Koupání půlročního miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7673
10.4.21 09:12
@ludmilaadamkova píše:
Máme obrovskou rohovou vanu tak jsme to dělali tak že jsme do vany dali malou vaničku a do té lehátko byla tam. A doted se koupe v malé vaničce která je v té obrovské vaně. zatím to funguje. Ale předpokládám že tak kolem 3 až 4 let ji pomalu začnu zvykat na sprchování.

Sprchování jsme zvládli už určitě před druhým rokem, snad v 18m. Ale v ikea jsme pořídili protiskluzovou podložku, to bylo super. Neklouzalo ji to a stála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
10.4.21 09:12

Koupala jsem max 2× týdně, dcera to nesnášela, dokud ve vaně musela ležet. Nemyla jsem ničím, občas jsem Kápla do vody olej. Teď má skoro 2 roky, koupeme obden, protože ji to už baví, stále nepoužíváme mýdlo ani šampon. Tím jsem ji myla hlavu tak 2×, kdyz jsem předtím mazala hlavu olejem kvůli seboree. I plenkovou oblast čistím většinou jen vodou a olejem. Mýdlo jen na ruce. A to klasické mýdlo, ne žádný gel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37113
10.4.21 09:53
@Anonymní píše:
Maminky, jak koupete půlroční děťátko??
  • Každý den / ob den / jednou týdně?
  • Jak dlouho koupete?
  • Myjete dětským mýdlem / jen vodou / něčím jiným?
  • Jak často myjete vlásky šamponem?
    :think:

Já jedu od narození koupání ob den, vždy jen chvíli (až sedící dítě nechávám dyl si pohrát), většinou jen čistou vodou (na sprchace a mýdla je citlivý a vysusuji) max kapnu do vany par kapek olejicku. Vlasky taky jen čistou vodou, ale je fakt, ze mu budou 2 roky a skoro žádné ještě nemá :mrgreen: Edit: co umí sedět, tak koupu spis ve sprše, sedi na nočníku a já ho osprchuju, vanu napoustime jen občas, když je hodně času a muze si pohrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
10.4.21 10:18
@Anonymní píše:
  • Jak dlouho koupete?
  1. Obden
  2. Dětským mýdlem
  3. Cca 5-10 minut
  4. Obden, při každé vaně

A malého jsem v půl roce (seděl) dávala do vany do prádelního koše :lol: takový domácí wellness, bála jsem se, byl moc divokej, že mi nějak v celé vaně uklouzne.

• Citovat
  • Upravit
14564
10.4.21 10:26
@alena1995 píše:
  1. Obden
  2. Dětským mýdlem
  3. Cca 5-10 minut
  4. Obden, při každé vaně
A malého jsem v půl roce (seděl) dávala do vany do prádelního koše :lol: takový domácí wellness, bála jsem se, byl moc divokej, že mi nějak v celé vaně uklouzne.

To s tím košem jsem taky dělala, je to fajn nápad :palec: Pro nejmladšího mám teď místo toho nachystané koupací sedátko s hracím pultíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.21 11:58
@Michelle_M píše:
Proč se na takovou blbost ptáš anonymně, to je zase nějaký průzkum trhu?

Ale ne, jen v rodině máme na to odlišné názory které mi jsou věčně předhazovány a tak mě zajímalo jak to mají ostatní maminky. Anonym protože sem ta rodina chodí taky.

My totiž koupeme cca 1-2× týdně spíš podle nálady malé, protože to nemá ráda a brečí u toho. Proto taky koupeme jen chvilku, v podstatě jen opláchnu a jde ven. Bez mýdla, občas dám koupel od Weledy. Šamponem jsme ještě vlásky nemyli protože jich má pár, ale potí se jí dost hlava.
Podle některých je všechno špatně a podávají mi to tak že mám pocit že jsem špatná matka a dítě chudák zanedbaný… :roll:

• Citovat
  • Upravit
24990
10.4.21 12:16
@Anonymní píše:
  • Jak dlouho koupete?

Syna koupe jen otec. Napusti si spolu vanu. Jsou tam tak 20 minut. Denně. Syn nema žádné kožní problemy, ani vysusenou pokozku, ani ho ničím nemazeme. Dávají si tam jak kdy, pěnu do koupele nebo jen dětský šampon. Ničím extra neumyva, jen tou vodou, kde je buď pěna nebo sprchac. Praktikují to tak už cca rok a půl. Je to jejich čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14564
10.4.21 13:41
@Anonymní píše:
Ale ne, jen v rodině máme na to odlišné názory které mi jsou věčně předhazovány a tak mě zajímalo jak to mají ostatní maminky. Anonym protože sem ta rodina chodí taky.My totiž koupeme cca 1-2× týdně spíš podle nálady malé, protože to nemá ráda a brečí u toho. Proto taky koupeme jen chvilku, v podstatě jen opláchnu a jde ven. Bez mýdla, občas dám koupel od Weledy. Šamponem jsme ještě vlásky nemyli protože jich má pár, ale potí se jí dost hlava.
Podle některých je všechno špatně a podávají mi to tak že mám pocit že jsem špatná matka a dítě chudák zanedbaný… :roll:

Aha, chápu. No podle mě to je u vás v pohodě, rozhodně takhle malé mimčo nepotřebuje drhnout denně mýdlem :nevim: U nás je to hodně i o tom, že je mimino celkem náročné na zabavení, takže každých 15 minut bez řevu dobrých :D Můžeš ji třeba jen otřít žínkou na podložce, když se jí ve vodě nelíbí, ale víc bych to nehrotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.4.21 13:52

V koupacim kybliku tak kazdy treti den, jen vodou. Vlasky taky vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.4.21 13:53
@Anonymní píše:
Ale ne, jen v rodině máme na to odlišné názory které mi jsou věčně předhazovány a tak mě zajímalo jak to mají ostatní maminky. Anonym protože sem ta rodina chodí taky.My totiž koupeme cca 1-2× týdně spíš podle nálady malé, protože to nemá ráda a brečí u toho. Proto taky koupeme jen chvilku, v podstatě jen opláchnu a jde ven. Bez mýdla, občas dám koupel od Weledy. Šamponem jsme ještě vlásky nemyli protože jich má pár, ale potí se jí dost hlava.
Podle některých je všechno špatně a podávají mi to tak že mám pocit že jsem špatná matka a dítě chudák zanedbaný… :roll:

Delas to dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care