Kouř od sousedů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
11.6.19 11:10

Něco s tím dělat můžeš. Občanský zákoník jasně říká, že souseda nesmíš obtěžovat nadměrnými emisemi. Mezi ty kouř rozhodně patří. Obrať se na majitelku bytu a pohroz jí, že pokud s tím něco neudělá, tak to budeš řešit soudní cestou. Problém je v tom, že nikdo proti kuřákům bojovat nechce. Přitom to jde. A kdyby to dělali všichni, tak by to nebyl jen boj s větrnými mlýny. Takhle jsou kuřáci naprosto v pohodě, protože jim to všichni tolerujou.

• Citovat
  • Upravit
3608
11.6.19 11:14
@Janli píše:
Něco s tím dělat můžeš. Občanský zákoník jasně říká, že souseda nesmíš obtěžovat nadměrnými emisemi. Mezi ty kouř rozhodně patří. Obrať se na majitelku bytu a pohroz jí, že pokud s tím něco neudělá, tak to budeš řešit soudní cestou. Problém je v tom, že nikdo proti kuřákům bojovat nechce. Přitom to jde. A kdyby to dělali všichni, tak by to nebyl jen boj s větrnými mlýny. Takhle jsou kuřáci naprosto v pohodě, protože jim to všichni tolerujou.

A Co jim všichni toleruji? jsem si nějak nevšimla. V hospodách se kouřit nesmí na zastávkách taky ne a ono vadí i když si zapálí doma :think: zákaz kouření v hospodách tolik lidí za něj bojovalo a teď když je všichni brečí že kuřáci chodí kouřit ven na zahrádky a zase to obtěžuje nekuřáky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
11.6.19 11:15

@toma0105 Mě kuřáci vadí, proč bych měla ke všemu tomu smradu co je ve městě (mimochodem auta mají filtry, takže z nich nejde tolik bordelu jako z cigarety) ještě čichat hnusný smrad který je prokazatelně škodlivý. Normální je nekouřit. Když mi bude soused dělat v noci rámus tak na něj můžu poslat policii (moc to neřeší ale aspoň mám možnost něco dělat) když mi ale kuřák vědomě fouká do bytu jed (který mi mimochodem spouští výživnou migrénu) tak se bránit nemůžu i když to přímo ohrožuje moje zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
11.6.19 11:16
@carola píše:
Pokud byste byla nekuřačka, věřte, že by vám to vadilo také. Jinak ti předešlí se tam neustále hádali a dělali bordel, takže to byli opravdu nájemníci za odměnu, ale nic jsem jim neřekla. Já jsem člověek dost tolerantní, ale zároveň bych i očekávala jistou ohleduplnost.

Beru to ze strany kuřáků, př.-příjdu po denní z práce, kde celý den lítám a doma se těším nato kafe a cigáro a ano kouření je zlozvyk, neřest a nekuřáky chápu. Jasně, je rozdíl si zapálit ráno, oběd, večer a je rozdíl na balkoně sedět nonstop a hulit jak fabrika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
11.6.19 11:17
@terynka006 píše:
A Co jim všichni toleruji? jsem si nějak nevšimla. V hospodách se kouřit nesmí na zastávkách taky ne a ono vadí i když si zapálí doma :think: zákaz kouření v hospodách tolik lidí za něj bojovalo a teď když je všichni brečí že kuřáci chodí kouřit ven na zahrádky a zase to obtěžuje nekuřáky :nevim:

Ale vždyť ten zákaz nikdo nedodržuje. Já jezdím do práce často busem a lidi na zastávkách pálí o sto šest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
11.6.19 11:18

@Heivka

Nejde tolik bordelu jako z cigarety.. Aha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to je bohužel dost naivní představa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
11.6.19 11:19
@toma0105 píše:
Hmm to je nám novinka, za chvíli budou stavět byty pro kuřáky a nekuřáky. A co plyny z aut, ty Vám nevadí? Píšu jako kuřák, jo, taky máme sousedku nekuřačku, už jsme si zvykly na hlasité zavírání oken a průpovídky…doma kouřit odmítám. Jsou mnohem horší nájemníci v bytech, pařby, hulení, neustálé hádky, hlasitý sex…Naší sousedce např. vadí náš vysavač-je prej hlasitý :think:

