Koupání dvouleťáků a starších :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22074
7.7.13 18:08

Jakkoli to je diskuse založená „pro odlehčení“, asi holt nemám ten správný smysl pro vtip. Koupat a umývat dvouleté dítě v oblečení, protože ono chce - a ještě to brát coby vtipnou historku k pobavení… přijde mi to spíš smutné a k zamyšlení. Ale proti gustu žádný dišputát… :nevim:

A co mi přijde ještě scestnější, je toto:
@Janka 54 píše:
@lucie.t jsi dokonalá matka, při řvaní několikrát omdlel? víš, my se o první miminko snažili 14 let. Takže ji beru jako ohromný dar, pro který udělám všechno, jednou z toho vyroste, tak jako všechny děti, svoje dcery miluji nadevšechno na světě, nadevšechno! a nikdy ji nezpůsobím takové trauma, aby plakala/řvala až do omdlení..
Myslíš, že si na to, až bude starší nevzpomene? Vzpomene a vyčte ti to, věř, že i já si pamatuju ne zrovna pěkné zážitky z dětství. ......
Chci, aby měly obě krásný život, krásné dětství a vše, co k tomu patří. …

To jako maminky, které k dítěti přišly na první pokus nebo třeba omylem, ty chtějí něco jiného? Jsou tyto věci závislé na délce snažení?

Jsem docela alergická na podobné „výchovné výmluvy“ a argumenty. Mělo by být prioritou každé mámy, aby se od svých traumat ze snažilkovských let dokázala při výchově oprostit.

Tvoje dítě Ti jednou vyčte věcí, že se nebudeš stačit divit - to je úděl rodičů, všichni přece děláme chyby. Není v naší moci nezpůsobit svým dětem žádné špatné vzpomínky, žádné křivdičky, žádná traumátka - ať už je to vzteklý řev do omdlení nebo třeba medvěd ztracený v obchodě (a to druhé „trauma“ může být v dětské duši daleko větší). Není cílem vychovávat bez chyb, bez křivdiček… cílem je vychovat sebejistého člověka, schopného tyto věci zpracovávat.

Máma, která při výchově svých dětí používá argument „tak dlouho jsme se o něj snažili, tak já pro ni teď udělám všechno, ona z toho jednou vyroste“… taková máma za pár let spláče nad výdělkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
7.7.13 18:59

Asi to zakladatelka bere tak, ze to ma 2v1 - umyte dite a zaroven vyprane pradlo. :mrgreen: :mrgreen: pokud uz to tady padlo tak se omlouvam, precetla jsem jen prvni stranku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
7.7.13 19:02

Mě spíš přijde že zakladatelka chce pro své dítě jen to nej nej a dítě si tedy muže dělat co chce :nevim: No ono i to spaní všichni v jedné postely :nevim: šijou si na sebe bič :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.7.13 19:12

Já nechci být nějaká rýpavá, ale vůbec nechápu smysl diskuze.. protože zakladatelka musela čekat, že se ozve pár - dokonce bych řekla že jsem čekala, že všechny maminky, že to normáln neni.. Ale každý snad má něco, co jeho dítě dělá - nenormálně, jinak, prostě žádné dítě neni dokonalé ani máma..
To je jako kdybych napsala např. že mi dítě nesnídá, neobědná, jí jenom sladké, a pak se divila, když mi někdo napíše, že to neni tak já má být a já se tady obhajovala, že jsem dítě moc chtěla, udělám pro něj vše, a vyjmenovala co jiného dobrého pro něho dělám :think:
Když to někdo napíše má přijnout i to, že někdo s tímto nesouhlasí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
7.7.13 19:17
@crazytown píše:
Asi to zakladatelka bere tak, ze to ma 2v1 - umyte dite a zaroven vyprane pradlo. :mrgreen: :mrgreen: pokud uz to tady padlo tak se omlouvam, precetla jsem jen prvni stranku
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Já jednou koukám na partnera, jak sprchuje dcerku v ponožkách a nevšiml si toho :-O 8o :zed: :mrgreen: pak jsem si z něj dělala ještě dlouho srandu s tím, že „Maminka mi ale na koupání sundavá ponožtičky“ :mrgreen: Ale je to holt smutné, měla bych se nad ním zamyslet :think: :( :( :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
7.7.13 19:20
@78mamina píše:
Mě spíš přijde že zakladatelka chce pro své dítě jen to nej nej a dítě si tedy muže dělat co chce :nevim: No ono i to spaní všichni v jedné postely :nevim: šijou si na sebe bič :lol:

Jakej bič? Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že nejspíš žádnej. Spávali jsme takhle do dceřiných cca 2 let, pak se v klidu i ona přesunula do pokojíčku k bráchovi, ale občas si sama děti do postele nakvartýruju. Naopak jistě se najde na netu hafo studií, jak to utužuje pouto mezi rodiči a dětmi atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
7.7.13 19:25

