Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky
Mám dotaz, jak jste se koupali v létě v těhotenství?
Kamarádka je v 5 týdnu a Dr. jí nic neřekla. Já jsem se teda nekoupala, ale nevím, nechci jí říct blbost… přírodní koupaloště asi vůbec, že jo, ale co bazén? Vadí ten chlór? Ale asi vadí i ostatní lidi v bazénu nebo ne?
A když nekoupat tak jak dlouho? Celý těhu?
Nechci jí nějak blbě poradit a víc hlav víc ví
.
Jestli to tu už někde je, omlouvám se, projela jsem asi 4 str ale třicet je na mě moc
![]()
Děkuju moc všem za odpovědi!!!!! Nikolaa
Tak já se teda nekoupala, ale chlor by asi vadit neměl, spíš bych se bála nějaký infekce, třeba Podolí je tím pověstný
. A taky aby třeba neuklouzla nebo do ní někdo nekopnul, někdy je to plavání pomalu o život, když je narváno.
Markéta
A ještě mně napadlo, že jsem tu někde četla, že se v lékárně prodávají spešl tampony na koupíní v těhotenství,a le zkušenosti nemám.
Markéta
Jinak tady je diskuse, kde to taky řeší https://www.emimino.cz/modules.php?…
Tak já se taky nekoupala celé těhotenství, a to ani ve vaně. Bála jsem se té infekce. S tampóny bych to taky neriskovala, s nimi je riziko infekce taky větší. Možná bych se nebála koupání v moři, ale tam jsem v těhu nebyla.
Holky díky moc, já se právě taky nekoupala, ale pak jsem nad tí přemýšlela a viděla jsem normálně těhule na koupáku, tak jsem si řikala, jestli jsem jen třeba já nebyla nějak extra opatrná… takdíky ![]()
a díky moc za ten odkaz, mrknu na to ![]()
PS: do tampónů bych asi taky nešla, ale tak existuje to, tak to zmíním. Díky
![]()
Mimochoem a kdyz tehulky chodi plavat do kryteho bazenu tak je tam asi morska sul co?
A vydezinfikovane po tech lidech
.Ja jen ze tady pisete o infekcich.Prirodni koupaliste ne ale bazen neva.
Tak ja se jako tehule koupat chodila. Doma v horke vane teda ne, ale do krytaku a do termalu (do 37°C) jo. A nikdy zadne problemy.
ja nevim, neresite to nejak moc? do zabince asi nepolezu,ale koupaliste nebo bazen no problem, vzdyt na plavani pro tehotny to taky nikdo nedezinfikuje
kdo ma strach, muze si koupit tampony, ovsem u vetsiny jsem slysela, ze spis jeste vic tu vodu nasaknou, ze telo si s tim bezne samo poradi.
kattkka píše:
Mimochoem a kdyz tehulky chodi plavat do kryteho bazenu tak je tam asi morska sul co?A vydezinfikovane po tech lidech
.Ja jen ze tady pisete o infekcich.Prirodni koupaliste ne ale bazen neva.
Kattkko, tak nevím, ne? Proto se ptám… právě proto, že se chodí koupat, ale když někomu radím, tak chci poradit správně.
No řešíme, ale to jste asi nikdy nenavštívily Podolí, já tam jednou vlezla a hned jsem něco chytla, podotýkám, že jsem infekci měla jenom jednou v životě a bylo to odtamtud.
Markéta
No já jsem o Podolí taky slyšela to nejhorší, ale v tv jsem viděla zrovna odtud, jak se voda kontroluje pravidelně a ještě ředitelka Podolí radila odstatním, jak se starat o vodu… ale tak samozřejmě že to mohly být kecy, panovalo spousta věcí o jejich žiletkách v tobogánu atd., ale to je jedno…
ja se teda taky koupu. samo do zadneho rybnik a ani prehrady nelezu, taky se bojim zbytecne riskovat… ale v normalnim bazene, koupalisti nebo domacim zahradnim bazenu se koupu naprosto normalne a bez tamponu… nevidim duvod proc ne… myslim si ze miminko je docela dobre chranene
a pokud je deloha uzavrena a „zaspuntovana“ hlenovou zatkou tak si nemyslim ze by mu neco vadilo. a chlor vubec ne, vzdyt ten je i v pitne vode ![]()
meowth - díky moc, asi máš pravdu, proč by vadil bazén
, no jsem zase chytřejší ![]()
Díky holky!!!
Omlouvam se jestli to vyznelo nejak blbe.Mimochodem Podoli jsem urcite nenavstivila. ![]()