Jj doma si kouřit nechceš ale sousedům do oken ano :palec: jsem ráda za naše nekuřácké sousedy

• Citovat
  • Upravit
1033
11.6.19 11:19
@terynka006 píše:
A Co jim všichni toleruji? jsem si nějak nevšimla. V hospodách se kouřit nesmí na zastávkách taky ne a ono vadí i když si zapálí doma :think: zákaz kouření v hospodách tolik lidí za něj bojovalo a teď když je všichni brečí že kuřáci chodí kouřit ven na zahrádky a zase to obtěžuje nekuřáky :nevim:

Přesně tak, za chvilku si nezapálíme ani na tom balkoně, který máme koupený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21251
11.6.19 11:20

@toma0105 A kdyz jdes kourit na balkon, zaviras balkonove dvere?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
11.6.19 11:21

Nojo, ono je to těžký, v paneláku bábě vadily naše děti, dupaly a bůhví co ještě, tak jsme šli do baráku. Tady zase obden někdo griluje, něco pálí, seká zahradu, sousedi ob barák mají slepice a bůhví ještě jakou smradlavou havěť, taky bych si našla důvod prudit, kdybych chtěla. Sousedi chodí do školy, práce, ne? Tak to celej den snad není. Ale chápu, taky mi to vadilo, když mi to šlo do bytu. Ale na všechny tyhle sousedské spory je asi jen jedna rada, odstěhovat se někam na samotu do lesa. Všude je něco. Ale soucítím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
11.6.19 11:22
@toma0105 píše:
Beru to ze strany kuřáků, př.-příjdu po denní z práce, kde celý den lítám a doma se těším nato kafe a cigáro a ano kouření je zlozvyk, neřest a nekuřáky chápu. Jasně, je rozdíl si zapálit ráno, oběd, večer a je rozdíl na balkoně sedět nonstop a hulit jak fabrika.

Přesně tak, pokud by někdo kouřil tak, jako vy, nemám s tím nejmenší problém. Klidně bych si tam s Vámi po celodenní šichtě vypila kafčo. Pokud si někdo jde teď plácnu jednou za hoďku zakouřit, nemám s tím nejmenší problém, ale konkrétně rodina, co tu byla předtím byla totální katastrofa. Paní byla doma s mimčem, stejně jako já a pálila jednu za druhou, to se fakt nedalo, a když dorazil domů ten její, tak pálili spolu. Večer tam chlastali, hádali se a hulili trávu. Já už nyní taky pracuji, tak už nejsem tolik doma a říkám, pokud si jde někdo občas zapálit, rozhodně nikomu nepočítám, kolik si jich za den dá, nemám s tím ten nejmenší problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
11.6.19 11:22
@Heivka píše:
@toma0105 Mě kuřáci vadí, proč bych měla ke všemu tomu smradu co je ve městě (mimochodem auta mají filtry, takže z nich nejde tolik bordelu jako z cigarety) ještě čichat hnusný smrad který je prokazatelně škodlivý. Normální je nekouřit. Když mi bude soused dělat v noci rámus tak na něj můžu poslat policii (moc to neřeší ale aspoň mám možnost něco dělat) když mi ale kuřák vědomě fouká do bytu jed (který mi mimochodem spouští výživnou migrénu) tak se bránit nemůžu i když to přímo ohrožuje moje zdraví.

Ano, chápu to, ale toto je věčný boj kuřáci, nekuřáci, ale byli to politici, co nás vyhnali kouřit na ulice atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
11.6.19 11:25
@Lalelale píše:
Jj doma si kouřit nechceš ale sousedům do oken ano :palec: jsem ráda za naše nekuřácké sousedy

Přesně tak, přeci si nebudu smradit v bytě. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
11.6.19 11:26
@malákráličice píše:
@toma0105 A kdyz jdes kourit na balkon, zaviras balkonove dvere?

Jasně i okno si zavřu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
11.6.19 11:26
@toma0105 píše:
Přesně tak, přeci si nebudu smradit v bytě. :palec:

Ty jsi opravdu soused k pohledání. No lituju tu vaši sousedku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová