vsechno dopadlo v poradku! Sance tu je, ale nesmis panikarit a MUSIS to nechat plynout. Mam kamaradku s podobnymi problemy, ktera se snazi rok a pul a nic. Je zavisla na teplote, ovulaci a vsem moznym a uz jen ta psychika podle me proste brani otehotneni, protoze to telo neni v pohode a neni pripravene… Jen abys vedela, nez se to povedlo, tak mi vynechala menstruace uplne, pak se posunula a podobne, dost jsem to prozivala, protoze se neuhnizdilo vajicko a mas to hnedka… Ale to uz je mozna jina pohadka… A mas pravdu, je toho dost proc se nevede, ale nesmis se bat
Bud hezky v klidu a pohode a ono to prijde v ten spravny cas
A nemysli, ze to rikam jen proto, abych ti ulevila, rikam to proto, ze tomu absolutne verim! Tenkrat uz mi i mami rikala neco jako „profouknout vejcovody“… Ale pak uz jsem po tom nepatrala, protoze jsem zjistila, ze jsem tehotna… Jinak diky moc ![]()
Tak jak počítám, tak se vám zadařilo už po 4měs.?
tak to je superrychovka, aspoň pro mne by to byla
.Já beru jako normál délku plození tak ten rok.Jak už je to dýl, tak myslím že už bývá někde problém. Měla jsi asi štěstí, když máš toho Crohna, znám kočku co ho má, a měla docela problém otěhu, nakonec to vyřešili IVF. Já střídám období klidu a chaosu, chvíli to neřeším a stávkuji, pak zas obrátím a hledám co by ještě mohlo pomoci
myslím že klasické projevy dlouhosnažilky
.Tak se měj hezky, a přeji ti pohodové těhu, a rychlý porod, a hlavně zdravé miminko! papa
Taky jsem to už ani nečekala… je mi skoro 28 a už před lety říkala doktorka, ze bych mela chtit miminko, tak aby to bylo v pořádku! A tobě držím pesticky, aby se povedlo! ![]()