Kouř od sousedů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2550
11.6.19 11:32

@toma0105 super, vy si uzavřete okna, abyste neměla nahulíno doma a sousedi ať si třeba pojdou :potlesk: takoví bydlí pod námi, je to „mňamka“, když nezjistím hned že kouří a celý byt je tím prolezlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21254
11.6.19 11:33
@toma0105 píše:
Jasně i okno si zavřu…

Proc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
11.6.19 11:33
@carola píše:
Přesně tak, pokud by někdo kouřil tak, jako vy, nemám s tím nejmenší problém. Klidně bych si tam s Vámi po celodenní šichtě vypila kafčo. Pokud si někdo jde teď plácnu jednou za hoďku zakouřit, nemám s tím nejmenší problém, ale konkrétně rodina, co tu byla předtím byla totální katastrofa. Paní byla doma s mimčem, stejně jako já a pálila jednu za druhou, to se fakt nedalo, a když dorazil domů ten její, tak pálili spolu. Večer tam chlastali, hádali se a hulili trávu. Já už nyní taky pracuji, tak už nejsem tolik doma a říkám, pokud si jde někdo občas zapálit, rozhodně nikomu nepočítám, kolik si jich za den dá, nemám s tím ten nejmenší problém.

Nebojte, taky se mi otvírá kudla v kapse, když vidìm maminu, veze kočár a kouří, jsem sice kuřák, ale neexistuje, abych si zapálila ve společnosti dětí, nekouřím doma ani v autě a ano pokud se naskytne situace, že kouřím a bavím se třeba s někým, kdo nekouří, automaticky se stavím tak, aby dým neletěl přímo na dotyčného, jsem sice kuřák, ale nejsem hovado, které jde přes mrtvoly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
11.6.19 11:34
@toma0105 píše:
Hmm to je nám novinka, za chvíli budou stavět byty pro kuřáky a nekuřáky. A co plyny z aut, ty Vám nevadí?Píšu jako kuřák, jo, taky máme sousedku nekuřačku, už jsme si zvykly na hlasité zavírání oken a průpovídky…doma kouřit odmítám. Jsou mnohem horší nájemníci v bytech, pařby, hulení, neustálé hádky, hlasitý sex…Naší sousedce např. vadí náš vysavač-je prej hlasitý :think:

Takže, když si na balkoně udělám chlív s prasetem a vůně hnoje půjde k vám skrz otevřený okna, tak to bude OK? Protože přece jiné smrady nevadí?
Svoboda končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného. Když někdo kouří na balkoně, tak že ten druhý nemůže např. ani sušit prádlo na balkoně, tak ho omezujete. 100 x raději přežiji hluk od sousedů (psy, párty, dupající děti) než jedno cigáro vykouřený přes otevřený okno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.6.19 11:37
@toma0105 píše:
Přesně tak, za chvilku si nezapálíme ani na tom balkoně, který máme koupený.

Pokud tím obťežuješ sousedy tak ne. Co by jsi dělala, kdyby si soused založil na balkoně kompost a ty jsi měla smrádek při každým otevření oken v bytě? To by byl řev, co? Hul si doma a neobtěžuj tím ostatní. Doufám, že přijde doba, kdy bude muset kuřák nahrazovat sousedovi ztížené užívání bytu a ještě mu platit škody, které kouřem vznikají.

• Citovat
  • Upravit
1033
11.6.19 11:39
@malákráličice píše:
Proc?

Jejda, na stupidní otázky, stupidní odpovědi, stačí si pročíst celou tuto diskuzi, někde reaguji vážně, někde s nadsázkou, rozhodně si touto diskuzí nenechám zkazit den. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
11.6.19 11:43
@toma0105 píše:
Nebojte, taky se mi otvírá kudla v kapse, když vidìm maminu, veze kočár a kouří, jsem sice kuřák, ale neexistuje, abych si zapálila ve společnosti dětí, nekouřím doma ani v autě a ano pokud se naskytne situace, že kouřím a bavím se třeba s někým, kdo nekouří, automaticky se stavím tak, aby dým neletěl přímo na dotyčného, jsem sice kuřák, ale nejsem hovado, které jde přes mrtvoly…

Kéž by bylo více takových jako Vy. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
11.6.19 11:51

Tady jsou snad všechny ženy nekuřačky, nebo jen já jako kuřačka jsem se osmělila sdělit svůj názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
11.6.19 12:07
@carola píše:
Kéž by bylo více takových jako Vy. :palec:

Děkuji, taky bych s tím ráda práskla, ale vždycky jsem vydržela jen, když jsem byla těhotná, nebo přímo hospitalizovaná, no a těhotná už nebudu a v nemocnici pracuji, takže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
11.6.19 12:13
@toma0105 píše:
Děkuji, taky bych s tím ráda práskla, ale vždycky jsem vydržela jen, když jsem byla těhotná, nebo přímo hospitalizovaná, no a těhotná už nebudu a v nemocnici pracuji, takže tak.