@kvaček jo taky jsem cekala, ze si vic mamin zaklepe na celo. dost me prekvapilo, ze jsem tu byla do nedavna snad jedina.
JA to celkem i chapu, deti jsou vytouzene, dlouho ocekavane, chce delat vse co jim na ocich vidi.. ale to pak zavani az takovou „opici laskou“.
Zakladatelka tedy nekde pise, ze v jinych pripadech si dite svou neprosadi, ale me tedy zrovna to, ze se chce koupat oblecene neprijde jako vec, nad kterou mavnout rukou a ustoupit.
Ja nerikam, ze nekdy detem neustoupim, jen abych mela klid, ale taky moc dobre vim, ze se to vetsinou obrati proti me a je to horsi, nez kdybych trvala na svem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
7.7.13 19:31

@BohunkaP mne se moc libi, jak ty vzdycky vse napises zprima a narovinu. :palec: ja se s tim vzdycky babram, aby se to nekoho nedotklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
7.7.13 19:35
@Gina108 píše:
Jakej bič? Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že nejspíš žádnej. Spávali jsme takhle do dceřiných cca 2 let, pak se v klidu i ona přesunula do pokojíčku k bráchovi, ale občas si sama děti do postele nakvartýruju. Naopak jistě se najde na netu hafo studií, jak to utužuje pouto mezi rodiči a dětmi atd.

Já to myslela celkově, dítě se chce koupat oblečené fajn, chce spát s náma fajn :zed: Ve dvou letech? Ale víš asi záleží opravdu na každé z nás jak to má. Mé děti spí od roka a pul každý ve své velké postýlce a nemyslím že by to na ně mělo vliv v tom že by si k nám nevytvořily pouto :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
7.7.13 19:40

@78mamina Tak třeba to, že spal syn s náma v posteli, bylo pro moje pohodlí :mrgreen: - což se o koupání v oblečení moc říct nedá - to jsou jen další starosti navíc plus ten výsledný efekt ve výchově - no nic moc 8)

Jinak ho spaní v posteli nepoznamenalo, v postýlce spal minimálně a od 14. měsíců spí sám ve velké posteli bez problémů a k nám do postele chodí k ránu.

Každopádně ono by to asi všechno vyznělo jinak, kdyby zakladatelka všude nepsala o tom jak to jako snažilka měla těžké a jak moc to dítě je chtěné a musí mu dát všechno co chce, právě jen z těchto důvodů. To je trochu na palici a Bohunka to fakt sepsala skvěle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
7.7.13 19:51

@Gina108
Bydlím v paneláku v 6. patře a onehdá jsem si až před domem všimla, že synátor jde ven v ponožkách.. a on nic neřekl, opičák jeden :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
7.7.13 19:59

@78mamina nebude? Tak to ji nemám koupat než z toho dostane rozum? několik let třeba? ;) a proč myslíš že bič? Když chce spinkat s náma, spinká, když nechce, jde si do postýlky, je snad svéprávná osobnost nebo ne?,,Tak mě napadlo takové odlehčené téma – snad zůstane bez hádek"
Jak jsem psala - prosím, dodržujte to, jako všechny maminky před Vámi :*

@kvaček takové tu nepište, nebo jen přidejte další „abnormalitu“ svého dítka - samozřejmě pro zasmání :pankac: jsme mladé, jsme maminky, proč rýpat :mavam:

@Gina108 výborně, že by konečně někdo na stejné vlně kdo mě chápe? :pankac: :lol:

@lucie.t neprosadí, protože si ji jindy nechce prosadit :potlesk: nebo když chce, nespustí ten modrající hysterák, který jsem několikrát popsala ;)

@RyBANA nevytahujte " ona jako snažilka bláá bláá bláá" děkuji :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
7.7.13 20:02

@Janka 54 To jsou ale tvoje slova :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
7.7.13 20:04

Jako a to ji tedy budeš koupat do 10let oblečenou jenom proto že ona chce? :zed: Tak pak nou koment.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štěpánka8713
7.7.13 20:06

Ahoj, nenavážete se do zakladatelky ;) já si myslím, že každý máme dítko s nějakou zvláštností - řev v kočárku, nechce to, nechce tam to, moje třeba zásadně chtělo chodit ven bez bot… Nebo kadilo do kalhot..
No a co? jsou to jen děti:) a taky bych mohla napsat vtipných historek až až.
Mě jsi zakladatelko pobavila, jiné asi neporozumněly tvému úvodnímu článku, jen tak dál, těším se na další příspěvek/diskuzi/deníček :lol: :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML