Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@AlenaSu Tak já teda nevím, ale prodávat štěňátka co kakají a čůrají? To jste nějaká divná chovná stanice ![]()
Co děláte jako? Tak se unáhlila, no. Chtěla pomoct, asi jak hloupému kámošovi, tak štěněti, to ty hormony, bylo jí psa nejspíš líto… Jste si nikdy nekoupili nic v krámě, čeho jste později litovali? Unáhlená koupě se tomu říká. Já vím, že pes není věc, člověk musí myslet zodpovědně, ale tohle se prostě může stát. Všechny štěňata nekoušou, nejsou stejná. Některá jsou divočejší a věřím, že to dokáže nezkušeného člověka rozhodit, si řekne, že bude pes pak třeba zlej. Naše čubina hodně kousala, když jí rozstly zuby, kousala do nás tak zoufale, jak jí to bolelo, ale třeba kamarádka měla štěndo pitbula, roztomilost sama, no málem mi z dítěte serval oblečení. Si chtělo hrát, no. Jako slušná chovatelská stanice by měla psa odkoupit zpět na základě kupní smlouvy, i když byla uzavřena s někým jiným. Většina to ráda udělá a i vrátí prachy, než aby se pes dostal bůhví kam.
@stinga Jo taky pravda, me takhle zavolat na vecer majitel naseho stenatka, tak do rana nespim. Chudak stene.
@Anonymní píše:
@smajlik345 Vážný důvod to asi pro nikoho tady nebude, ale pro mě je. Psala jsem už výše, kouše mě, je divoký, má průjem, prostě ho nechci. Psa mám teprve dva dny, ale mám z toho hrozné úzkosti.
No proto jo ten blb prodal. Většina chs chce svoje zvíře zpět. Obrat se na chovnou stanici přímo. Asi ses pomatla tím těhotenstvím. Já byla taky šílená
@Colorka píše:
Co děláte jako? Tak se unáhlila, no. Chtěla pomoct, asi jak hloupému kámošovi, tak štěněti, to ty hormony, bylo jí psa nejspíš líto… Jste si nikdy nekoupili nic v krámě, čeho jste později litovali?Unáhlená koupě se tomu říká. Já vím, že pes není věc, člověk musí myslet zodpovědně, ale tohle se prostě může stát. Všechny štěňata nekoušou, nejsou stejná. Některá jsou divočejší a věřím, že to dokáže nezkušeného člověka rozhodit, si řekne, že bude pes pak třeba zlej. Naše čubina hodně kousala, když jí rozstly zuby, kousala do nás tak zoufale, jak jí to bolelo, ale třeba kamarádka měla štěndo pitbula, roztomilost sama, no málem mi z dítěte serval oblečení. Si chtělo hrát, no. Jako slušná chovatelská stanice by měla psa odkoupit zpět na základě kupní smlouvy, i když byla uzavřena s někým jiným. Většina to ráda udělá a i vrátí prachy, než aby se pes dostal bůhví kam.
No nevim, svalovat na hormony unáhlenou koupi psa, kterýho pak nechci, protože není klidný, kouše a má průjem (to ho ani nevzít k veterináři nebo to nějak řešit - o tom zakladatelka alespoň nic nepíše), tak je sakra nezodpovědný, ale bohužel se to stává, lidé nepřemýšlí ![]()
No, podle mě je vůl původní majitel. Unahlil se on, klidně prodal psa těhotné. Měl jo vrátit původní chovce sám
Jezis proboha, aby jste ji tady neupalily?!
je to pes, ne clovek, nikdy nepochopim, ze nekdo dava zvirata na uroven cloveka. A srovnani s ditetem a babyboxem je total mimo. Ano udelala hloupost, ale snazi se ji resit. Mohla taky psa vzit a jit ho nekam uvazat…kazdopadne zakl ihned zavolej do te stanice, pokud jsou normalni psa si vezmou zpet. Penize res pak s kamaradem a uvidis jak dobry to je kamaraf. Btw proc on davala psa pryc? A rozhodne si zadne zvlre neporizuj, urcite ne ted a ani kratce po narozeni prcka! At to dobre dopadne.
@Anonymní píše:
@elimili Z mnozirny není, je od skutečného chovatele. Ale kupovala jsem jej od majitele, který si psa koupil od chovatele. Takže já jsem jako kdyby třetí majitel psa nyní.
Takže od překupníka. Doufám, že tě to dost vytrestalo. Příště, až zas budeš toužit po psovi, jeď do chovatelské stanice, prohlídni si to tam a psa si vem jen se smlouvou. Psa za sedm tisíc…ach jo. Snad tě pak psychicky nerozloží i to dítě.
Tak štěnata bývají divoký a koušou
hrajou si tak…a prujem se dá vyléčit ne, možná to má z přechodu na jinou stravu u tebe…Jak taková nejsem a nemám tohle ráda, tak ti musím napsat, že se chováš hrozne! Měla sis to nejdřív pořádně rozmyslet, chudák pes.
Já to i dokážu pochopit, někdo, kdo psa nikdy neměl a neví, co ho čeká
. Taková jsou prostě štěňátka, divoká, koušou. Ale spojila bych se s chovnou stanicí, psa vrátila. Všechno se dá řešit. I pro toho pejska je to stres, další majitel, nové prostředí.
@Anonymní píše:
@majdula1 Taky ti děkuji za konstruktivní rady. Vůbec nevím, co mu řeknu. Určitě pravdu, tak jak to je. Co mi bylo řečeno od předchozího majitele.
Mas na chovatele telefon? Pokud to se stenetem opravdu uz nechces zkusit (coz asi doporucuji vam obema, tobe coby vystresovane tehuli i stejne stresovanemu stenatku), zavolej mu opravdu ted hned. Pokud by slo o tuhle situaci, tak jako chovatel bych byla rada za telefon klidne o pulnoci a asi bych hned sedla do auta a jela pro stene ![]()
Btw. urcite bych i vratila penize - vsak od prvniho kupce jsem je vyinkasovala, takze mam z ceho dat.
A co mas rict? Pravdu - zes precenila svoje sily, ze jsi tehotna a myslelas, ze stene zvladnes, ale nejde to… O prujmu rekni urcite taky, ale jako duvod vraceni bych to neuvadela. Ale jinak ty duvody jsou uplne ok, solidni chovatel to pochopi (i kdyz si muze myslet svoje) a stene prichyli zase k sobe, neboj ![]()
Jinak telefon pokud neni primo v kupni smlouve, tak v PP nebyva, ale obvykle jsou seznamy ch. stanic vcetne kontaktu na netu anebo ma chovatel svoje vlastni webovky.
@saadet Tak jako vzít psa a někam uvázat může snad udělat jen naprostý píp. To by mělo být normálně trestné. Vždycky je snad nějaké řešení.
Typický. Tehotna ehm..holka se nudi, chce se o nekoho starat poridi si psa. Driv nebo pozdejc prijde na to, ze se uz nema cas a nechce se o nej starat a psa se zbavuje. Takovych inzeratu je vsude milion! Proboha zensky, cim premyslite??? Poridit si psa je uplne stejna zodpovednost, jako poridit si dite, prece! Tak proc? Z nudy? Ze splasenejch hormonu?? Chudaci psi, kdyz se jich ujimaji lidi, kteri si mysli, ze se jich mohou jednoduse zbavit az je prestanou bavit, jako nejaky veci. Fuj!
@saadet Děkuji. Asi si to někdo tady špatně vyložil. Psa nemám od kamaráda, ale od cizího člověka. Já také nerozumím tomu, proč nevrátil psa chovatelske stanici. Mě by tato možnost asi nenapadla. Ano, neboj. Žádné zvíře si v dohledné době pořizovat nebudu. Jinak teď mi pes skočil na záda a poskrabal mě.