Moje sestra i moje švagrová také kouří a je mi jasné, že není lehké s tím přestat. Hlavu si s tím nelamte. Já pracuji v hotelu na recepci a taky toho mám, zvlášť teď v sezoně, někdy po 12h šichtě plný brejle, že někdy i závidím kolegům kuřákům, že jdou na jedno se uklidnit, když je třeba někdo hodně nepříjemný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
11.6.19 12:40

@toma0105 Když zase kouříte doma tak to jde do chodeb, vzduchotechniky a když máte otevřené okno třeba na větračku tak to jde do oken v dalších patrech. Zrovna teď tu máme pěknou výheň a já musela být do dvou do rána vzhůru než jsem mohla vyvětrat protože do té doby šel čoud ze všech stran, z balkonů i oken.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
11.6.19 13:36
@toma0105 píše:
Tady jsou snad všechny ženy nekuřačky, nebo jen já jako kuřačka jsem se osmělila sdělit svůj názor?

Já taky kouřím, ale vím že nemá smysl tu diskutovat. Protože se nikdy nezavdecim a hádat se nemá smysl. Všechny hospody jsou nekuřácké, takže kuřáci teď vadí na ulicích a zahrádkách, doma si zapálit nemůžeš, protože by to šlo oknem/balkonem k sousedům, v parku jim to taky vadí, na ulici taky, prostě všude tak o čem se tady dohadovat. Překvapivě pro mě, ale tyhle názory potkávám jen tady na epipi, kdykoliv někde jsme at už s kuřáky nebo nekuřáky tak nikdo nemá žádný problém a nekuřáci normálně sedí s kuřáky, ba dokonce se s nimi i baví, tak nevím jestli je to tím „anonymním“ nickem tady, nebo jsem ještě nepotkala militantniho nekuřáka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
11.6.19 13:51

Joooo holka, to je nic proti našemu baráku :lol: a to rozhodně nejsme v žádném baráku pro sociálně slabé nebo tak něco. Jsme v prvním patře a máme balkon nad takovou stříškou, která zakrývá vchod, v podstatě jsme tedy nad vchodem se stříškou. O vajglech ani nemluvím, to bych tam mohla stát s kamionem a každej tejden to vyklízet. To že soused nad náma hulí trávu na chodbě, to už taky nekomentuju, to že nám na stříšce přistávaji různé poklady jako hračky, fixy, nedojedené svačiny sousedovic ratolestí, pak květináče, odpadky… to už taky nekomentuju, ale vrcholem všeho bylo když nám tam přistálo psí hovno!!! To už se manžel nas*al, protože tu stříšku pravidelně uklízí abychom na to nemuseli čumět a šel to řešit se správcem. Ten s tím stejně nic neudělá, protože je to velký barák a nedá se to uhlídat. Celý život jsem žila v paneláku, ale takovýhle prasata jako tady jsem teda ještě neviděla. A prochcaný výtahy od psů, nebo prochcáno před vchodem od psů, to je taky parádička a nejlepší to je teď jak jsou ty vedra, jak se ty chcanky pěkně vypařují :palec: :poblion: No hnus fialovej :lol: my jsme tedy taky v pronájmu, ale v létě se už naštěstí stěhujeme do svého a já doufám že tam nebudou podobný prasata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
11.6.19 13:53
@Natálka26 píše:
Já taky kouřím, ale vím že nemá smysl tu diskutovat. Protože se nikdy nezavdecim a hádat se nemá smysl. Všechny hospody jsou nekuřácké, takže kuřáci teď vadí na ulicích a zahrádkách, doma si zapálit nemůžeš, protože by to šlo oknem/balkonem k sousedům, v parku jim to taky vadí, na ulici taky, prostě všude tak o čem se tady dohadovat. Překvapivě pro mě, ale tyhle názory potkávám jen tady na epipi, kdykoliv někde jsme at už s kuřáky nebo nekuřáky tak nikdo nemá žádný problém a nekuřáci normálně sedí s kuřáky, ba dokonce se s nimi i baví, tak nevím jestli je to tím „anonymním“ nickem tady, nebo jsem ještě nepotkala militantniho nekuřáka :nevim:

Jsem odnaučený kuřák, takže se dokážu vžít do obou situací a on ten smrad z toho kouře je fakt nesnesitelnej :nevim: to kuřák nechápe, já to taky nechápala. Dneska když za někym jdu kdo fajčí nebo mi někdo hulí v práci do okna až pod nos tak mě to až nakopává že mám pocit že si grcnu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
11.6.19 14:01

@Mysticlipstick

Já tomu rozumím, taky jsem leta nekouřila, pak zase začala, teď jedu iqos a smrad z cigaret je, ale tohle já vůbec nepopirala mě jde o to, že nekuřáci budou pořád remcat, pořád jim to bude vadit (pochopitelně). Mě jde hlavně o to, že s těmito názory se setkávám především na epipi a přitom v okolí mám jak kuřáky tak nekuřáky, chodím do restaurací se zahrádkou a nikdy nikdo neměl problém ani připomínky. Proto se do diskuzí ohledně kouření nepoustim, protože pak se zbytečně hádame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová