Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@unuděná píše:
@smurfka @wildcherry Já si to právě taky myslela, že už to vstoupilo v platnost, ale když jsem googlila, tak jsem to nenašla
@unuděná píše:
No, myslím, že tohle může být celkem kámen úrazu. Staršímu člověku zvyklému na své pohodlí a zvyky jste svěřili dvě malé děti a ještě z toho nic nemá. Předpokládám, že to asi nenavrhl on a nebyl z toho nijak nadšený… Osobně bych mu navrhla přispění na benzín výměnou za to, že v autě kouřit nebude, pokud jsou tam děti.
On dělá v nějakém závodě, kde se vyrábí paliva, a tam jakožto zaměstnanec tankuje zadarmo (nebo tak nějak to tam mají). Platit mu čistě za benzín by bylo o ničem. On to ani nechtěl. Prý si u nich v práci nesmí zapálit ani generální ředitel a kdyby si zapálil už ráno, tak mu ten nikotin nevystačí. ![]()
Promluvím si s manželem jak se vrátí, snad s dědou bude řeč.
@wildcherry píše:U nas, co to vstoupilo, tak vsude cajti asi tri dny.Ze by ti zrusili, o tom nevim. Podle me to plati.Jako mela bych se kde poptat, jestli to vazne nejde dohledat.Ale ve finale, kdo bude chtit, tak v tom aute ty decka vyhulovat bude stejne.
Ale co vstoupilo? Jako mobil to zakázané není, ten (a ostatní kouření) je zakázaný z. č. 361/2000, tam o kouření dětem v autě není ani slovo, takže co konkrétně to zakazuje?
@petra.prelouc1 však at si zakouří ale před prací - než vejde do fabriky..nebo parkuje až uvnitř? Nemuže zastavit před, zakouřit si dvě cigára a jít do práce.?
chápu že přímo v práci nic..mluvím tady o tom, že odveze děti, sedne do auta a jede do fabriky, tak zastaví před ní, dvakrát vyčadí a jde..
Taky jsem googlila, no…sedi ten Kveten 2018,ale pro rozsireni na Rakousko.Tak ze by fakt ne?
…Jak rikam, u nas s tim vazne bylo halo. Olomoucky kraj.Tak nevim
.Je to skoda, jestli ne, ale jak jsem psala, kdo bude chtit ten detem hulit pod nos,;tak bude.Na druhou stranu, jsou deti, co v tom ziji kazdy den, pomalu ty vajgle snidaji a to je teprve hruza. Krasne to jde videt ve Vymene manzelek treba.
@terien píše:
Ale co vstoupilo? Jako mobil to zakázané není, ten (a ostatní kouření) je zakázaný z. č. 361/2000, tam o kouření dětem v autě není ani slovo, takže co konkrétně to zakazuje?
Co po mne chces? Ja to taky nevim ![]()
@wildcherry píše:
Co po mne chces? Ja to taky nevim
No tak asi aspoň název tý normy. Když znáš obsah, tak víš, kde to píšou.
@petra.prelouc1 píše:
On dělá v nějakém závodě, kde se vyrábí paliva, a tam jakožto zaměstnanec tankuje zadarmo (nebo tak nějak to tam mají). Platit mu čistě za benzín by bylo o ničem. On to ani nechtěl. Prý si u nich v práci nesmí zapálit ani generální ředitel a kdyby si zapálil už ráno, tak mu ten nikotin nevystačí.Promluvím si s manželem jak se vrátí, snad s dědou bude řeč.
No to máš jedno, na co mu přispějete. Prostě myslím, že kdybyste mu měsíčně dali pětikilo, tak vás to nepoloží a on bude přístupnější k nějaké dohodě o kouření.
Můžu ti říct, že ani jeden z našich dědečků by každodenně nechtěl vozit děti do školky a ani bych je o to nežádala-není to přece jen ta cesta. Musí je tam odvést, převléct, dát jim tam nějaké věci třeba v pondělí pyžámka, věci na zahradu, semtam možná i něco pořešit s učitelkama
Je super, že tvůj tchán na to kývl, ale bohužel je to trošku vyšší dívčí diplomatická no.
@terien píše:
A můžu vědět, čím je kouření v autě zakázané? Nesmí se kouřit na motorce a řidiči vozidel s právem přednosti v jízdě. Že by si děda nemohl zapálit ve svém autě, o tom tedy nic nevím
Mozna by to mohlo projit pres senat, kdyz uz tam neni zaprisahly kuřák Kubera.
@terien píše:
No tak asi aspoň název tý normy. Když znáš obsah, tak víš, kde to píšou.
To ze vim, o obsahu normy, ktera byla velmi propirana i medii, ale me osobne se netyka, jeste prece neznamena, ze z rukavu vysypu nazev
. Ja chapu, kam tim miris, ze kdyz si neco myslim, ze bych to mela umet obhajit, vedet, mit cim podlozit, nemam, nevim-jsem prekvapena stejne jako ostatni, ale jen zde diskutuji ![]()
@nettie je to uz v 8 statech v Evrope, to jsem jako prosim dohledala
.Prave v Kvetnu 2018 to proslo i v Rakousku, ja mela za to, ze i u nas no.
@wildcherry Já vím, jdu s křížkem po funuse, omlouvám se
Já dřív reagovala, než jsem dočetla diskuzi
A bylo mi jasný, že je to i jinde než ve Francii, ale tam jsem to právě věděla na 100%.
@nettie píše:
@wildcherry Já vím, jdu s křížkem po funuse, omlouvám seJá dřív reagovala, než jsem dočetla diskuzi
A bylo mi jasný, že je to i jinde než ve Francii, ale tam jsem to právě věděla na 100%.
Chtela jsem byt dulezita, ze aspon neco vim, vis jak ![]()
@wildcherry píše:
To ze vim, o obsahu normy, ktera byla velmi propirana i medii, ale me osobne se netyka, jeste prece neznamena, ze z rukavu vysypu nazev. Ja chapu, kam tim miris, ze kdyz si neco myslim, ze bych to mela umet obhajit, vedet, mit cim podlozit, nemam, nevim-jsem prekvapena stejne jako ostatni, ale jen zde diskutuji
Ale já to nemyslela zle, opravdu mě to zajímá. A třeba to bude vědět někdo jiný. Já mám za to, že žádná taková úprava u nás neexistuje a postihnutelne to není.