Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@RyBANA píše:
@beckie Tak ono je trochu rozdíl léto a zima, že. Světe div se - i já - s tím v létě nemám problém
To máš pravdu, ale předpokládám, že v zimě už je to nebude bavit, a pokud ano, tak jen chvíli. ![]()
@Janka 54 no jo no..takovy je zivot, ani v realu te prece vsichni porad obdivne neplacaji po zadech.
U nas byly jeden cas sileny sceny s koupanim jako obecne, rvala jak tur, kdyz mela jit do vany - koupani jsme teda omezili a ja si pak vsimla, ze ji vadi mit holej zadek - bala se, ze bude neprozretelne curat a jeste to moc nechapala a neumela ovladat, tak jsem chvilku koupala v kalhotkach, abych ji aspon trochu omyla…stejne pak nepomahalo ani to.
ale obleceni bych teda netolerovala, to jedno kolik mas dalsich deti, ale ty deti potrebuji nejake hranice, zadne dohadovani ![]()
Každopádně za diskuzi děkuji, jsem myslela, že jsem na děcko dost měkká a v ledasčem mu podlehnu ale vypadá to, že se ještě docela obstojně držím ![]()
@RyBANA píše:
Každopádně za diskuzi děkuji, jsem myslela, že jsem na děcko dost měkká a v ledasčem mu podlehnu ale vypadá to, že se ještě docela obstojně držím
Asi tak ![]()
Jaké jsou manýry Vašich dětí – těch malých( rok až cca 5,6..)
při koupání?
Snad se příjemně pobavíme a já zjistím, že mé dítě je naprosto normální
to asi myslela zakladatelka, že máme psát manýry typu jako třebas to její koupání v oblečení…
přidat další a podělit se o to… já teda nevím jaké, my se koupeme normálně a manýry nemáme
ale třeba by to mohlo být že: koupe se a musím u toho prozpěvovat Šla nanynka do zelí, mít na hlavě klobouk a ve vaně musí být červená lodička…
no a jakože bychom se zasmály…
hm, jenže se sama do toho zapletla svýma příspěvkama o snažení se a lásce k dítěti… a už to jelo…
Příspěvek upraven 07.07.13 v 20:45
@Janka 54 píše:
@RyBANA nejde o odlišný názor víš, jen se tady už nedokážeme bavit bez urážek a bez zloby.
Proč raději neporadíte/nesoucítíte místo popichování a rýpání a říkání, jak je vše špatně, že vy byste.. že vy tohle.. že vy tamto.. NE. místo toho je každá, co založí nějakou diskuzi hned tak špatná, napsala jsem to opravdu pro pobavení, pokud si u toho někdo zaklepal na čelo, prosim, mě je to celkem fuk - ALE nezajímá mě to, tak si to příště nechce pro sebe.
Emimino je pro NÁS pro všechny, myslím, že SPOUSTU uživatelek už odešlo.
Nedivím se, sem si jít pro radu je jak jít krást včely
No nic, asi to tu už zabalím, měly by jsme se zamyslet, všechny, nemyslím tím jen vás - nechci urazit jestli chceme mít „skupinu“ plnou rad a pomoci nebo hádek..
S takovou mimino akorát tak za chvíli zruší, není to už dávno to, co to bývalo.
@emers no tak tohle mne teda opravdu pobavilo ![]()
koupani v obleceni je spis k placi
Jinak ka manyrum, dcera musi mit ve vode takovy prasatko, po koupani vyzaduje zasadne takovej plysovej zupanek, kterej vubec nesaje a kdyz bylo nekoupaci obdobi, tak jedine k cemu jsme ji premluvili bylo to, ze ve vode stala a odmitala si sednout. Byly i doby, kdy jsme ji myli dva, ja jako tehotna jsem si teda netroufla sama.
@araw ne, neměla
jen jsem na spoustů věcí přišla i za ty tři měsíce.
Dosud jsem emimino neznala a žila jsem taky, jak to? ![]()
@lucie.t myslím, že to s tím pláčem jsi už psala, buďto ty, nebo jiná, neopakuj se ![]()
Tak holky krásné sny a jdeme vychovávat své děti ![]()
@Janka 54 píše:
Všímáte si, že většina diskuzí zde končí několikanásobným banem, uzamčením, nebo smazáním? Čím to? nevíte?
Vím přesně, proč.
Protože je spousta maminek - mezi které se bohužel podle příspěvků v této diskusi řadíš i Ty - které zakládají diskusi a čekají výhradně poplácání po zádech, přitakávání, souhlasné názory či obdivné výkřiky.
K tomu tu ale slouží stálé diskuse a deníčky - ty jsou určeny k vyplakání, postěžování, k jakémusi duševnímu výlevu. A poslední dobou jsou v nich prakticky pokaždé dost důrazně umravňovány ty, které to nerespektují.
Když založíš diskusi - navíc na takovéto téma - musíš čekat i příspěvky, které se Ti nebudou líbit. Nikdo Tě v této diskusi neurážel, nikdo nepřekročil meze slušnosti - jen Ty sama se tu vztekáš, protože některé píšeme, co se Ti moc nelíbí. Což je holt smůla - do veřejných diskusí Ti to budeme psát i nadále, od toho tady jsou.
@lucie.t píše:
mne se moc libi, jak ty vzdycky vse napises zprima a narovinu.ja se s tim vzdycky babram, aby se to nekoho nedotklo
Dík - já už jsem holt taková „držtička“, to od narození
![]()