Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Natálka26 Možná ti to nikdo neřekne? Já to taky s kuřáky přežiji, když jsem v jejich přítomnosti (naštěstí jich kolem mě moc není), ale za sousedy bych je nechtěla a kdyby se zeptali, zda mi vadí, že v mé přítomnosti kouří, tak bych jim řekla, že ano, ale to se mě snad někdo zeptal jen jednou a byl natolik slušný, že si pak nezapálil…
@MP Evik
Pak nerozumim tomu co se píše v diskuzích. Pokud mi to přece tak moc vadí, tak jdu a požádám kuřáka zda by nemohl jít dál /chvilku počkat než třeba dojim, dopiju, atp.,to nebolí a myslím, že na slušnou prosbu se dostane i slušné odpovědi.
@Natálka26 píše:
@MysticlipstickJá tomu rozumím, taky jsem leta nekouřila, pak zase začala, teď jedu iqos a smrad z cigaret je, ale tohle já vůbec nepopirala mě jde o to, že nekuřáci budou pořád remcat, pořád jim to bude vadit (pochopitelně). Mě jde hlavně o to, že s těmito názory se setkávám především na epipi a přitom v okolí mám jak kuřáky tak nekuřáky, chodím do restaurací se zahrádkou a nikdy nikdo neměl problém ani připomínky. Proto se do diskuzí ohledně kouření nepoustim, protože pak se zbytečně hádame.
Tak jsou to většinou tvý známý, přátelé, nebudou se cajchnovat kvůli pár cigaretám vykouřeným venku, ale je jasný že to nekuřákům bude vadit, je to prostě smrad
Mě to taky vadí na kolemjdoucích, u kamaráda to přejdu no, jinak bych se nemohla stýkat s nikým ![]()
Nemluvím o svých známých, mluvím o všech co tam v tu chvíli jsou. Přece když mi to tak vadí, tak buď jdu dovnitř, kde je to nekuřácký a nebo slušně poprosím, jestli by chvíli nekourili než dojim/dopiju. Jasně tohle nejde na celý večer někde v parku v hospodě, ale jinak si myslím, že není problém se dohodnout. Já mám tedy zkušenost, když jsem měla dceru v kočáru, uvnitř narváno, že jsem na zahrádce lidi vedle sebe poprosila jestli by nemohli teď nekouřit, že se jen najim a jdu pryč, všechno s úsměvem, pozdravem a poděkováním, žádný problém nebyl.
@Natálka26 píše:
@MysticlipstickNemluvím o svých známých, mluvím o všech co tam v tu chvíli jsou. Přece když mi to tak vadí, tak buď jdu dovnitř, kde je to nekuřácký a nebo slušně poprosím, jestli by chvíli nekourili než dojim/dopiju. Jasně tohle nejde na celý večer někde v parku v hospodě, ale jinak si myslím, že není problém se dohodnout. Já mám tedy zkušenost, když jsem měla dceru v kočáru, uvnitř narváno, že jsem na zahrádce lidi vedle sebe poprosila jestli by nemohli teď nekouřit, že se jen najim a jdu pryč, všechno s úsměvem, pozdravem a poděkováním, žádný problém nebyl.
To je tak 50:50, někdo umí být slušný a někdo ne. Myslím si že stejně jako ti někdo vyhoví, tak tě taky jiný pošle do háje. Já kuřácké prostředí nevyhledávám a se zákazem se to opravdu dost omezilo, ale doma bych to čuchat nechtěla, aby mi někdo hulil do okna
jasně, může požádat souseda, ale ten jí vyhovět nemusí a jakože většinou ani nevyhoví, sousedské vztahy jsou trošku jiné. Vím to ze své zkušenosti, lidi jsou prasata.
@Mysticlipstick
To jsou. Mohla bych vyprávět. A to to není cigaretový kouř, ale slepice, prase a další dvoroběžci… To je takovej smrad a dohoda žádná. I když já kvůli tomu vlastně ani neprudim, po chvilce si člověk zvykne.
@Natálka26 píše:
@Mysticlipstick
To jsou. Mohla bych vyprávět. A to to není cigaretový kouř, ale slepice, prase a další dvoroběžci… To je takovej smrad a dohoda žádná. I když já kvůli tomu vlastně ani neprudim, po chvilce si člověk zvykne.
Hospodářská zvířata ale nepoškozují tvoje zdraví, to je asi ten zásadní rozdíl proč bych smrad v bytě od sousedů řešila a smrad ze zvířat ne-e.
