Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přestala jsem ze dne na den. Je to jen o vůli. Nikotin ti bude chybět tak max 2 dny, pak už je to jen zvyk zapálit si v určitých situacích. Doma jsem místo cigarety dělala dřepy, venku jsem žvýkala nebo jedla zeleninu. Udělej si kasičku a do ní hoď každé ráno tolik peněz jako bys dala za cigarety. Za rok máš našetřeno pro 2 do Thajska ![]()
Přestala jsem po 6 letech kouření 30denně. Doporučuju vyhodit všechny zapalovace, hlavně si nikde nenechavat cigarety,,poslední nouze"; fakt nemít doma nic. Jinak jsem kouřila těžký malbora, přestala jsem postupně, pořád jsem snižovala, kouřila lehčí až jsem se dostala na 3 slimky 0.1 denně. Trvalo to celkem dva měsíce.. Jinak babička přestala ze dne na den (35 těžkých rgb denně). Dokourila poslední a sekla s tím, řekla dost, už nekouří 3 roky. Nevyhledavej místa kde sis dala pravidelně cigaro. U nás se doma nekouří, takže místo ranního kafe a cigarka na balkoně jsem si dala čaj v křesle u televize apod…
Jejda, to je na holku až nechutné množství
…
kouřila jsem krabičku denně po deseti letech se mi to začalo hnusit, ale jen psychicky, jinak mi to pořád chutnalo a taky jsem i hned ráno šla zapálit ![]()
když už jsem se dokopala k odvykání pomohlo mi tohle
https://knihy.abz.cz/…tat-kourit-1
je to na uložtu, doporučuji, pomohlo mi to překonat opravdu silný návyk ![]()
Mně pomohla poradna na odvykání kouřeni, během odvykání jsem brala Welbutrin + náplasti a žvýkačky podle doporučení doktora. Kouřila jsem cca krabku denně.
Vule chtit prestat, financni motivace.. Kdyz bude chut, tak zvykacky
Dokazali prestat v mym okoli i tvrdy kuraci, tak si myslim, ze to das!
je to o vuli predevsim!!!
Manžel přestal kouřit ze dne na den, a to kouřil fakt hodně. Hodně ho štvalo, že mu dcery říkaly: Tati, ty smrdíš hrozně cigárem." Tak jednoho dne řekl „dokouřil jsme poslední cigaretu“ a od té doby fakt nekouří, je to již 10 let. Začátky byly krušné, první měsíc cigaretu nahrazoval jídlem, hlavu měl pořád v lednici, snad ještě více tak 3 měsíce kašlal než když by kouřil, ale tak do roka se vše stabilizovalo, i ty kila dal zase dolů a teď to je v pohodě. Švagr - silný kuřák řekl, že přestane kouřit, až se mu narodí první potomek a fakt taky přestal ze dne na den. Je to fakt hodně v hlavě, nenechat se zvyklat od ostatních, když někam půjdeš do společnosti a fakt vydržet. Držím palce, ať to zmákneš!
Pokud už to nejde přestat je rozumnější navštívit odvykací centrum, já si snažila dva roky a pak jsem to už vzdala kdyby mi paní z oborové pojišťovny neupozornila na jejich příspěvek na odvykačku asi bych do toho ani nešla…ale díky tomu jsem vylečená a za půl roku už budu maminkou svého prvního potomka a to je pro mě naprosto nejvíc
Rozhodně pokud už to člověk nezvládá sám doporučuji vyhledat obdornou pomoc!
@Zdenka34 píše:
Pokud už to nejde přestat je rozumnější navštívit odvykací centrum, já si snažila dva roky a pak jsem to už vzdala kdyby mi paní z oborové pojišťovny neupozornila na jejich příspěvek na odvykačku asi bych do toho ani nešla…ale díky tomu jsem vylečená a za půl roku už budu maminkou svého prvního potomka a to je pro mě naprosto nejvícRozhodně pokud už to člověk nezvládá sám doporučuji vyhledat obdornou pomoc!