Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
No, myslím, že když sis to vydezinfikovala, tak by to měl byť ok. Mohla by se objevit tkzv. Horečka z krysího kousnutí, ale je vzácná.
Ty jo, vážně krysu? Já měla vždycky štěstí jen na potkany. Jednou mě taky jeden hryznul. Ránu jsem vydesinfikovala, ale i tak to nateklo a docela bolelo. Ale nic jsem nechytla a zahojilo se to v pohodě. ![]()
Dík moc za uklidnění, měla jsem strach z tularémie a podobných, vím, že mor nehrozí.
Jen to natéká, ale může to být tím, jak jsem se v tom vrtala. ![]()
Muj tata dostal z mysiho(pravdepodobne mysiho) kousnuti zanet mozkovych blan, ja te nechci strasit ale radeji bych to nepodcenovala.. nastesti nema trvale nasledky ale dost tezko a hodne dlouho se z toho dostaval.. mam z hlodavcu neuveritelnej respekt. Radeji bych nekam zasla ![]()
Známého kousl netopýr a musel na injekce proti vzteklině. Ale to snad potkají nemívají. Asi bych pro jistotu někam zavolala a zkonzutovala to ![]()
Známého kousl netopýr a musel na injekce proti vzteklině. Ale to snad potkani nemívají. Asi bych pro jistotu někam zavolala a zkonzutovala to ![]()
Kromě netopýrů u nás vzteklina už není, toho se nebojím. Ale spálila jsem ji, tak by mne asi hnali.
No, chytit můžeš ledascos, ale stejnak dr. nebude vědět co s tím
Vzteklina je nepravděpodobná. Od hlodavců se dá chytt třeba leptospira (ale spíš z trusu, moči), tularémii, yersiniozu. Takže pokud bys měla v následujících dnech nějaké příznaky chřipky apod., tak určitě se zmínit lékaři.
Jo, z té tulamerie mám trochu strah, tak se budu pozorovat.
A už budu chytat jen do skopce či pastí, potvory hryzavý. ![]()
Já bych možná na tu pohotovost zavolala a zeptala se, jestli z toho může něco být.
Krysa muze mit spostu nemoci, proto bych sla se poradit do nemocnice
@Anonymní píše:
Jo, z té tulamerie mám trochu strah, tak se budu pozorovat.A už budu chytat jen do skopce či pastí, potvory hryzavý.
přeci se nenechá dobrovolně majznout ![]()