@Natálka26 To máš těžký, ty jsi třeba narazila na slušné lidi. Já si dovolila jednou cízého člověka požádat, ještě v době kdy se mohlo v restauracích kouřit,, zda by přes oběd nekouřil a vynadal mi do krav. ![]()
@Mysticlipstick píše:
Hospodářská zvířata ale nepoškozují tvoje zdraví, to je asi ten zásadní rozdíl proč bych smrad v bytě od sousedů řešila a smrad ze zvířat ne-e.
Nepoškozuje, ale co ti to je platný, když vylezeš ven a zvedá se ti žaludek, tedy nejhorší je to po dešti a v létě když foulne vítr. Vesměs tu zahradu už nepoužívám skrz ten smrad a jsme na ty druhy. Věř mi, ale že stejně jako tebe otravuje dým tak mě takhle otravuje tohle, protože je to den co den. A větrem to nezmizí, naopak se to zhorší.
To je ono, vždycky je to o lidech. Ale taky o způsobu komunikace, tím neříkám že jsi to řekla špatně nebo neslušně, ale znám ty co na tebe vyhrknou jak kdyby s tebou pasly krávy. Každopádně reakce toho pána byla ubohá ať už v jakémkoliv kontextu někomu nadávat do krab po slušné prosbe je ubohost a hrubost. Primitiv no.
@toma0105 píše:
Tady jsou snad všechny ženy nekuřačky, nebo jen já jako kuřačka jsem se osmělila sdělit svůj názor?
já jsem taky kuřačka
@Natálka26 píše:
Nepoškozuje, ale co ti to je platný, když vylezeš ven a zvedá se ti žaludek, tedy nejhorší je to po dešti a v létě když foulne vítr. Vesměs tu zahradu už nepoužívám skrz ten smrad a jsme na ty druhy. Věř mi, ale že stejně jako tebe otravuje dým tak mě takhle otravuje tohle, protože je to den co den. A větrem to nezmizí, naopak se to zhorší. To je ono, vždycky je to o lidech. Ale taky o způsobu komunikace, tím neříkám že jsi to řekla špatně nebo neslušně, ale znám ty co na tebe vyhrknou jak kdyby s tebou pasly krávy. Každopádně reakce toho pána byla ubohá ať už v jakémkoliv kontextu někomu nadávat do krab po slušné prosbe je ubohost a hrubost. Primitiv no.
No řekla bych že to je mi platný teda hodně
smrad ze zvířat je jedna věc, věřím že to dost otravuje život, ale cigaretový kouř je úplně jiný level, ohrožujete tím nejen sebe ale i své okolí a na to by měl být brán zřetel ať zvířata smrděj jakkoliv.
Vy co tu píšete že si kuřák zapálí na balkoně a jde vám to do oken proč si nesmrdí doma.tak za prvé přišlo by vám v pořádku že tam v tom žijí děti? a další věc už to tu i někdo psal.budu kouřit v bytě, k vám to pujde stoupačkama a nebo k někomu jinýmu a zase je to problém takže zakázat kouřit doma i na vlastních balkonech ![]()
Jako souhlasím že pohazování vajglů z oken, na hřištích atd je prostě děs a lidi jsou prasata, stejně jako bych je nakopla když vidím jak kouří přímo na hřišti mezi dětma a nejsou schopný jít mimo hřiště, nebo když si ženská zapálí u kočáru ale zrovna tak když už jsme u toho tak většina pejskařů jsou prasata co neuklidí po psovi a to ani když vykoná potřebu na chodník. a radši teda šlapnu na vajgl než do psího bobku a nedejbože aby dítě vběhlo na trávu a spadlo do toho ![]()
a na balkoně at má každý co chce, pod námi mají přes léto na balkoně králíky a andulky, smrdí mi to tak at je to jejich balkon at si tam dělají co chtějí stejně jako já si budu dělat co budu chtít na tom svym ![]()
@terynka006 píše:
Vy co tu píšete že si kuřák zapálí na balkoně a jde vám to do oken proč si nesmrdí doma.tak za prvé přišlo by vám v pořádku že tam v tom žijí děti? a další věc už to tu i někdo psal.budu kouřit v bytě, k vám to pujde stoupačkama a nebo k někomu jinýmu a zase je to problém takže zakázat kouřit doma i na vlastních balkonech
On ho někdo nutí kouřit že musí hulit lidem nebo dětem pod nos?
špatný argument.
@Mysticlipstick kouřit ho nikdo nenutí to je jeho svobodná vůle tak proč by mu někdo měl zakazovat aby si na vlastním pozemku zapálil. to by mi v baráku rovnou mohlo vadit že někdo griluje nebo opéká buřty takže až si soused vzpomene vzdám se všeho co dělat chci at je spokojený
ještě že máme sousedy jaké máme a z králíkárny brzo vypadneme snad pak nebudeme mít sousedy co jim vadí i kouř z ohně ![]()