Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Jsem asi pako, paranoidní, máme jet za týden na dovolenou, tak bych ráda, aby byly děti zdravé
A co naopak ty děti krapet otužit a utužit a neopečovávat jak skleníkové kytičky, aby je právě nesmetlo každé namočení palce do vody pod 30 st…
@Lama Lama napsala jsem toto téma právě proto, abych dostala „nakládačku“, protože vím, že jsme příšerně přecitlivělá
samozřejmě máš pravdu, díky ![]()
U nas je teplo a koupeme se. Ja jsem prave na lehatku a ctu si.
Decka litaji bazen -) trampolina -) kolo, kolobezka -) bazen.
Je fakt, ze dnes vic fouka, ale slunko pracuje. Decka jsou nerizene strely, tem je vse jedno.
@Alušáček píše:
Není chladno, na sluníčku je teplo, dcera se na zahradě taky koupala v bazenu už dopoledne
Taky jsem lezla do vody po snidani
, nemela jsem jinou moznost. Bylo treba to vysat, nez naskacou potapky a nevysaju ani drobek. Co by pro svoje potapky clovek neudelal.
Osobne potrebuji minimalne 28 °
. Ted ma voda 24-25°. Po desti je chladnesjsi.
Na me uz malo, tak si plavu na lehatku a studena voda pode mnou. Decka jsou otuzilejsi, nez jsem ja. Ti vydrzi vse.
Čemu říkáte biotop? Ve významu toho slova by se dalo koupat jen v určitých případech.
Jsme na Šumavě v 1000 metrů nad mořem, za chvilku se jdeme koupat do hotelového jezírka. Vzduch 20, voda 23 stupňů. Bereme to jako super osvěžení po tropických dnech.
@Pudloslava píše: Čemu říkáte biotop? Ve významu toho slova by se dalo koupat jen v určitých případech.
Biotop jsou moderní přírodní koupaliště. V Praze třeba v Radotíně.
@Anonymní píše:
Já se dnes z dovolené zrovna vrátila a jela jsem tam s chrapotem. Zrovna u první večeře jsem ztratila asi na dvacet minut hlas, ale to ‘mořské’ ovzduší prostě vždy zabere.
A biotopy jsou fakt teplé a obzvlášť JM, chápu tvoje obavy, ale zbytečně se nestresuj
Vsadím se, že by zrovna instruktoři do studené vody na půl hodiny nelezli ![]()
@lucenka píše:
Biotop jsou moderní přírodní koupaliště. V Praze třeba v Radotíně.
Radotín a Lhotka
Já byla včera s dcerou na koupališti v Divoké Šárce, zrovna napouštěli druhý bazén. Do bazénů napouští vodu z místního potoka. Byla extrémně studená. Napuštený, vyhřátější bazén mohl mít okolo 20°C, ten druhý klidně pod 10°C. Byly jsme v obou bazénech. Dceři je pět, mladší dítě jsem v té ledovější části neviděla. Chce jít zase do „ledárny“. Faktem ale je, že bych ji tam týden před odletem na dovolenou nevzala. Na normální koupaliště bez problémů.
Připadám si teď trochu jako spartánská matka, ale můj syn poprvé plaval v Berounce v šesti měsících věku ![]()
Těší se nadále dobrému zdraví (ťuk ťuk) a pokaždé se spokojeně smál ![]()
@mamina2017 píše:
Biotop v Brně, zakladatelko?
V Modré v Archeoskanzenu na Velehradu