Kousla mě krysa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
182
4.3.18 19:17

Zavolala bych na pohotovost nebo na infekcni a zeptala se, uz jen kvuli te vztekline.Znam pripad prenosu z netopyra a uvadi se ze i potkani muzou byt prenaseci, a to i u nas v CR, i kdyz je ta pravdepodobnost miziva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12894
4.3.18 20:40
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím anonymně. Teď jsem při krmení chytla divokou krysu, omráčila jsem ji blbě, kousla mě. Mám blbou imunitu, ale ránu jsem vydesinfikovala peroxidem, jehlou jsem to rozevřela co nejvíc, poté znovu prolila peroxidem.
Tetanovku mám nedávno píchnutou. Bolí to a trochu natéká, ale tak hlodavčí zuby jsou hlodavčí zuby. Hrozí nějaká zoognoza při důkladné dezinfekci?
PS: nikdy nechytejte krysu holýma rukama, je to mrcha chytrá a hbitá. :)

Jsi fakt hvezda, ja videt potkana takto, tak zarvu a svalim se jak spalek, nevadi mi pavouci, hadi nic ale z potkana je po me..radeji bych zavolala na pohotovost a poptala se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26674
4.3.18 20:58

No, ciste teoreticky to mola byt i krysa, jestli zijete nekde kolem Labe :think: Ale ono je to asi jedno, oni prenaseji stejne veci. Ja osobne bych to vzala jodovkou, manzel (biochemik) mi x-krat zduraznoval, ze je lepsi nez peroxid, protoze snad penetruje vic do kuze/tkane a tim hloubeji dezinfikuje, ze peroxid funguje jen povrchove…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26674
4.3.18 21:02

…jinak, ja si tim taky prosla, akorat to byla mysice. Ony se ty potvory na tom ocase vytahnou a sup je to. Byla jsem mala, mysice letela do krovi a ja nikomu nic nerekla…a nic se mi nestalo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26674
4.3.18 21:03
@růžový achát píše:
8o hustý 8o :potlesk:

Ze jo? Hlavne jak napsala, ze se vtom vrtala…brrr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26674
4.3.18 21:06

A mimochodem, netopiri me pokousali nekolikrat, ale pres kuzi to umi jen net. velky, takze v poho :pankac: a vzteklinu neprenasi myslim vsechny druhy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26674
4.3.18 21:08
@růžový achát píše:
Mne by švihlo. :P

Ja jsem vcelku drson (manzel vtipalek tvrdi, ze mam sklony k masochismu :roll: ), ale ta zenska ma u mne respekt :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
4.3.18 22:02

@Lenka_Hal A jak se ti stalo, ze te netopyri pokousali? 8o

Příspěvek upraven 07.03.18 v 15:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26674
4.3.18 22:24

@Mondousek Ja studovala zoologii a parkrat jsem pomahala kamaradum kolegum pri scitani nebo odchytu netopyru. Mne se vzdycky moc libili… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.18 08:30

Tak jo, díky všem, jedu na chirurgii, nateklo to jako prase. :) Byla jsem pokousána vším možným (králík, ovce při odčervování, fretka, pes, kočka…), ale nikdy to nevypadalo takhle, už se těším, jak to budu vysvětlovat.

• Citovat
  • Upravit
9128
5.3.18 08:45

Kamarádku kousnul dokonce krtek :) Ležel na silnici, tak ho chtěla zachránit a on se takhle odvděčil. :)
Volala pak na pohotovost nebo kam a doktor z toho měl srandu a ještě si pak teda radši někde ověřoval, jestli vzteklina nehrozí.

No přeju ať je to v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
5.3.18 11:25

@Lenka_Hal Tak to pak jo. :D Jsem si rikala, ze normalnimu smrtelnikoj se to nepostesti. Ja netopyra nazivo videla jen z vekle dalky, kdyz nepocitam zoo a tam vlastne asi taky ne. :lol:

Příspěvek upraven 07.03.18 v 15:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27877
5.3.18 13:38

My máme netopýry na půdě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10100
6.3.18 17:37

@Mondousek Mně to prostě nedá:
pýcha, pytel, pysk, netopýr, slepýš, pyl, kopyto, klopýtat, třpytit se, zpytovat, pykat, pýr, pýřit se, čepýřit se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
6.3.18 18:07
@Jahru píše:
@Mondousek Mně to prostě nedá:
pýcha, pytel, pysk, netopýr, slepýš, pyl, kopyto, klopýtat, třpytit se, zpytovat, pykat, pýr, pýřit se, čepýřit se

Netopír po vzoru upír, ne? ;)

(P. S.: neberte to zle, jen mě napadlo to gramatické zdůvodnění měkkého i, nechci se tím posmívat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák