Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@stinga jojo, dala jsem tam granulky s trochou vody, a čtvereček hodně nastříkaný šantou, dala jsem to na našem pozemku jakoby nejblíž k tý jejich stodole kde si myslím že by mohli být
@Annia45 granulky jsou lepší. Tyjo, to je úplně napínavý. Snad ti nedopadne jak u nás, sousedi měli kočku a kocoura, nevykastrovane. A už mají 14 koček.
@aiwwa to teda je, skoro jako ordinace v růžové zahradě
škoda, že jsem to od začátku nedokumentovala
no to snad ne, hned po zkouškovým se na to začnu soustředit, a hlavně ten kocour bude na kastraci i kdyby mě to mělo stát duševní zdraví ![]()
@stinga @aiwwa Holky, tak jsem včera večer byla u tý bytovky.. nenašla jsem nic. Ale bohužel tam mají spoustu skrýší, je tam spoustu zamčených garáží, kůlen, pororozpadlých domů. A jinak u nás na zahradě hlavně večer pořád chodí ta černobílá kočka-máma. Včera už jsem ztratila nervy, a chtěla jsem se dostat k sousedům, ale plot je moc silný na to abych mohla uvolnit nějakou plaňku, ale zase moc slabý na to abych ho mohla přelízt, nebo si o něj opřít žebřík ![]()
@Annia45 myslím, že už je to celé odsouzené k neúspěchu, že bohužel někdy odněkud vylezou 4 plaché kočky a přidají se do té kolonie, jak je někde ta paní krmí
jak nezůstaly u vás, tak už je asi každá snaha nanic
@stinga taky se toho obávám, jediná naděje by byla kdyby teď přijeli sousedi, a my bychom si je už třeba vzali domů. Já jsem to konzultovala s veterinářkou, a říkala že ve 2 měsících už to neni takový průser je odtrhnout od matky, a lepší je ve 2 měsících odtrhnout, a najít jim domovy, než aby byli celý život někde v kolonii. Ale musela by to být strašná náhoda, aby třeba o víkendu přijeli sousedi.
@Annia45 jo teď už by klidně mohly být bez matky, ale ty se snažíš hrozně moc, a kočky ti to teda moc neusnadňují
no pomáhat můžeš jen tomu, kdo chce pomoct, blbé je, že kočky z toho nemají rozum
@stinga Tak uvidíme, ještě jsem to úplně nevzdala, budu se dál snažit zkontaktovat sousedy, a třeba fakt přijedou, nebo se koťátka objeví sama na šantu a jídlo..Jinak se budu soustředit na ty kastrace, poslední zkoušku mám za 1, takže přijde to stipendium v červenci by mi měli přivézt dospělou kočičku která byla týraná, a nestojí o lidský kontakt, ale potřebuje domov, tak jí ubytuju právě u nás ve stodole na půdě kde bude mít klid, a třeba se to jednou zlomí, a bude chtít být s námi. A tomu útulku co s nimi budu řešit kastrace, tak nenápadně řeknu, že až se najdou nějaké koťátka, tak znají mojí adresu. ![]()
@Annia45 jé tak za prvé gratuluji ke zkoušce ![]()
a to je super, že dáš takové kočičce domov
, jo třeba si zvykne a časem se nechá i hladit, stává se to, ale také někdy bohužel kočička zůstane plachá
jsi kočičí anděl,
a když spolupracuješ s tím útulkem, tak by ti pak mohli půjčit na odchytávání těch koček na kastraci sklopnou klec - to by ti s odchytem moc pomohlo
my taky podporujeme útulek, teď spíš penězi, nějakou fyzickou pomoc už časově nedáváme, ale jezdíme na jejich akce a tam si vždy koupíme něco v charitativním krámečku - ale takových je nás moc - důležitější jsou ti lidé, kteří pomáhají fyzicky, jako ty, ale těch je málo ![]()
rozhodně pak i napiš, jak to probíhá s tou týranou kočičkou ![]()
@stinga Děkuju, no šla jsem tam s tím, že to musím zvládnout za 1 pro kočičky
jojo, já počítám se vším, třeba si zvykne, a nakonec se jednou přestěhuje za náma, ale třeba taky ne, a bude žít tam. Jojo, na ty praktický věci už jsme domluvený, a když budou ty peníze tak to konečně můžeme rozjet
![]()
@Annia45 gratuluju ti ke zkoušce a díky za takové lidi jako jsi ty. ![]()
@aiwwa děkuju.
ted jsem zase videla u nas cernobilou mamu, sledovala jsem ji, snedla jidlo a sla k sousedum.
@stinga @aiwwa holky, tak historie se opakuje.. Par dni uz u nas velmi velmi casto vidam tu kocku - mamu, predtim k nam nechodila, a zase zacinam slychavat presne ty stejny zvuky co predtim..
Jinak tyrana kocicka ze zacatku zila schovana v tramech na strese, pak jsme se postupne zkamaradily, a dneska uz mame takovy pokrok ze zacina chodit ke dverim, a sedime tam chvili spolu, a dokonce si mi lehne na klin
hladit ji teda nemuzu, ale takovy pokrok jsem ani necekala
@Annia45 ty jo, tak kočka je těhotná-březí 2 měsíce, že by tehdy nějak o koťátka přišla- umřely a hned znovu otěhotněla a vrátila se na známé místo? zřejmě je to tak
@stinga je to možné, nebo o ně možná nemusela ani přijít, když se narodili tamty 15.dubna ale nevím, to už asi nezjistíme.. Radši jsem dneska volala do jednoho spolku a tam mi řekla že se ty koťátka mám pokusit na něco nalákat k tý díře jak minule vylezlo, a že těch 12 týdnů co mají být s tou kočkou nemám řešit že pokud tam ty koťata dojdou a budou sami přijímat stravu, tak je mám vytáhnout, že to zvládnou v pohodě, a že je pro ně lepší když půjdou dřív od mámy, než když ona je zase někam odnese, a jednou se někde vynoří další plachý kočky který už nikdy nikdo nechytne. Jsem na to zvědavá. A taky by to chtělo dát vykastrovat tu kočku, ale to fakt nevím jak se mi povede, podle mě jí nechytím ani na sklopec, ona bude patřit ke kolonii koček co máme tady u bytovky a tam jsou krmený od jedný pani takže tak hladová aby to překonalo ten strach z toho neznámýho asi nebude.